7 πράγματα που πρέπει να πετάξετε τώρα για μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο στις γιορτές

Η περίοδος των γιορτών απαιτεί πολύ αποθηκευτικό χώρο, αν σκεφθείτε τα τόσα στολίδια που έχετε μαζέψει εδώ και δεκαετίες και πόσα θα μαζέψετε και φέτος. Εάν το σπίτι σας είναι ήδη γεμάτο (και δεν έχετε καν ξεκινήσει ακόμα τη λίστα αγορών σας), τώρα είναι η ώρα να αποφασίσετε πως θα δημιουργήσετε μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι σας.

Για να βρείτε τον κρυφό αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού σας, μπορείτε να πετάξετε επτά πράγματα αυτήν τη στιγμή. Ξεκινήστε με τα αντικείμενα που απαιτούν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο και μετά ελέγξτε τα μικρότερα.

Healthstories 7 πράγματα που πρέπει να πετάξετε τώρα για μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο στις γιορτές

7 πράγματα που πρέπει να πετάξετε τώρα για μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο για τις διακοπές

1. Παλιά διακοσμητικά που δεν έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και δύο χρόνια

Το πιο λογικό μέρος για να αρχίσετε να ξεκαθαρίζετε είναι η διακόσμηση των γιορτών. Μπορεί να ακολουθείτε ήδη τον κανόνα για το ξεκαθάρισμα των ρούχων (αν δεν το έχετε φορέσει εδώ και 12 μήνες, πετάξτε το), αλλά η διακόσμηση των γιορτών έχει τη δική της οδηγία: Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει κάτι τα τελευταία δύο Χριστούγεννα, αφήστε το να πάει.

Μόλις πετάξετε το τεχνητό δέντρο που έχει δει καλύτερες μέρες και τα σπασμένα στολίδια που είχατε κρεμάσει για συναισθηματικούς λόγους, θα έχετε περισσότερο χώρο για νέες διακοσμήσεις. Και αν σκοπεύετε να αγοράσετε ολοκαίνουργια διακοσμητικά φέτος, σκεφτείτε να δωρίσετε αυτά που έχετε.

2. Η συλλογή με κάρτες διακοπών

Μπορεί να έχετε αποθηκεύσει κάθε κάρτα διακοπών τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Για να αφήσετε χώρο, πετάξτε όλες τις κάρτες που είναι απλά υπογεγραμμένες και κρατήστε τις κάρτες με εγκάρδια, προσωπικά μηνύματα, οικογενειακά στιγμιότυπα ή φωτογραφίες.

3. Παλιά ποδήλατα και ξεπερασμένα παιχνίδια

Εάν έχετε παιδιά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε αποθηκεύσει παιχνίδια που έπαιζαν πριν από χρόνια. Χαρίστε τα ποδήλατα που δεν χρησιμοποιούν τα παιδιά επειδή έχουν ψηλώσει και τα οποία είναι σε καλή κατάσταση. Στη συνέχεια, ζητήστε από τα παιδιά σας να ταξινομήσουν τα παιχνίδια τους για να αποφασίσετε τι θα κρατήσετε και τι θα χαρίσετε.

Εάν το μικρό σας δυσκολεύεται να αφήσει τα παιχνίδια με τα οποία δεν παίζει πια, σκεφτείτε να υιοθετήσετε τη δημοφιλή πολιτική “one in, one out”. Για να αποκτήσει ένα νέο παιχνίδι, το παιδί σας πρέπει να το χαρίσει. (Προσοχή: Αυτή η πολιτική ισχύει και για τα υπάρχοντα των ενηλίκων του νοικοκυριού!).

Healthstories 7 πράγματα που πρέπει να πετάξετε τώρα για μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο στις γιορτές

4. Δώρα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ

Μερικές φορές ένα δώρο μπορεί να καταλήξει να είναι βάρος. Όταν είναι κάτι που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ ή που απλά δεν σας αρέσει, μπορεί να αισθάνεστε ένοχοι που το χαρίζετε, αλλά μην ξεχνάτε ότι απαιτεί τη χρήση πολύτιμου αποθηκευτικού χώρου στο σπίτι σας. Πριν από τις γιορτές, κάντε απογραφή των ανεπιθύμητων δώρων που έχετε συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχουν κάποια που δεν μπορείτε να αποχωριστείτε; Σοβαρά, κανείς δεν χρειάζεται τρεις συσκευές για βάφλες.

5. Παλιά λευκά είδη και πετσέτες μπάνιου

Ρίξτε μια ματιά στα λινά στην ντουλάπα σας. Αν βρείτε παλιές πετσέτες ή παλιά σεντόνια που δεν χρησιμοποιείτε για τον εαυτό σας—πόσο μάλλον να τα παρουσιάσετε στους καλεσμένους σας— ήρθε η ώρα να τα πετάξετε. Εάν τα σεντόνια είναι πολύ φθαρμένα, όωπς και οι πετσέτες, για να τα επαναχρησιμοποιήσετε, ανακυκλώστε τα.

6. Διπλά και τριπλά εργαλεία κουζίνας

Στις γιορτές, οι κουζίνες μας είναι από τα πρώτα μέρη που γεμίζουν. Για να δημιουργήσετε χώρο πριν αρχίσετε να μαζεύετε νέες εορταστικές πετσέτες χεριών, ρίξτε μια ματιά σε αυτά που έχετε ήδη. Εάν έχετε πολλές σπάτουλες ή μια ολόκληρη ποικιλία από τρίφτες τυριών, επιλέξτε τα αγαπημένα σας και αφήστε τα υπόλοιπα. Όταν τα συρτάρια είναι οργανωμένα, μπορείτε να βρείτε το εργαλείο που ψάχνετε πιο εύκολα, και θα νιώθετε ότι έχετε περισσότερα και όχι λιγότερα.

7. Χειμερινά ρούχα που δεν θέλετε να φορέσετε

Ακόμα κι αν δεν έχετε χρόνο για πλήρη τακτοποίηση της ντουλάπας, ρίξτε μια ματιά στα χειμωνιάτικα ρούχα σας και ξεχωρίστε οτιδήποτε σας κάνει να σκεφτείτε, «Ουφ, δεν θέλω να το φορέσω». (Εντάξει, εκτός και αν είναι το μεγάλο μπουφάν που αποθηκεύετε για τις χιονισμένες μέρες). Εάν δεν σας κάνει να νιώθετε καλά τώρα, πιθανότατα δεν θα θέλετε να το φοράτε σε ένα μήνα από τώρα.

Πηγή: Realsimple

Διαβάστε επίσης

Τα 8 καλύτερα χειμωνιάτικα φρούτα – Και ενισχύουν τις άμυνες και βοηθούν να μην παχύνετε

Θ. Πλεύρης στο HS: Ποιοι και πότε θα κάνουν το αντιγριπικό χωρίς συνταγή, τι εξετάζεται για τους υγειονομικούς, το lifestyle του Υπ. Υγείας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.