Aντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα – Οργανωθείτε με την απόλυτη λίστα

Η οργάνωση για τα Χριστούγεννα και μία λίστα ελέγχου είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε κάνει όσα απαιτούνται για να περάσετε όμορφα εσείς και οι δικοί σας άνθρωποι φέτος.

Σχεδόν 2,5 εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα και 3,5 για την Πρωτοχρονιά και το άγχος για να τα προλάβετε όλα αυξάνεται.

Έχετε ήδη καταλήξει ποια δώρα θα αγοράσετε και ότι μετά από τρία χρόνια πανδημίας, θα ανοίξετε το σπίτι σας για την οικογένεια και τους φίλους σας. Αυτονόητο είναι ότι έχετε ήδη στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και αν δεν έχετε ακόμα προλάβει είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γράψετε στη λίστα για τα Χριστούγεννα.

Αυτή η λίστα ελέγχου για τα Χριστούγεννα θα βοηθήσει:

Δύο εβδομάδες πριν

Δώρα: Βρείτε λίγη ώρα και αγοράστε τα δώρα για τους δικούς σας ανθρώπους. Όσο περνούν οι μέρες, τόσο πιο πιθανό είναι να ταλαιπωρηθείτε από την πολυκοσμία και να μην βρείτε αυτό που θέλετε.

Ταχυδρομικά δώρα εκτός πόλης: Αν το βαφτιστήρι σας μένει σε άλλη πόλη, προσπαθήστε να έχετε στείλει τα δώρα με το ταχυδρομείο ή μέσω του e-shop μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. Αν βιαστείτε, τότε οι δικοί σας άνθρωποι θα έχουν το δικό σας δώρο τη σωστή στιγμή.

Αγοράστε από το σουπερ μάρκετ πράγματα που δεν χαλάνε: Προμηθευθείτε π.χ. τα αλκοολούχα ποτά, κονσέρβες και τυποποιημένα προιόντα ή εργαλεία μαγειρικής ή είδη σερβιρίσματος που θα χρειαστείτε.

Μια εβδομάδα πριν

Καθαρίστε καλά το σπίτι σας: Θα απολαύσετε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ακόμη περισσότερο όταν το σπίτι είναι πεντακάθαρο και η κουζίνα είναι οργανωμένη.

Καθαρίστε το ψυγείο σας. Πετάξτε παλιά υπολείμματα για να δημιουργήσετε χώρο για μεγάλα πιάτα.

Αγοράστε μπαταρίες για παιδικά παιχνίδια: Εάν δεν έχετε εφοδιαστεί κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων αγορών, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα για αυτό το βιντεοπαιχνίδι χειρός ή το τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο.

Τρεις μέρες πριν

Αγοράστε τα φρέσκα υλικά: Επισκεφτείτε το οπωροπωλείο, τη λαϊκή ή το σούπερ μάρκετ για τα λαχανικά ή τα φρούτα της τελευταίας στιγμής που θα χρειαστείτε για τα γεύματα.

Στρώστε το τραπέζι: Χρησιμοποιείτε αυτά τα ποτήρια με χρυσό πλαίσιο μόνο μία φορά το χρόνο; Απολαύστε τα! Προετοιμάστε το τραπέζι για τα Χριστούγεννα. Βγάλτε από το ντουλάπι και καθαρίστε όλα τα είδη σερβιρίσματος.

Δύο μέρες πριν

Οργανώστε το μαγείρεμα: Ανάλογα με το μενού που έχετε προγραμματίσει, μπορεί να ξεκινήσετε από τώρα την προετοιμασία για το μαγείρεμα κάποιων πιάτων.

Αγοράστε φρέσκα λουλούδια: Είτε πρόκειται για πάρτι είτε για ένα οικογενειακό γεύμα, τα φρέσκα λουλούδια πρέπει πάντα να αγοράζονται δύο ημέρες νωρίτερα. Τα άνθη έχουν χρόνο να ανοίξουν και θα εξακολουθούν να είναι φρέσκα και ευωδιαστά.

Μία ημέρα πριν

Ολοκληρώστε το τύλιγμα των δώρων της τελευταίας στιγμής.

Ολοκληρώστε το μαγείρεμα και φτιάξτε ένα χρονοδιάγραμμα για την επόμενη μέρα.

Πηγαίνετε στο κομμωτήριο.

Καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε: Απολαύστε την οικογένεια και τους φίλους σας και απολαύστε τις παραδόσεις που μοιράζεστε.

realsimple.com

Διαβάστε επίσης

Γιατί αυξήθηκαν οι θάνατοι λόγω COVID-19; Πάλι πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα

Αυτός είναι ο πιο ενοχλητικός τύπος επιβάτη, σύμφωνα με πρώην αεροσυνοδό

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.