Γιατί πρέπει να πλένουμε τα πιάτα με ζεστό νερό – Οι 4 λόγοι

Οι περισσότεροι από εμάς, πλένουμε τα πιάτα μα, απλά σαπουνίζοντας τα και περνώντας τα κάτω από νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Μα πόσο λάθος κάνουμε! Το να πλένουμε τα πιάτα μας μόνο με σαπούνι και νερό βρύσης απλά δεν είναι αρκετό, αναφέρει σε σχετικό άρθρο το rheemasia.com. Και αυτό γιατί, αυτή η μέθοδος αφαιρεί μόνο την ορατή βρωμιά από τα πιάτα και τα σκεύη σας και δεν τα απολυμαίνει από μικρόβια και άλλες μορφές βακτηρίων.

Γι’ αυτό, είναι σημαντικό, να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό όταν πλένετε τα πιάτα σας. Αν τώρα, φοβάστε μήπως ”καούν” τα χέρια σας, προμηθευτείτε ένα γάντι βαρέως τύπου για το πλύσιμο των πιάτων και απολαύστε τα ακόλουθα οφέλη από τη χρήση ζεστού νερού όταν καθαρίζετε τα πιάτα και τα σκεύη σας στο σπίτι.

Ταχύτερο πλύσιμο πιάτων

Το ζεστό νερό αφαιρεί φυσικά τα τρόφιμα, τη βρωμιά και τα λίπη και αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να ξοδεύετε τόσο πολύ χρόνο, προσπαθώντας να τρίψετε τα αποξηραμένα σωματίδια τροφής από τα πιάτα και τα μαγειρικά σκεύη σας.

Απομακρύνει τα λίπη

Το ζεστό νερό απομακρύνει το λίπος, γεγονός που εξηγεί γιατί το πλύσιμο των πιάτων με κρύο νερό ή νερό σε θερμοκρασία δωματίου μπορεί μερικές φορές να έχει ως αποτέλεσμα μια δυσάρεστη και επίμονη λιπαρή μεμβράνη στα πιάτα σας, αναφέρει το rheemasia.com. Αυτό σημαίνει επίσης ότι με το ζεστό νερό,  χρησιμοποιείτε λιγότερο σαπούνι πιάτων.

Μειώνει το χρόνο στεγνώματος

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το νερό γενικά εξατμίζεται πιο γρήγορα σε υψηλή θερμοκρασία. Αυτό σημαίνει ότι όταν χρησιμοποιείτε ζεστό νερό για να πλύνετε τα πιάτα σας, τείνουν να στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι όταν χρησιμοποιείτε κανονικό νερό βρύσης ή κρύο νερό για να τα πλύνετε.

Απολυμαίνει τα πιάτα σας

Μπορεί να νομίζετε ότι είναι το ίδιο, αλλά το καθάρισμα και η απολύμανση των πιάτων σας είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το να καθαρίζετε τα πιάτα σας σημαίνει απλώς να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ορατοί ρύποι, βρωμιές ή λίπη στα πιάτα σας, ενώ η απολύμανση των πιάτων σας σημαίνει να βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένα από μικρόβια και ασφαλή για χρήση στα τρόφιμα.

Όπως συνιστάται από τον οργανισμό δημόσιας υγείας, Stop Foodborne Illness, πρέπει να τα αφήνετε κάτω από ζεστό νερό, κατά προτίμηση γύρω στους 76,7°C) για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα ή να μουλιάστε τα πιάτα σας σε ένα απολυμαντικό διάλυμα χλωρίνης και νερού. Εάν πάλι φοβάστε να χρησιμοποιήσετε τη χλωρίνη στα σκεύη σας, τότε ίσως το σκέτο ζεστό νερό μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Διαβάστε επίσης

Τα Χριστούγεννα των Ελλήνων: Τι προσέχουν οι νεότεροι και πόσο τελικά λατρεύουμε τα μελομακάρονα

Γήρανση δέρματος: Οι συνήθειες που την καθυστερούν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.