Πώς να καθαρίσεις την οθόνη με τον σωστό τρόπο

Είτε προσπαθείτε να αφαιρέσετε τη σκόνη από την οθόνη σας είτε τα δακτυλικά αποτυπώματα του παιδιού σας, αφαιρώντας τη σκόνη, τη βρωμιά και το λάδι από την πληθώρα των οθονών γύρω σας, απαιτείται τα σωστά εργαλεία και το σωστό.. άγγιγμα.

Όταν καθαρίζετε εσφαλμένα την οθόνη σας, είτε την οθόνη του υπολογιστή σας είτε την τηλεόρασή σας, είναι μόνο θέμα χρόνου προτού την καταστρέψετε, αναφέρει το marthastewart.com.

Οι σύγχρονες οθόνες HDTV και υπολογιστών είναι πιο φωτεινές, πιο ευκρινείς και πιο ευαίσθητες από ποτέ, αλλά είναι επίσης πιο ευαίσθητες. Ευτυχώς, είναι εύκολο να κάνετε την οθόνη σας να αστράφτει ξανά με τις κατάλληλες προμήθειες και μεθόδους, λένε οι ειδικοί στον καθαρισμό και την τεχνολογία.

Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίζετε την οθόνη 

Θα πρέπει να ξεσκονίζετε και να καθαρίζετε την οθόνη της τηλεόρασής ή του υπολογιστή σας σας μία φορά την εβδομάδα και θα πρέπει πάντα να συμπεριλαμβάνετε αυτή τη αγγαρεία όταν τακτοποιείτε το σπίτι σας, λέει στο marthastewart.com, η Kathy Cohoon, διευθύντρια του Two Maids & A Mop. «Η διατήρηση της οθόνης σας καθαρή και καλά συντηρημένη μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μια πιο καθαρή εικόνα και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της», λέει.

Τι να αποφύγετε 

Όταν καθαρίζετε μη ψεκάζετε ποτέ κάποιο υγρό απευθείας επάνω στην οθόνη. Όπως καταλαβαίνετε γενικά τα υγρά δεν είναι «φιλικά» απέναντι σε μια ηλεκτρονική συσκευή.

Σε περίπτωση που η οθόνη σας έχει «σκληρή» βρωμιά μπορειτε να προσθέσετε λιγο νερό στο πανί σας. Προσοχή… Το πανί να είναι ελαφρά νοτισμένο και όχι βρεγμένο ώστε να αποφύγετε τυχόν ζημιά από υγρασία στην οθόνη σας.

Συνίσταται να μη χρησιμοποιείτε καθαριστικό τζαμιών ή οποιοδήποτε καθαριστικό περιέχει οινόπνευμα ή αμμωνία. Ένα τέτοιο υγρό μπορεί να βλάψει την οθόνη αφής. Επίσης μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα υπόλοιπα μέρη της οθόνης πχ πλαστικά.

Αν θέλετε να καταπολεμήσετε τα μικρόβια, υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για οθόνες. Τα προϊόντα αυτά ειναι οικονομικά και αποτελεσματικά, αν και στην πράξη οποιοδήποτε καθαριστικό που δεν περιέχει οινόπνευμα ή αμμωνία θα λειτουργήσει εξίσου καλά. Αν θέλετε να το πάτε ενα βήμα παραπάνω , υπάρχουν συσκευές καθαρισμού UV οι οποίες δεν χρησιμοποιούν καθόλου προϊόντα καθαρισμού αλλα καταπολεμούν πλήρως τα μικρόβια.

Ένα ακόμα πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε είναι η συσκευή σας να είναι απενεργοποιημένη κατά τον καθαρισμό. Αυτό για να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα κάποιας ζημιάς.

Οδηγίες καθαρισμού

Πάρτε ένα πανί μικροϊνών .

Απενεργοποιήστε την οθόνη σας (ή τη συσκευή σας)

Εάν είναι απαραίτητο βρέξτε το πανί με ελάχιστη ποσότητα νερού. Για ένα τακτικό καθαρισμό ένα στεγνό πανί είναι συνήθως επαρκής.

Σκουπίστε απαλά την οθόνη με το πανί σας και φροντίστε να αποφύγετε οποιαδήποτε υγρασία στις υποδοχές, ακουστικά ή κουμπιά της οθόνης.

Μπορείτε φυσικά να σκουπίσετε και οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια του τηλεφώνου σας επιθυμείτε (και όχι μόνο το γυαλί). Αυτή η μέθοδος είναι ασφαλής για πλαστικό, μέταλλο, καουτσούκ οπότε μπορείτε να το εφαρμόσετε παντού ακόμα και στη θήκη του τηλεφώνου σας.

Σκουπίστε από πάνω προς τα κάτω ή αριστερά προς τα δεξιά για να εξασφαλιστεί ομοιόμορφη κάλυψη. Μπορείτε να κάνετε είτε μπρος – πίσω είτε κυκλική κίνηση

Αφήστε τη συσκευή σας να στεγνώσει πλήρως αφού τελειώσετε τον καθαρισμό. Αυτό θα πάρει μόνο μερικά δευτερόλεπτα εκτός αν έχετε χρησιμοποιήσει πάρα πολύ νερό.

Ενεργοποιήστε τη συσκευή σας.

Για να ολοκληρώσουμε, ένα υγρό πανί μικροϊνών θα αφαιρέσει όλα τη βρωμιά, τα δακτυλικά αποτυπώματα κτλ από τη συσκευή σας χωρίς να χρειαστείτε τίποτα επιπλέον. Αν το πανί χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές θα πρέπει να το πλύνετε ώστε να είναι έτοιμο για τις επόμενες χρήσεις.

Να σας θυμίσουμε ότι όλα τα πανιά δεν είναι ίδια. Υπάρχουν υψηλής και χαμηλής ποιότητας. Σας προτείνουμε να πληρώσετε κάτι παραπάνω και να πάρετε κάποιο υψηλής ποιότητας το οποίο και καλύτερα δουλειά θα κάνει και θα αντέξει περισσότερο στο χρόνο.

Διαβάστε επίσης 

8 προϊόντα καθαρισμού που δεν πρέπει ποτέ να αναμιγνύετε

Μάθε πώς θα πλένεις τις πετσέτες του μπάνιου σωστά

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.