Μάθε πώς θα πλένεις τις πετσέτες του μπάνιου σωστά

Αλήθεια, πόσο συχνά πλένεις τις πετσέτες του μπάνιου; Γνωρίζεις ότι κάθε φορά που τις χρησιμοποιείς πρέπει μετά και να τις πλύνεις και το κυριότερο, πόσο αποτελεσματικά τις καθαρίζεις. Εδώ, όμως, σήμερα θα μάθουμε πώς θα τις πλένουμε σωστά και υγιεινά.
Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να ξέρεις πώς να διατηρήσεις την ποιότητα και την απαλότητα των λευκών ειδών που έχεις στο μπάνιο. Παρακάτω, θα βρεις 5 πολύτιμες συμβουλές από experts καθαρισμού ώστε να διατηρήσεις τις πετσέτες μπάνιου πεντακάθαρες, αφράτες, σε άψογη κατάσταση. Έτσι, θα παρατείνεις τη διάρκεια της ζωής τους.

Πλύνε τις πετσέτες στη σωστή θερμοκρασία

Γενικά, υπάρχει μια πεποίθηση ότι όσο πιο ζεστός είναι ο κύκλος κάθε πλύσης, τόσο πιο πιθανόν είναι να εξαλείψεις τα βακτήρια από τα υφάσματα. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι 40 βαθμοί είναι ιδανικοί για τις πετσέτες.
«Γενικά, να πλένεις τις πετσέτες στους 40 βαθμούς, καθώς οι υψηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να τις φθείρουν πολύ γρήγορα», εξηγεί ειδικός σχετικό άρθρο του Woman & Home.
«Αυτό που θα εξασφαλίσει τη φρεσκάδα τους και τη μεγαλύτερη διάρκειά τους, είναι το πλύσιμο στους 40 βαθμούς. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να τις πλένεις σε υψηλές θερμοκρασίες, κάτι τέτοιο επηρεάζει την απαλότητα», συμβουλεύει και προσθέτει ότι «μπορείς να τις πλένεις περιστασιακά στους 60 βαθμούς. Αυτή η ρουτίνα δεν θα καταστρέψει την ποιότητα και την υφή τους».

Μην παραγεμίζεις το πλυντήριο

«Να πλένεις τις πετσέτες σου όλες μαζί στο τέλος της εβδομάδας, αλλά φρόντισε να μην υπερφορτώνεις το πλυντήριο γιατί χρειάζεται χώρο για να λειτουργήσει σωστά. Σε διαφορετική περίπτωση, οι πετσέτες σου θα είναι γεμάτες υγρασία και σκληρές. Φρόντισε να πλένεις τις πετσέτες σου ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ρούχα για να αποφύγεις τη μεταφορά χρώματος ή ινών στις πετσέτες σου».
Βεβαιώσου, επίσης, ότι το πλυντήριό σου είναι καθαρό πριν το βάλεις σε λειτουργία.

Χρησιμοποίησε το μαλακτικό με φειδώ

Μπορεί να έχεις την πεποίθηση ότι το μαλακτικό θα κάνει πιο απαλές τις πετσέτες σου, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Η Chrissie Rucker, Ιδρύτρια της The White Company εξηγεί ότι «θα πρέπει να χρησιμοποιείς το μαλακτικό με φειδώ στις πετσέτες, καθώς οι υπερβολικές ποσότητες μειώνουν την απορροφητικότητά τους».
«Απόφυγε τη χρήση μαλακτικών με βάση τη σιλικόνη. Ουσιαστικά, απωθούν το νερό και μειώνουν την απορροφητικότητα», επισημαίνει άλλη ειδικός.

Αντιμετώπισε τους λεκέδες, όσο πιο άμεσα μπορείς

Η άμεση αντιμετώπιση των λεκέδων, για οποιοδήποτε ύφασμα και αν μιλάμε, έχει πάντα καλύτερα αποτελέσματα από το να αφήσεις τον λεκέ για αργότερα, για τις επόμενες μέρες.
«Συνιστάται ευρέως να χρησιμοποιείς προϊόντα αφαίρεσης λεκέδων με βάση το οξυγόνο. Ποτέ μην χρησιμοποιείς χλωρίνη για να καθαρίσεις λεκέδες και βεβαιώσου ότι τα προϊόντα καθαρισμού μπάνιου που περιέχουν χλωρίνη, φυλάσσονται σε χωριστό σημείο», λέει μια expert στο Woman & Home.

Στεγνώνεις προσεκτικά και καλά τις πετσέτες

Είναι πολύ σημαντικό οι πετσέτες να στεγνώνουν εντελώς, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα μείνει καθόλου υγρασία. Οι υγρές πετσέτες (ακόμη και οι φρεσκοπλυμένες) ευνοούν τις συνθήκες ανάπτυξης βακτηρίων και μούχλας.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.