6 πράγματα που δυσκολευόμαστε να αποχωριστούμε – τι να κρατήσετε και σε ποια να πείτε αντίο

Υπάρχουν πολλά πράγματα σε όλα τα σπίτια που οι ιδιοκτήτες τους δυσκολεύονται να αποχωριστούν λόγω συναισθηματικής αξίας. Όσο και αν κάποιοι, είναι λάτρεις του μίνιμαλ ή της άποψης ότι “αν δεν χρειάζομαι κάτι, το ανακυκλώνω, το χαρίζω ή το πετάω, για να μην το έχω στα πόδια μου”, σίγουρα το αντίο είναι δύσκολο για κάποια αντικείμενα.

Απο την άλλη, πολλές φορές τα πράγματα αυτά είναι σε λάθος θέση, χύμα χωρίς οργάνωση και ακατάστατα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτή την ακαταστασία και να κρατήσετε προσεκτικά τα αγαπημένα σας κομμάτια και τα πιο συναισθηματικά αντικείμενα.

Δείτε τα έξι πράγματα που οι άνθρωποι δυσκολεύονται περισσότερο να αποχαιρετήσουν

Σημειώσεις μελέτης, σχολικές εργασίες και παλιά τετράδια

Μπορεί να είστε πραγματικά περήφανοι γι αυτό το Α που πήρες στ σχολείο σε ένα δύσκολο διαγώνισμα — αλλά χρειάζεται πραγματικά να αποθηκεύσετε το χαρτί που σας έδωσε αυτόν τον βαθμό; Πιθανώς όχι. Όλοι πέφτουμε στην παγίδα να κολλάμε σε σχολικές εργασίες και σημειωματάρια με την ιδέα ότι κάποια μέρα, κάποια στιγμή, μπορεί να χρειαστεί να έχουμε τις πληροφορίες σε αυτές τις σελίδες πρόχειρες. Μάλλον δεν θα το κάνετε. Κάντε μια γρήγορη περισυλλογή σημειώσεων ή δοκιμίων που έχετε αποθηκεύσει για πραγματικά χρήσιμες πληροφορίες και, στη συνέχεια, πείτε τους αντίο. Εάν υπάρχει κάτι που θέλετε πραγματικά να κρατήσετε, χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή για να σαρώσετε το έγγραφο και να το αποθηκεύσετε εικονικά. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα πιάνει πολύτιμο χώρο στο υπόγειό σας και μπορείτε πραγματικά να έχετε πρόσβαση σε αυτό όταν το χρειαστείτε.

Βιβλία

Εάν η συλλογή βιβλίων σας αριθμεί εκατοντάδες τόμους, σκεφθείτε μήπως να κρατήσετε τα αγαπημένα σας. Ξεκινήστε ταξινομώντας σε τρεις στοίβες: βιβλία που θέλετε να κρατήσετε, βιβλία που θέλετε να δωρίσετε και βιβλία που θα μπορούσαν να επαναχρησιμοποιηθούν για στυλ στο σπίτι σας (οτιδήποτε με όμορφη, πολύχρωμη ράχη είναι συχνά χρήσιμο για το γέμισμα ανοιχτών ραφιών, ακόμα κι αν δεν το ξαναδιαβάζετε). Κρατήστε οτιδήποτε έχει μια συναισθηματική επιγραφή, ανεκτίμητα vintage ευρήματα και αγαπημένα που σας αρέσει να διαβάζετε ξανά και ξανά. Εάν το να ρίξετε τα αγαπημένα σας μυθιστορήματα σε έναν κάδο δωρεών σας φαίνεται πολύ απρόσωπο, μιλήστε με γείτονες ή ρωτήστε σε βιβλιοπωλεία αν θέλουν να πάρουν τα βιβλία σας ή μπορείτε να ανταλλάξετε βιβλία.

Φωτογραφίες

Οι εικόνες είναι ένα από εκείνα τα πράγματα στα οποία όλοι είμαστε κολλημένοι, και κανείς δεν προτείνει να πετάξετε φωτογραφίες. Άλλωστε, όλοι σπάνια εκτυπώνουμε πια φωτογραφίες, οπότε όποιες έχετε τυπωμένες είναι πιθανώς παλιές και ξεχωριστές. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να οργανώσετε τη συλλογή φωτογραφιών σας, να σβήσετε τυχόν περιττές λήψεις και να προστατέψετε τις αγαπημένες σας.
Υπάρχουν πλέον υπηρεσίες για να ψηφιοποιήσετε τα πάντα, από παλιές φωτογραφίες και λευκώματα μέχρι γράμματα, ταινίες και αρχεία ήχου, διασφαλίζοντας ότι έτσι θα τα έχετε πάντα αποθηκευμένα. Διατηρήστε τα ψηφιακά αρχεία με ασφάλεια σε ένα σύννεφο στο διαδίκτυο.

Οδηγίες χρήσης συσκευών

Οι οδηγίες χρήσης κάθε συσκευής και gadget στο σπίτι, μπορεί να κρατούν ένα ολόκληρο μεγάλο συρτάρι και όσο περνάει ο καιρός γίνονται ακόμα πιο πολλά.
Όλα τα εγχειρίδια είναι πλέον στο διαδίκτυο, ενώ μπορείτε να σαρώσετε και να αποθηκεύσετε τις εγγυήσεις σε έναν
φάκελο στο Google Drive. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ πιο εύκολο από το να ξεφυλλίζουμε ένα σωρό εγχειρίδια κάθε φορά που το ψυγείο δεν παράγει αρκετό πάγο.

Κειμήλια

Αν και τα κειμήλια, όπως αναμνηστικά του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου από τον παππού ή τα μεταξωτά μαντήλια της θείας σας, δεν συγκαταλέγονται στα πράγματα που πρέπει να απαλλαγείτε, απαιτούν λίγη έξυπνη οργάνωση. Αντί να αποθηκεύετε ευαίσθητα αντικείμενα σε ένα κουτί στο πατάρι ή την αποθήκη, επιλέξτε μια λύση που τα διατηρεί προστατευμένα, οργανωμένα και εκτεθειμένα.

Υπάρχουν εταιρείες που μπορούν να αναδείξουν επιδέξια τα συναισθηματικά σας αντικείμενα με βιτρίνες κουτιά και κορνίζες, προστατεύοντας τα από τον χρόνο και δημιουργώντας ένα υπέροχο κομμάτι διακόσμησης σπιτιού.

Ευχετήριες κάρτες

Οι ευχετήριες κάρτες του παρελθόντος ακόμα και του παρόντος, μπορούν να οργανωθούν (κάρτες γάμου, βάπτισης, κ.λπ.) και να βρουν τη θέση τους σε ένα όμορφο κουτί ή σε ένα λεύκωμα. Αν θέλετε να τις ξεκαθαρίσετε, κρατήστε τις κάρτες που έχουν ένα γλυκό χειρόγραφο μήνυμα από ένα αγαπημένο σας πρόσωπο και αποχωριστείτε αυτές που έχουν τυπωμένη μόνο μια υπογραφή και τίποτα περισσότερο.
Πηγή: realsimple.com

Διαβάστε επίσης

Naomi Watts: Ήμουν στην περιεμμηνόπαυση στα 36 μου, καθώς προσπαθούσα να κάνω παιδιά – Ένιωθα τόσο μόνη

Φέτος θα είναι η χειρότερη εποχή γρίπης μετά την πανδημία του 2009

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.