9 έξυπνα κόλπα καθαρίσματος που θα σας λύσουν τα χέρια

Μάθαμε 9 μικρά και έξυπνα κόλπα καθαρίσματος που διώχνουν τη σκόνη και τη βρωμιά και στην κυριολεξία θα σας λύσουν τα χέρια.

9 έξυπνα κόλπα καθαρίσματος

1. Ταινία συσκευασίας ως ξεσκονόπανο.

Είναι εύκολο να αγνοήσετε τα αμπαζούρ, τα ηχεία και το εσωτερικό των συρταριών γιατί είναι δύσκολο να τα καθαρίσετε με τακτικό ξεσκόνισμα. Με την ισχυρή κόλλα της, η ταινία συσκευασίας είναι η απάντηση—αρπάζει τη βρωμιά από το ύφασμα και τις σχισμές.

Η μέθοδος: Πιέστε μια ταινία μήκους 20-30 εκατ. στην επιφάνεια και, στη συνέχεια, τραβήξτε την προς τα πίσω για να μαζέψετε τη βρωμιά. Για να βγάλετε τα ψίχουλα από τα συρτάρια, σηκώστε την ταινία, αφήνοντας μεγάλο μέρος της κολλώδους πλευράς προς τα έξω.

2. «Σφουγγαρίζω» με τα πόδια μου.

Το κίνητρο: Ο καθαρισμός των δαπέδων και των μαρμάρων με ένα πανί και η τυπική μέθοδος με τα χέρια και τα γόνατα απαιτεί θάρρος. Τα πόδια είναι συνήθως πιο δυνατά από τα χέρια, οπότε η προστιθέμενη δύναμη επιταχύνει τη διαδικασία.

Η μέθοδος: Χρησιμοποιώντας μια φόρμουλα από ίσα μέρη νερού και απορρυπαντικού, ψεκάστε το κάτω μέρος ενός ζευγαριού χοντρές, απορροφητικές κάλτσες και στη συνέχεια φορέστε τις. Αν θυμάστε τα πανάκια στο σπίτι της γιαγιάς, ακόμα καλύτερα, γιατί είναι ένα από τα πιο σπουδαία κόλπα καθαρίσματος. Γλιστρήστε το ένα πόδι κατά μήκος των σανίδων. Ψεκάστε ξανά και μετά κάντε πατινάζ γύρω από το πάτωμα για να μαζέψετε τη σκόνη, ξεκινώντας από την πιο μακρινή γωνία και προχωρώντας προς την είσοδο. Όταν τελειώσετε, ρίξτε τις κάλτσες στο πλυντήριο.

3. Κερί αυτοκινήτου με βάση το πολυμερές για την πρόληψη λεκέδων στη λεκάνη τουαλέτας.

Το κίνητρο: Οι παραδοσιακές φόρμουλες λειτουργούν για λίγο, αλλά τα πολυμερή αυτού του διαλύματος επικαλύπτουν την επιφάνεια για έξι μήνες, διατηρώντας την λεία ώστε να μην κολλάει τίποτα, λέει στο realsimple.com η Mary Findley, ειδικός στην καθαριότητα και ιδιοκτήτρια της Mary Moppins.

Η μέθοδος: Καθαρίστε την τουαλέτα για να αφαιρέσετε τους υπάρχοντες λεκέδες και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το νερό. Αυτό είναι εύκολο: Κλείστε τη βαλβίδα νερού γυρίζοντάς την τέρμα προς τα δεξιά. ξεπλύνετε την τουαλέτα, κρατώντας πατημένη τη λαβή μέχρι να ρέει το μεγαλύτερο μέρος του νερού από τη δεξαμενή. Στεγνώστε το εσωτερικό με ένα βαμβακερό πανί και χρησιμοποιήστε ένα ξεχωριστό πανί για να εφαρμόσετε το προστατευτικό.

Φροντίστε να ανοίξετε ένα παράθυρο για αερισμό. Αφήστε να καθίσει για 10 λεπτά και, στη συνέχεια, ανανεώστε το νερό γυρίζοντας τη βαλβίδα αριστερά για να ανοίξει. Για συντήρηση, κάθε τρεις μήνες ρίξτε ½ φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι στο μπολ για να αποτρέψετε το σχηματισμό δακτυλίων νερού.

4. Εξαφανίστε σημάδια στην ταπετσαρία με κρέμα ξυρίσματος.

Το κίνητρο: Μερικές φορές δεν έχετε το σωστό διάλυμα λεκέδων στο χέρι. Η κρέμα ξυρίσματος, είναι ιδανικό υποκατάστατο και ένα από τα κορυφαία κόλπα καθαρίσματος. Ο αφρός της μπορεί να διαπεράσει σχεδόν κάθε λεκέ και να τον ανεβάσει στην επιφάνεια. (Δοκιμάστε πρώτα σε δυσδιάκριτο σημείο.)

Η μέθοδος: Απλώστε μια μικρή ποσότητα σε ένα υγρό πανί. (Χρησιμοποιήστε μια τυπική λευκή κρέμα ξυρίσματος, αντί για μια έκδοση με τζελ.) Ταμπονάρετε στο σημείο και αφήστε τη να καθίσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό, υγρό πανί. Εάν παραμείνει κάποιος λεκές, εφαρμόστε ξανά και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα.

5. Η λύση για τα λεκιασμένα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων είναι ο ήλιος.

Το κίνητρο: Ακόμα κι αν βάλετε τα δοχεία στο πλυντήριο πιάτων, δεν μπορείτε ποτέ να τα καθαρίσετε πλήρως, σαν καινούργια. Οι ακτίνες του ήλιου είναι παρόμοιες με ένα φυσικό λευκαντικό, έτσι εξαλείφουν τους περισσότερους λεκέδες.

Η μέθοδος: Αφού πλύνετε τα δοχεία στο νεροχύτη με σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό, τοποθετήστε τα σε μια καθαρή πετσέτα στον ήλιο. Αφήστε να καθίσει για οκτώ ώρες. Ξεπλύνετε και αφήστε να στεγνώσει.

6. Εφημερίδα για να μην λερώνουν τα σκουπίδια.

Το κίνητρο: Το χαρτί εφημερίδας απορροφά τις διαρροές της σακούλας σκουπιδιών, ώστε να μην χρειάζεται να ξεπλύνετε τον κάδο αργότερα.

Η μέθοδος: Τοποθετήστε το χαρτί στο κάτω μέρος του κάδου απορριμμάτων με μια πλαστική σακούλα από κάτω, για να μην κολλήσει το χαρτί στο δοχείο. Πετάξτε τα όλα όταν πετάτε τα σκουπίδια.

7. Δεν πλένω το μπλέντερ — απλά πατάω το κουμπί.

Το κίνητρο: Οι αιχμηρές λεπίδες ενός μπλέντερ και το εσωτερικό με ραβδώσεις μπορεί να είναι δύσκολο -και επικίνδυνο- στο καθάρισμα.

Η μέθοδος: Γεμίστε το μπλέντερ μέχρι τη μέση με νερό, προσθέστε μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων και ανακατέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 δευτερόλεπτα. Σκουπίστε την επάνω περιοχή με σαπουνόνερο και ένα σφουγγάρι και μετά ξεπλύνετε.

8. Καθαρίζω γρήγορα το στρώμα με βότκα.

Το κίνητρο: Η συντήρηση του στρώματος συχνά παραβλέπεται, παρόλο που οι επαγγελματίες προτείνουν τριμηνιαίους καθαρισμούς. Η βότκα είναι ένα άοσμο απολυμαντικό που εξατμίζεται γρήγορα, επομένως δεν θα χρειαστεί ποτέ να κάνετε βαθύ καθαρισμό.

Η μέθοδος: Χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι σπρέι γεμάτο με βότκα, ψεκάστε το στρώμα και τα μαξιλάρια όταν αλλάζετε τα σεντόνια.

9. Ξεφορτώνομαι τα σημάδια από κηρομπογιές στους τοίχους με οδοντόκρεμα.

Το κίνητρο: Τα σπρέι καθαρισμού μπορούν να αποχρωματίσουν τους τοίχους. Αλλά μια λευκή οδοντόκρεμα που δεν περιέχει τζελ και περιέχει μαγειρική σόδα δρα ως λεπτό λειαντικό για να τρίβει το κερί χωρίς να αφήνει ίχνη χρώματος.

Η μέθοδος: Απλώστε με καθαρή οδοντόβουρτσα, τρίψτε απαλά και μετά σκουπίστε με ένα υγρό πανί.

Διαβάστε επίσης

Τρόφιμα που ποτέ δεν πρέπει να αγοράζετε κατεψυγμένα

Αν κόψετε το κάπνισμα σε αυτή την ηλικία, είναι σαν να μην καπνίσατε ποτέ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.