Ποια εποχή του χρόνου γίνονται τα πίλινγκ προσώπου;

Το δέρμα μας, καθώς είναι ζωντανός οργανισμός φθείρεται με την πάροδο του χρόνου. Το πίλινγκ διορθώνει βλάβες στο δέρμα όπως οι ρυτίδες και οι ουλές και προσφέρει άριστα αποτελέσματα σε προβλήματα λιπαρότητας και ανοικτών πόρων. Όταν κάνει πιο κρύο, το δέρμα είναι πιο επιρρεπές σε σκάσιμο, ξηρότητα και φλεγμονή. Αντίθετα, όταν γίνεται πιο ζεστό, το δέρμα σας είναι πιο ευαίσθητο στο ηλιακό έγκαυμα και μπορεί να αισθάνεται πιο λιπαρό. Διαφορετικές εποχές χρειάζονται διαφορετικές ρουτίνες περιποίησης δέρματος ,λέει ο Δρ Dhaval Bhanusali, δερματολόγος και σύμβουλος στο Skincare.com.

Οι καλύτερες εποχές για πίλινγκ προσώπου

”Προτιμούμε να γίνονται εποχές που δεν έχει μεγάλη ηλιοφάνεια, δηλαδή από Οκτώβριο έως και Απρίλιο” λέει ο Bhanusali. Αν και το βαθύ πίλινγκ προσώπου γενικά δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχουν ελαφρύτερα που μπορούν να γίνουν την άνοιξη και εκεί μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας σας για διαφορετικές εποχές για να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία του δέρματος.

Τους πιο κρύους μήνες, συνιστάται επίσης να αποφεύγετε τα μεγάλα, ζεστά ντους και την υπερβολική έκθεση στον κρύο αέρα και την εσωτερική θέρμανση για να αποτρέψετε την πρόκληση προβλημάτων στο πρόσωπο.

Είδη πίλινγκ

Υπάρχει επιλογή όσον αφορά τα πίλινγκ προσώπου, καθώς το καθένα χρησιμοποιεί διαφορετικά συστατικά και επικεντρώνεται στη θεραπεία διαφορετικών δερματικών παθήσεων. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τα χημικά για τις ρυτίδες που είναι αποτελεσματικά ως θεραπεία αντιγήρανσης, καθώς  διεγείρει το κολλαγόνο για να ελαχιστοποιήσει τις γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου.

Ανάλογα με το πρόβλημα του δέρματός σας, θα καθοριστεί επίσης εάν η θεραπεία εφαρμόζεται επιφανειακά ή εφαρμόζεται για να διεισδύσει σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

Τα ελαφριά ή επιφανειακά χημικά πίλινγκ απολεπίζουν απαλά το εξωτερικό στρώμα του δέρματος χρησιμοποιώντας ήπια οξέα.

Τα μεσαία, στοχεύουν στο εξωτερικό και το μεσαίο στρώμα του δέρματος και στοχεύουν στη θεραπεία προβλημάτων μελάγχρωσης και βλαβών από τον ήλιο.

Το βαθύ, διεισδύει στα στρώματα του δέρματος για να βοηθήσει σε σοβαρά προβλήματα όπως η ακμή.

Οι συχνότερες περιοχές που εφαρμόζεται είναι:

Το Πρόσωπο

Ο Λαιμός

Το Ντεκολτέ

Η Ράχη

Τα Χέρια

Σε Πανάδες, Ρυτίδες & Λεπτές Γραμμές

Σε Ουλές Ακμής

Δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται στις εξής περιπτώσεις:

Σε εγκυμοσύνη και θηλασμό προτιμούμε να κάνουμε μόνο μηχανικά πίλινγκ με μικροκρυστάλλους

Σε πολύ ηλιοεκτεθειμένη επιδερμίδα η οποία έχει υποστεί μεγάλη λέπτυνση (ατροφία)

Ασθενείς με απλό έρπητα σε έξαρση (σε περίπτωση που ο ασθενής εμφανίζει υποτροπιάζοντα επεισόδια έρπητα καλό είναι να προηγείται προφυλακτική αντιερπητική αγωγή πρίν τα πίλινγκ

Ασθενείς με ιστορικό αλλεργίας στις ουσίες του χημικού πίλινγκ. Στην περίπτωση αυτή επιλέγουμε κάποιο άλλο έιδος  ή προτιμούμε το απόλυτα ασφαλές μηχανικό  μικροκρυστάλλων

Σε ασθενείς με ιστορικό χηλοειδών ή υπερτροφικών ουλών

Σε ασθενείς που παρουσιάζουν μυρμηκίες ή άλλη λοίμωξη στο πρόσωπο τους

Σε ασθενείς που έχουν χρησιμοποιήσει μέσα στους τελευταίους 6 μήνες ισοτρετινοΐνη ως θεραπεία για την ακμή

Διαβάστε επίσης 

Η τεχνική αναπνοής 4-7-8 μπορεί να σας βοηθήσει (επιτέλους) να κοιμηθείτε

Μαλλιά: Πόσες τρίχες είναι φυσιολογικό να χάνουμε κάθε μέρα;

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.