Αυτές είναι οι 3 τροφές που καταστρέφουν τα μαλλιά σου

Όλες επιθυμούμε να έχουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά, γι’ αυτό και φροντίζουμε να τα περιποιούμαστε με τα κατάλληλα προϊόντα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό. Κι αυτό, διότι η υγεία των μαλλιών εξαρτάται και από τη διατροφή. Εξάλλου, όπως τονίζουν οι ειδικοί, η διατροφή είναι το Α και το Ω για την καλύτερη υγεία τους. Μάλιστα, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που κάνουν κακό στα μαλλιά. Δείτε ποιες είναι αυτές.

Η ζάχαρη

Αχ, αυτή η ζάχαρη που σε πολλές είναι η αγαπημένη, ενώ τη βρίσκουμε σχεδόν παντού. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωσή της κάνει κακό και στα μαλλιά μας. Σύμφωνα με το healthdigest.com, η ζάχαρη προκαλεί τριχόπτωση, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Οπότε, καλό είναι να περιορίσετε τα πολλά γλυκά. Επίσης, τα τρόφιμα με ζάχαρη δεν περιέχουν πρωτεΐνη, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τα μαλλιά μας.

Το αλκοόλ

Κι εδώ, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ και ειδικά σε τακτική βάση, επηρεάζει άμεσα την υγεία των μαλλιών. Όπως εξηγεί το Healthline, μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι η κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας απορροφά χαλκό και ψευδάργυρο, τα οποία είναι δύο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την υγεία των μαλλιών σας.

Επίσης, ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι το αλκοόλ μπορεί να εμποδίσει το σώμα σας να απορροφήσει σωστά την πρωτεΐνη, η οποία – όπως αναφέραμε – είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των μαλλιών.

Τα τρανς λιπαρά

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε τρανς λιπαρά είναι βλαβερές και στην υγεία των μαλλιών. Συνήθως, η υπερβολική κατανάλωσή τους οδηγεί σε τριχόπτωση, καθώς τα μαλλιά γίνονται αδύναμα, ενώ είναι και πιο θαμπά.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Τα σημεία δωρεάν τεστ τo Σάββατο 15 Οκτωβρίου

Μείωση των γεννήσεων στην Ευρώπη, μετά τα lockdown της πανδημίας COVID-19

6 απλές διατροφικές συνήθειες για γρήγορη καύση λίπους, χωρίς δίαιτα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.