Η καρδιολόγος που μετέτρεψε απλές ελληνικές πρώτες ύλες σε νανοκαλλυντικά

Τα νανοκαλλυντικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι το μέλλον στην περιποίηση του δέρματος και τι καλύτερο αν μπορούμε να έχουμε απλές και ασφαλείς ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνολογίες αιχμής.

Η πρώτη Νανοϊατρός στην Ελλάδα, δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, Καρδιολόγος, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Νανοτεχνολογία, μετά από 20 χρόνια ερευνών, ανακάλυψε μία φόρμουλα, την VKL, συνδυάζοντας αγνές πρώτες ύλες που προσφέρει η ελληνική φύση, όπως εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού, αγγουριού, αλόης, ανθόμελου, κουρκουμίνη και μύρτιλο, σε έναν έξυπνο μηχανισμό.

Αυτός ο μηχανισμός ενσωματώνεται σε κρέμες περιποίησης και μεταφέρει αντι-οξειδωτικά στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, επιτυγχάνοντας ενισχυμένη αντιγήρανση, ενώ ειδικά πεπτίδια χαρίζουν λάμψη και σύσφιξη της επιδερμίδας.

Η VKL φόρμουλα, η οποία είναι αποτέλεσμα 20ετούς έρευνας, αποτελεί φορέα πολύ μικρών διαστάσεων που, σε αντίθεση με τις άλλες φόρμουλες που δρουν στην επιδερμίδα, εισχωρεί στη βαθύτερη στοιβάδα του δέρματος, όπου βρίσκονται τα κύτταρα και οι ινοβλάστες και παράγεται το κολλαγόνο και η ελαστίνη. Εκεί μεταφέρει στοχευμένα αντι-οξειδωτικές ουσίες και οργανικά υλικά της φύσης, με στόχο τη μείωση του οξειδωτικού στρες και την αναγέννηση των κυττάρων της επιδερμίδας. Ο πρωτοποριακός μηχανισμός δράσης της εξασφαλίζει μέγιστο αποτέλεσμα με ελάχιστη δόση της κρέμας.

Η καρδιολόγος που μετέτρεψε απλές ελληνικές πρώτες ύλες σε νανοκαλλυντικά«Σε αντίθεση με τις άλλες φόρμουλες, η πρωτοποριακή φόρμουλα, επιτυγχάνει στοχευμένη και βέλτιστη διείσδυση αντι-οξειδωτικών στο δέρμα. Οι τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης, όπως η χρήση εξειδικευμένων φορέων που μεταφέρουν στο εσωτερικό του δέρματος τα αναγεννητικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία των βοτάνων, σε συνδυασμό με τα πεπτίδια για λάμψη και σύσφιξη, προσφέρουν ένα άριστο αποτέλεσμα για την περιποίηση, αλλά και την προστασία της επιδερμίδας», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η εφευρέτρια της φόρμουλας.

Η δρ Καραγκιοζάκη έχει διατελέσει βασική ερευνήτρια σε περισσότερα από 30 ευρωπαϊκά και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα, με αντικείμενο την εφαρμογή της Νανοϊατρικής σε πολλές ασθένειες. Έχει λάβει επιστημονικά βραβεία, έχει πλούσιο συγγραφικό επιστημονικό έργο σε ελληνικά και διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Κατέχει πατέντες στο πεδίο της Νανοτεχνολογίας και Νανοϊατρικής και τώρα εξειδικεύεται και στο πεδίο των καλλυντικών.

Νανοκαλλυντικά με οργανικά υλικά της φύσης

Με «όχημα» την πολυετή εμπειρία η καινοτόμος VKL φόρμουλα ενσωματώθηκε στην πρωτοποριακή σειρά καλλυντικών NANOTOUCHE, η οποία αποτελείται από δύο προϊόντα:
• Πλούσια αντι-οξειδωτική, συσφικτική κρέμα αντι-γήρανσης με κουρκουμίνη, με πλούσια υφή για ώριμες επιδερμίδες. Περιέχει ισχυρά αντι-οξειδωτικά της ελληνικής φύσης, όπως εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού, αγγουριού, αλόης και ανθόμελου.
• Ενυδατική κρέμα λάμψης και αναζωογόνησης με μύρτιλο, το οποίο διαθέτει ισχυρές αντι-οξειδωτικές ιδιότητες. Περιέχει και αυτή ισχυρά αντι-οξειδωτικά της ελληνικής φύσης, όπως εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού, αγγουριού, αλόης και ανθόμελου.

«Κι οι δύο κρέμες περιέχουν δραστικό παράγοντα από παιώνια, που παρέχει φυσική προστασία από την “μπλε” ακτινοβολία των ηλεκτρονικών συσκευών και την ακτινοβολία του ήλιου, αποτρέποντας έτσι την οξείδωση και γήρανση της επιδερμίδας.
Τα προϊόντα έχουν υποστεί ενδελεχή προκλινικό και κλινικό έλεγχο, ακολουθώντας ρητά τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα αποτελέσματά τους πιστοποιούν την ασφάλεια και την υποαλλεργική τους δράση», τονίζει η δρ Καραγκιοζάκη, σημειώνοντας ότι τόσο τα ίδια τα προϊόντα όσο και η διαδικασία παραγωγής τους έχουν εναρμονιστεί με το διεθνές πρότυπο σχετικά με την Ορθή Βιομηχανική Πρακτική στις Εταιρείες Καλλυντικών, GMP ISO 22716.

Διαβάστε επίσης

Κ. Μητσοτάκης: Με συγκλονίζει ότι 1 στα 5 παιδιά αδιαφορεί για καθημερινές δραστηριότητες λόγω εξάρτησης από τα κινητά

Φλεβική Θρομβοεμβολή: Κύρια αιτία ενδονοσοκομειακών θανάτων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.