Το γκρι είναι το νέο ξανθό; 5 οφέλη που θα έχεις αν αφήσεις τα μαλλιά σου να γκριζάρουν

Το γκρι στα μαλλιά, είναι το νέο ξανθό; Κάποιοι κομμωτές ορκίζονται σε αυτό, αν και οι γυναίκες με φυσικά γκρι μαλλιά τους ακούν με καχυποψία.

Κατ αρχήν, η σωστή φροντίδα των μαλλιών, όποιο χρώμα κι αν έχουν, απαιτεί δια βίου μάθηση. Φαινομενικά κάθε δεκαετία, τα μαλλιά υφίστανται μια σημαντική αλλαγή, είτε αυτή είναι η εφηβεία, η εγκυμοσύνη ή η φυσική διαδικασία γήρανσης. Αλλά μια από τις πιο ενοχλητικές μεταβάσεις είναι όταν τα γκρίζα αρχίζουν να μεγαλώνουν πιο γρήγορα από ό,τι μπορείτε να τα βάψετε. Σε αυτή τη φάση, μπορεί να αναρωτηθείτε: πρέπει να σταματήσω να βάφω τα μαλλιά μου;

Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα και μάλιστα από κομμωτές για τα βασικά οφέλη που θα έχετε αν αφήσετε να γκριζάρουν τα μαλλιά σας.

1. Τα μαλλιά σας θα είναι πιο υγιή.

Είναι ένα απλό γεγονός: αν σταματήσετε να βάφετε τα μαλλιά σας, θα γίνουν πιο υγιή. Απλώς σκεφτείτε τι συμβαίνει όταν χρωματίζετε τα μαλλιά σας. Σύμφωνα με το bestlifeonline.com, οι χημικές ουσίες της βαφής διεισδύσουν στην τρίχα για να αλλάξει το χρώμα της. Αν και αυτό μπορεί να έχει μια εκθαμβωτική απόχρωση, το αποτέλεσμα είναι η σταδιακή αποδυνάμωση των μαλιών, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ευθραυστότητα, ξηρότητα και γενική αραίωση.

Σύμφωνα με την Ghanima Abdullah, κοσμετολόγο και ειδικό του The Right Hairstyles, αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα γκρίζα μαλλιά, τα οποία είναι ήδη πιο εύθραυστα από τα πλήρως χρωματισμένα μαλλιά. Αφήστε τα μαλλιά σας στη φυσική τους απόχρωση και πιθανότατα θα παρατηρήσετε μια δραματική βελτίωση στην εμφάνιση, την αίσθηση και το επίπεδο συντήρησης που απαιτείται.

Healthstories Το γκρι είναι το νέο ξανθό - 5 οφέλη που θα έχεις αν αφήσεις τα μαλλιά σου να γκριζάρουν2. Η υγεία του τριχωτού της κεφαλής σας θα βελτιωθεί

Όταν βάφετε τα μαλλιά σας, δεν είναι ασυνήθιστο να έχετε φαγούρα για μέρες. Λοιπόν, αν σταματήσετε τη διαδικασία βαφής, δεν θα έχετε αυτό το πρόβλημα. Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας, μια φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής μετά από ένα ραντεβού για το χρώμα των μαλλιών προκαλείται συχνά από μια χημική ουσία στη βαφή που ονομάζεται παραφαινυλενοδιαμίνη, ένα γνωστό ερεθιστικό και αλλεργιογόνο.

3. Θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα

Η απόφαση να αφήσετε φυσικά τα μαλλιά σας μπορεί να σας εξοικονομήσει εκατοντάδες ευρώ το χρόνο. Ακόμα κι αν δεν πηγαίνετε στο κομμωτήριο κάθε μήνα, αλλά χρησιμοποιείτε μια βαφή στο σπίτι, μπορεί να είναι και αυτή μία ακριβή διαδικασία. Θα μπορείτε επίσης να παραλείψετε τις ακριβές μάσκες μαλλιών, τα έλαια, τα τόνερ για τη διατήρηση του χρώματος και τα ασφαλή για το χρώμα σαμπουάν που απαιτούν συχνά τα βαμμένα μαλλιά.

4. Θα δείτε πρόσθετο όγκο

Το γκρι χρώμα δεν είναι μόνο πρακτικό – δημιουργεί επίσης μια εκπληκτική αισθητική. «Νομίζω ότι τα γκρίζα μαλλιά είναι όμορφα», λέει ο Jose Rojas , ειδικός στο χρώμα και περιφερειακός εκπαιδευτικός καλλιτέχνης για το Hair Cuttery . «Μου αρέσουν οι διαφορετικές διαστάσεις· μερικοί άνθρωποι έχουν λευκές λωρίδες που μοιάζουν με ανταύγειες, ενώ άλλοι έχουν αυτό το χρώμα που θέλει κάθε πλατινέ ξανθιά». Για να βελτιώσετε το φυσικό σας γκρι χρώμα μιλήστε με τον στυλίστα σας σχετικά με θεραπείες στο σπίτι που θα τονώσουν τα μαλλιά σας.

5. Θα νιώσετε ελεύθερη

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το βάψιμο των μαλλιών σας μπορεί να προκαλέσει άγχος. Μπορεί να ανησυχείτε ότι το χρώμα θα βγει λάθος, ότι ξοδεύετε πάρα πολλά χρήματα ή ότι δεν φροντίζετε σωστά τα μαλλιά σας. Αν αφήσετε τα μαλλιά να γκριζάρουν, όλα αυτά τα άγχη εξαφανίζονται.

Η Victoria Marie, παραγωγός και σκηνοθέτης του Gray Is The New Blonde, ενός βραβευμένου ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες και την επιλογή τους να αγκαλιάσουν τα γκρίζα μαλλιά τους, έχει μια μοναδική οπτική. «Η λέξη «ελευθερία» ήταν το πιο συχνό επίθετο που χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες με τις οποίες μίλησα για την ταινία, για να περιγράψουν τα συναισθήματά τους αφού επέλεξαν να σταματήσουν να βάφουν τα μαλλιά τους».

Ίσως είναι καιρός να δώσετε μια ευκαιρία στο γκρι.

Διαβάστε επίσης

Η καθηγήτρια που “έριξε” τα τείχη σε μία τάξη – Η ιστορία του Φαρίντ που θα σας κάνει να κλάψετε και να χαμογελάσετε μαζί

Ο ταπεινός άνηθος με τα αμέτρητα οφέλη, ειδικά για την χοληστερίνη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.