Αυτιά: Πώς να τα καθαρίσετε σωστά χωρίς να τα τραυματίσετε 

Γνωρίζετε πώς να καθαρίσετε σωστά τα αυτιά σας; Όταν δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας, καθαρίζονται φυσικά από μόνα τους. Παρόλα αυτά, θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλές καταστάσεις στις οποίες το κερί των αυτιών μπλοκάρει ή βουλώνει τα αυτιά, προκαλώντας ενοχλήσεις όπως παράξενους ήχους, που σας εμποδίζουν να ακούσετε καθαρά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να καταφύγετε οι ίδιοι σε καθαρισμό των αυτιών σας, για να αφαιρέσετε το κερί που μπορεί να περισσεύει και έχει συσσωρευτεί στα αυτιά σας.

Μπορείτε να καταλάβετε αν τα αυτιά σας έχουν βουλώσει ή μπλοκαριστεί λόγω συσσωρευμένου κεριού, από τα ακόλουθα συμπτώματα:

Πόνος ή απώλεια της ακοής
Διάφοροι ήχοι και θόρυβος ή βούισμα στο αυτί
Φαγούρα και εκκρίσεις που έχουν δυσάρεστη οσμών

Αυτιά: Πώς να τα καθαρίσετε σωστά χωρίς να τα τραυματίσετε 

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί της Mayo, με τις μπατονέτες στα αυτιά, μπορεί να τραυματίσετε το τύμπανο. Η κυψελίδα είναι ένα χρήσιμο και φυσικό μέρος της άμυνας του οργανισμού σας. Καθαρίζει, λιπαίνει και προστατεύει κανάλι του αυτιού σας, παγιδεύοντας σε αυτό τη βρωμιά και επιβραδύνοντας την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Τι μπορείτε να κάνετε

Μαλακώστε το κερί

Ρίξτε μερικές από baby oil, αιθέριο έλαιο, γλυκερίνη ή υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) στο κανάλι του αυτιού σας.

Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό

Μετά από μια ημέρα ή δύο, όταν το κερί μαλακώσει, ρίξτε προσεκτικά χλιαρό/ζεστό νερό στο αυτί σας. Γείρετε το κεφάλι σας, ώστε εκείνο το αυτί να “κοιτάει” προς το ταβάνι. Όταν ρίξετε λίγο νερό, γείρετε το κεφάλι σας από την άλλη και αφήστε το νερό να στραγγίξει.
Όταν τελειώσετε, στεγνώστε απαλά το εξωτερικό αυτί σας με μια πετσέτα ή με το πιστολάκι.

Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μαλάκυνσης του κεριού και πλυσίματος με νερό μερικές φορές πριν να πέσει όλο το επιπλέον κερί από το αυτί. Αν τα συμπτώματά σας δεν βελτιώνονται μετά από μερικές θεραπείες, επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Μην επιχειρήσετε ποτέ να ξεθάψετε υπερβολικό ή σκληρή κυψελίδα με διαθέσιμα αντικείμενα, όπως συνδετήρα, βαμβάκι, ή φουρκέτα. Μπορεί να την σπρώξετε πιο βαθιά μέσα στο αυτί σας και να προκαλέσετε σοβαρή βλάβη στην επένδυση του ακουστικού πόρου, ή του τυμπάνου σας.

Διαβάστε επίσης 

Το φιλί έχει τη δική του νόσο και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη

Κάψτε το λίπος με κρύο ντους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.