Κάψτε το λίπος με κρύο ντους

Το κρύο ντους καίει το λίπος? Αρκετοί είναι εκείνοι που κάνουν μπάνιο με κρύο νερό ακόμα και το χειμώνα, ως μια μορφή υδροθεραπείας που τονώνει την υγεία. Υπάρχουν μάλιστα εκατοντάδες μελέτες που εξετάζουν τη θετική επίδραση του κρύου νερού σε όλα, από το ανοσοποιητικό έως τη διάθεση, αλλά υπάρχουν στοιχεία ότι το κρύο ντους μπορεί να κάνει τη διαφορά στην απώλεια βάρους;

Το κρύο ντους επιταχύνει το μεταβολικό ρυθμό ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα, το οποίο απελευθερώνει λευκά αιμοσφαίρια που θα σας βοηθήσουν να αρρωσταίνετε λιγότερο συχνά. Το κρύο ντους αυξάνει επίσης, αναφέρει το fitandwell.com, αυξάνει τη συνολική κυκλοφορία του αίματος σας, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπέρταση και τη σκλήρυνση των αρτηριών.

Προσφέρει τέλεια μαλλιά και δέρμα

Αν υποφέρετε από ακμή, το κρύο ντους θα σας βοηθήσει. Το ζεστό νερό στεγνώνει το δέρμα σας, ενώ το κρύο νερό σφίγγει τους πόρους, εμποδίζοντάς τους από το να φράξουν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κρύο ντους για πιο λαμπερά, πιο ελκυστικά μαλλιά, αφού το παγωμένο νερό θα κλείσει επιδερμίδα σας, καθιστώντας λιγότερο πιθανό να συσσωρευθεί λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Καίει το λίπος

Υπάρχουν δύο είδη λίπους στο σώμα σας: Το λευκό λίπος και το καφέ λίπος. Το καφέ λίπος είναι το καλό και το λευκό λίπος είναι το κακό που όλοι γνωρίζουμε και αγωνιζόμαστε να απαλλαγούμε. Όταν καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες απ’ ότι το σώμα μας χρειάζεται για να λειτουργήσει και δεν τις καίμε σε ενέργεια, αυτά αποθηκεύονται ως λευκό λίπος, το οποίο τείνει να συσσωρεύεται στη μέση σας, την πλάτη, το λαιμό, και τους μηρούς. Το καφέ λίπος παράγει θερμότητα για να κρατήσει ζεστό το σώμα σας. Οταν το καφέ λίπος ενεργοποιείται, λόγω του ακραίου κρύου, καίει τις θερμίδες για να σας κρατήσει ζεστούς, το οποίο θα μπορούσε να παρέχει χρήσιμη βοήθεια στην προσπάθεια να χάσετε βάρος.

Η έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες ενθαρρύνει την παραγωγή καφέ λίπους, ενός συγκεκριμένου τύπου λιπώδους ιστού που παράγει ενέργεια καίγοντας θερμίδες. Η έκθεση στο κρύο ανεβάζει τον μεταβολισμό, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Ένα άλλο πλεονέκτημα του κρύου ντους είναι η μείωση της φλεγμονής, του πρηξίματος και του πόνου στους μύες. Πολλοί αθλητές έχουν ισχυριστεί ότι χρησιμοποιούν λουτρά πάγου για να επιταχύνουν το χρόνο αποκατάστασης μετά την άσκηση.

Πώς μπορούμε σταδιακά να συνηθίσουμε το κρύο νερό;

Ξεκινήστε με ένα κρύο ντους μία φορά την εβδομάδα, στη συνέχεια αυξήστε τα κρύα ντους σε δύο, στη συνέχεια σε τρία, και σύντομα όλα τα ντους σας θα είναι κρύα.

Εναλλακτικά, το γνωστό «σκωτσέζικο ντους» είναι μια πολύ καλή λύση καθώς η εναλλαγή κρύου -ζεστού ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.

Ένα άλλο τέχνασμα είναι να μειώσετε σταδιακά τη θερμοκρασία στο τέλος του συνηθισμένου ζεστού ντους και στη συνέχεια να μείνετε κάτω από το κρύο νερό για δύο λεπτά.

Διαβάστε επίσης 

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το χώμα στα φυτά εσωτερικού χώρου – ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε

300 λεπτά άσκησης την εβδομάδα ως θεραπευτική αγωγή σε 26 κατηγορίες ασθενειών

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.