7 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεις σε κουζίνα και μπάνιο

Υπάρχουν κάποια αντικείμενα που απαγορεύεται να αποθηκεύεις σε κουζίνα και μπάνιο. Ο χώρος κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας ή του μπάνιου, μπορεί να φαίνεται το κατάλληλο μέρος για να αποθηκεύσεις ορισμένα αντικείμενα, αλλά δεν μπορούν να τοποθετηθούν όλα με ασφάλεια σε αυτά τα σημεία. Οι σκοτεινές και συχνά υγρές συνθήκες μπορούν να δημιουργήσουν ένα δυσάρεστο έδαφος για μούχλα και ωίδιο, που μπορεί να καταστρέψουν ορισμένα υλικά.

Είναι λογικό να χρησιμοποιείς τα ντουλάπια κάτω από τους νεροχύτες για να αποθηκεύσεις διάφορα πράγματα που δεν ταιριάζουν πουθενά αλλού, αλλά σύμφωνα με τους επαγγελματίες καθαρισμού και οργάνωσης, υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα που

Όπως λέει στο marthastewart.com, η Jennifer Rodriguez,επικεφαλής υγιεινής της Pro Housekeepers, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε τα ντουλάπια κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας για διάφορα είδη που δεν ταιριάζουν πουθενά αλλού,όπως σακούλες σκουπιδιών και πρόσθετα είδη καθαρισμού, κάποια πράγματα ωστόσο δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύονται εκεί. Ποια είναι αυτά;

7 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεις σε κουζίνα και μπάνιο

Μικροσυσκευές κουζίνας

Η γάστρα, η χύτρα ταχύτητας και το μπλέντερ είναι συσκευές που μπορεί να καταστραφούν από τυχόν διαρροές που προέρχονται από τον νεροχύτη.

Προϊόντα από χαρτί

Όπως τα ηλεκτρικά είδη, έτσι και οι χαρτοπετσέτες, οι χάρτινες σακούλες ή το χαρτί κουζίνας/υγείας κινδυνεύουν να καταστραφούν από την υγρασία που υπάρχει κάτω από τους νεροχύτες.

Είδη καθαρισμού

Ο γενικός κανόνας λέει ότι τα είδη καθαρισμού θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από παιδιά, για αυτό θα πρέπει να αποθηκεύονται κάπου που δεν είναι εύκολη η πρόσβαση. Όμως ακόμα και αν δεν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, η υγρασία μπορεί να τα αλλοιώσει επομένως καλό θα είναι να αποθηκεύονται σε σημεία χωρίς υγρασία.

Προϊόντα πλυντηρίου

Η αποθήκευση των απορρυπαντικών του πλυντηρίου πιάτων σας κάτω από τον νεροχύτη, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο πλυντήριο πιάτων στις περισσότερες κουζίνες, είναι μια εύκολη πρόσβαση, αλλά η Rodriguez λέει ότι δεν είναι το πιο ασφαλές σημείο, ειδικά αν έχετε κατοικίδια ή παιδιά. «Το καλύτερο μέρος για αυτά είναι σε ένα ράφι που είναι ψηλό για μεγαλύτερη ασφάλεια», λέει.

Κρεμμύδια και πατάτες

Μπορεί να έχεις μεγαλώσει σε ένα σπίτι όπου η αποθήκευση κρεμμυδιών και πατατών κάτω από το νεροχύτη ήταν ο κανόνας – αλλά ο χώρος κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας δεν είναι χώρος για τρόφιμα. Αντίθετα, αυτά τα ευπαθή προϊόντα θα πρέπει να διατηρούνται σε στεγνά, σκοτεινά και δροσερά μέρη του σπιτιού.

Λευκά είδη

Οι πετσέτες, τα άπλυτα ρούχα και τα χαλάκια στο μπάνιο,  είναι ευαίσθητα στη μούχλα και όταν αποθηκεύονται κάτω από τον νιπτήρα του μπάνιου – σε μια σκοτεινή, κλειστή περιοχή – κινδυνεύουν να χαλάσουν.

Καλλυντικά

Η αποθήκευση των καλλυντικών κάτω από τον νιπτήρα στο μπάνιο  δεν είναι επικίνδυνη, αλλά σίγουρα δεν είναι το καλύτερο μέρος για αυτά. Ένα ξηρό, δροσερό σημείο (μακριά από υγρασία και ζέστη) είναι πολύ πιο κατάλληλο.

Διαβάστε επίσης 

Να βάλω στο ψυγείο τα κρεμμύδια; Πώς να τα αποθηκεύσετε για μέγιστη φρεσκάδα χωρίς φύτρες

Χείλη: Τι μαρτυρούν για την υγεία σας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.