Να βάλω στο ψυγείο τα κρεμμύδια; Πώς να τα αποθηκεύσετε για μέγιστη φρεσκάδα χωρίς φύτρες

Τα κρεμμύδια είναι απαραίτητα στο μαγείρεμα, από σούπες μέχρι μαγειρευτά και σπιτικές σάλτσες, καθώς και σε σαλάτες και σάντουιτς.

Τα κρεμμύδια μπορούν να παραμείνουν φρέσκα για μήνες και είναι πρακτικό να τα έχετε στην κουζίνα σας έτοιμα για άμεση χρήση.

Αλλά από το πώς αποθηκεύονται εξαρτάται πόσο καιρό θα μπορέσετε να διατηρήσετε τη γεύση τους.

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης κρεμμυδιών

Γενικά, στα κρεμμύδια αρέσει ο αέρας, τα ξηρά κλίματα και οι ψυχρές θερμοκρασίες. Η διατήρηση των βέλτιστων συνθηκών αποθήκευσης θα παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής τους.

Αποθηκεύστε τα κρεμμύδια σε δροσερό, ξηρό μέρος

Η ιδανική θερμοκρασία για να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια είναι περίπου 8 έως 13 βαθμούς, λέει στο marthastewart.com ο Matthew Yee, σεφ στο Farm to the People. Για το λόγο αυτό, συνεχίζει, είναι καλύτερο να αποθηκεύετε τα κρεμμύδια σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος όπως ένα κελάρι, ντουλάπι ή ακόμα και στο γκαράζ.

Ενώ μπορούν να αποθηκευτούν ολόκληρα στο ψυγείο, ο Yee σημειώνει ότι αυτό κάνει το κρεμμύδι να μετατρέπει το άμυλο σε ζάχαρη και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μαλακά ή μουσκεμένα κρεμμύδια.

Μειώστε την υγρασία

Τα κρεμμύδια πρέπει να αφαιρούνται από οποιαδήποτε πλαστική σακούλα παντοπωλείου πριν από την αποθήκευση και να φυλάσσονται μακριά από προϊόντα που εκπέμπουν υγρασία, όπως οι πατάτες.

«Αν αφήσετε ολόκληρα κρεμμύδια σε μια σακούλα παντοπωλείου χωρίς κυκλοφορία αέρα, θα μειώσει τη διάρκεια ζωής διατηρώντας την υγρασία μέσα και ενθαρρύνοντας τα αλλοιωμένα μικρόβια να αναπτυχθούν, όπως η μούχλα», λέει η Margarethe A. Cooper, Ph.D., αναπληρώτρια καθηγήτρια πρακτικής του Πανεπιστημίου της Αριζόνα. “Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας βοηθούν στην ανάπτυξη των κρεμμυδιών και γι αυτό βλέπουμε πράσινες φύτρες να φυτρώνουν. Εάν η σακούλα με την οποία τα αποθηκεύσατε είναι αεροστεγής, μεταφέρετέ τα σε μια διχτυωτή σακούλα ή δοχείο που επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα.”

Κρατήστε τα κρεμμύδια μακριά από το φως

Εκτός από το να βρείτε μια περιοχή δροσερή, ξηρή και καλά αεριζόμενη, κρατήστε τα κρεμμύδια μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. «Η θερμότητα που δημιουργείται από το ηλιακό φως ή άλλες πηγές μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη μικροβίων που προκαλούν αλλοίωση, όπως η μούχλα», λέει ο Cooper.

Πώς να αποθηκεύσετε ένα κομμένο κρεμμύδι

Το πού και πώς αποθηκεύετε τα κρεμμύδια σας εξαρτάται από το αν είναι ολόκληρα ή όχι. Σε αντίθεση με τα ολόκληρα, ένα κρεμμύδι που έχει κοπεί είναι καλύτερο να φυλάσσεται στο ψυγείο σε σφραγισμένη πλαστική σακούλα ή αεροστεγές δοχείο. «Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα μήλα, τα αχλάδια και το σέλινο θα απορροφήσουν τις μυρωδιές του κρεμμυδιού εάν αποθηκευτούν κοντά τους, οπότε βεβαιωθείτε ότι τα κρεμμύδια είναι σφραγισμένα για να αποφευχθεί αυτό», λέει ο Cooper. «Τα ίδια τα κρεμμύδια μπορούν επίσης να απορροφήσουν μυρωδιές μήλων και αχλαδιών».

Πώς να παγώσετε

Αν και δεν συνιστάται η κατάψυξη ολόκληρων κρεμμυδιών, η Cooper λέει ότι τα ψιλοκομμένα ή κομμένα μπορούν να καταψυχθούν. Για να γίνει αυτό, ο Yee λέει ότι τα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους ή ψιλοκομμένα θα πρέπει να τοποθετηθούν σε μια σακούλα κατάψυξης με όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα να συμπιέζεται. Να ξέρετε ότι η κατάψυξη αλλάζει την υφή του κρεμμυδιού, γι’ αυτό ο Cooper συνιστά να χρησιμοποιείτε κρεμμύδια που έχουν καταψυχθεί για μαγειρεμένα φαγητά αντί να τα ξεπαγώνετε για να τα φάτε ωμά σε σαλάτα ή σάντουιτς.

Πόσο διαρκούν τα κρεμμύδια

Το πόσο διαρκούν τα κρεμμύδια εξαρτάται από το πού έχουν αποθηκευτεί. Ο Cooper λέει ότι στο ψυγείο, τα ξεφλουδισμένα θα διαρκέσουν 10 έως 14 ημέρες και τα ψιλοκομμένα θα διαρκέσουν επτά έως 10 ημέρες. Αν και το ψυγείο δεν είναι το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε ολόκληρα κρεμμύδια, ο Cooper λέει ότι γενικά θα διαρκέσουν εκεί για δύο μήνες. «Αν φυλάσσονται σε χώρο του σπιτιού σας που είναι δροσερό, με καλό αερισμό και στεγνό, τα ολόκληρα μπορούν να έχουν διάρκεια ζωής τρεις μήνες ή ακόμα και έξι μήνες, υπό την προϋπόθεση ότι είναι στεγνά, σφιχτά, με άθικτη φλούδα και χωρίς φύτρες», λέει. Εάν διατηρηθούν στην κατάψυξη στους ή κάτω από το μηδέν βαθμούς, τα κατεψυγμένα θα πρέπει να καταναλωθούν εντός οκτώ μηνών.

Διαβάστε επίσης

Υποκατάστατα γεύματος: Βοηθούν στην απώλεια βάρους, αλλά με μία βασική προϋπόθεση

Για ποιους είναι τα νέα εμβόλια, πόσες δόσεις έχει η Ελλάδα, πότε αρχίζουν οι εμβολιασμοί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.