Πότε το μακιγιάζ προκαλεί ακμή και πώς να την αποφύγετε

Η κακή χρήση του μακιγιάζ μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις ακόμα και ακμή σε πρόσωπο και μάτια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με τη μάσκαρα και τα foundation. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, αυτό συμβαίνει κυρίως με τα παλιά προϊοντα καθώς όταν ένα προϊόν λήξει, τα συντηρητικά έχουν πάψει να είναι τόσο αποτελεσματικά.

Το μακιγιάζ που έχει λήξει μπορεί να γίνει ξηρό ή εύθραυστο και δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε νερό ή σάλιο για να το υγράνετε, καθώς μπορεί να εισαγάγει βακτήρια. Οι χρωματικές χρωστικές μπορεί να μην φαίνονται τόσο ζωντανές και οι σκόνες μπορεί να φαίνονται γεμάτες και δύσκολες στη χρήση. Το ληγμένο μακιγιάζ μπορεί επίσης να αρχίσει να φιλοξενεί βακτήρια που μπορεί να οδηγήσουν σε ακμή.

Γιατί το μακιγιάζ  προκαλεί ακμή;

«Στην πραγματικότητα, η υπερβολική χρήση του μακιγιάζ, ειδικά του foundation, μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος ή σε εξάρσεις ακμής. Το να κάνετε ένα διάλειμμα από το μακιγιάζ μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να επανορθωθεί», λέει ο Δρ Joshua Zeichner, MD, Διευθυντής Αισθητικής και Κλινικής Έρευνας στο Νοσοκομείο Mount Sinai.

Σύμφωνα με τον Zeichner, “Τα ληγμένα προϊόντα μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα σας, να επιδεινώσουν τη ροδόχρου ακμή και να φράξουν τους πόρους. Τα ίδια συστατικά που δίνουν σε ένα προϊόν “λάμψη” ή υγρασία μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα όταν  χαλάσουν.”

Πώς θα αποφύγετε την ακμή από το μακιγιάζ σας;

Αν υποψιάζεστε ότι το μακιγιάζ σας ευθύνεται για τα σπυράκια, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το αποτρέψετε.

Έτσι μπορείτε να το διαχειριστείτε, εάν δεν είστε έτοιμη να μην βάφεστε καθόλου.

Φροντίστε να προετοιμάσετε το δέρμα σωστά.

Χρησιμοποιείστε ένα καθαριστικό με βάση το σαλικυλικό οξύ, για να αφαιρέσετε την υπερβολική λιπαρότητα, τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια.

Επίσης μην ξεχνάτε να ξεκινάτε πάντα τη ρουτίνα του μακιγιάζ σας με ένα εντελώς καθαρό πρόσωπο.

Πρέπει να αφαιρείτε όλο το μακιγιάζ στο τέλος της ημέρας.

Το να πάτε για ύπνο με το πρόσωπο βαμμένο μπορεί να μεταφέρει το μακιγιάζ στο μαξιλάρι.

Έτσι θα τρίβεται στο πρόσωπό σας, αυξάνοντας τον κίνδυνο να βγάλετε σπυράκι ή να ερεθιστεί το δέρμα σας.

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ σας είναι καθαρά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα βακτήρια μπορεί να αναπτυχθούν στα πινέλα, εάν είναι βρώμικα.

Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε μακιγιάζ που χαρακτηρίζεται ως μη φαγεσωρογόνο.

Αυτό σημαίνει ότι η φόρμουλα είναι λιγότερο πιθανό να φράξει τους πόρους σας, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στα σπυράκια.

Και μην ξεχνάτε! Προϊόντα όπως το foundation, το primer, το ρουζ και οι σκιές ματιών μπορούν να διαρκέσουν έως και δύο χρόνια, από το άνοιγμα τους. Το κραγιόν είναι συνήθως καλό για ένα χρόνο αφού το ανοίξετε. Το μακιγιάζ ματιών όπως η μάσκαρα και το υγρό eyeliner πρέπει να αντικαθίστανται κάθε τρεις μήνες, λέει ο Zeichner.

Διαβάστε επίσης 

Γιατί είναι αγενές να ακουμπάμε τους αγκώνες στο τραπέζι όταν τρώμε – Η εξήγηση πίσω από τον παρωχημένο κανόνα

Βρες το ιδανικό σου βάρος ανάλογα με το ύψος σου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.