Η ευλυγισία χαρίζει σώμα δυνατό – Με αυτές τις ασκήσεις θα την αποκτήσεις

Δεν είναι μόνο η η yoga και το Pilates, οι ιδανικές ασκήσεις για ευλυγισία. Υπάρχουν κι άλλα είδη γυμναστικής, που ενδεχομένως δεν τα έχεις συνδυάσει με την αποκατάσταση της ευλυγισίας στο σώμα σου. Αυτά ακριβώς θα δούμε μαζί σήμερα.

Γιατί, όμως, δίνουμε τόση έμφαση στην ευλυγισία; Επειδή ευλυγισία σημαίνει σώμα δυνατό. Σε προστατεύει από τραυματισμούς, τόσο κατά την άσκηση όσο και στην καθημερινότητά σου. Για αυτούς τους λόγους, αξίζει να δοκιμάσεις τις παρακάτω μορφές άσκησης.

Stretching 

O πιο εύκολος τρόπος για να αυξήσετε την ευλυγισία σας είναι μέσω του stretching. To κλασικό “τέντωμα” μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία και τη στάση σας, διότι συμβάλλει στην αύξηση της εμβέλειας της κίνησης, της δύναμης, του συντονισμού και της ευελιξίας. Μέσα από την ελεύθερη κίνηση, θα μειώσετε επίσης την ένταση που συσσωρεύεται στους μυς.

Aerial yoga

Τη λατρεύουν οι σταρ του Χόλιγουντ, ενώ και στην Ελλάδα θα συναντήσεις πολλούς (ιδίως γυναίκες) που έχουν παθιαστεί μαζί της. Υπάρχουν δύο μεγάλες σχολές aerial yoga, η Antigravity (περιλαμβάνει περισσότερες ακροβατικές ασκήσεις) και η Unnata (δίνει περισσότερο έμφαση στη yoga). Γίνεται με ειδικό μαλακό ύφασμα το οποίο κρέμεται από το ταβάνι σαν αιώρα (hammock). Το σώμα σου αιωρείται και με τη βοήθεια της βαρύτητας οι στάσεις της yoga το ενδυναμώνουν. Σου χαρίζει εξαιρετική ευλυγισία και σταδιακά θα δεις το σώμα σου να μεταμορφώνεται.

Χορός

Διάλεξε το είδος που σε εκφράζει περισσότερο (από τα πιο γνωστά είδη είναι το μπαλέτο –ναι, θα βρεις και για ενήλικες, προχωρημένους ή αρχάριους–, και τα σύγχρονα όπως η σάλσα, το ταγκό, το σουίνγκ κ.ά.). Ο χορός είναι χαρά πάνω απ’ όλα, καλή διάθεση, πειθαρχία, στόχοι, ικανοποίηση. Και φυσικά προσφέρει μια σειρά από άλλα οφέλη, όπως η ευλυγισία που θα δεις να αποκτάς, η ολόισια στητή φιγούρα (μέχρι και… χαμένους πόντους θα ανακτήσεις, καθώς μέσω των ασκήσεων η σπονδυλική σου στήλη θα ευθυγραμμιστεί και θα μακρύνει ξανά). Τα περισσότερα είδη χορού απαιτούν κάμψη και τέντωμα, γι’ αυτό και τα περισσότερα μαθήματα ξεκινούν με ασκήσεις stretching, διευκολύνοντας το σώμα να μπει στη διαδικασία του προγράμματος. Έτσι, οι χορευτές γίνονται πιο ευλύγιστοι απλά χορεύοντας.

Barre à terre

Aλλιώς, είναι γνωστό ως το “μπαλέτο στο πάτωμα”. Tο barre à terre προήλθε από την ανάγκη των τραυματισμένων χορευτών του κλασικού μπαλέτου να συνεχίσουν την εξάσκηση χωρίς την μπάρα, κάτω στο πάτωμα, για να μην επιβαρύνεται ο κορμός. Βασίζεται δε στη μέθοδο που ανέπτυξε ο χορευτής κλασικού μπαλέτου Boris Kniaseff. Πρόκειται για μια σειρά ασκήσεων της μπάρας του κλασικού μπαλέτου που εκτελούνται στο πάτωμα, με την τεχνική του μπαλέτου και του εκφραστικού χορού. Αν το δοκιμάσεις, θα αναρωτηθείς αμέσως γιατί δεν το είχες ανακαλύψει τόσο καιρό. Πρόκειται για εξαιρετική άσκηση, που δε φορτίζει και δεν επιβαρύνει το σώμα, καθώς “δουλεύεται” όλη την ώρα στο πάτωμα. Με το barre à terre οι κλειδώσεις σιγά σιγά ελευθερώνονται, τα άκρα του σώματος εκτείνονται, οι τένοντες, οι σύνδεσμοι, τα νεύρα, οι χόνδροι μαλακώνουν. Στην πραγματικότητα, μπορείς να πετύχεις ακόμα και αύξηση του ύψους σου!

Kick boxing

Eίναι δυναμικό, μαχητικό, το αγαπούν περισσότερο οι γυναίκες, συνδυάζει στοιχεία πυγμαχίας αλλά και αερόβιας άσκησης. Το ασκησιολόγιο περιλαμβάνει πολλά λακτίσματα και άρσεις ποδιών, κάτι που συμβάλλει πολύ στην ευλυγισία σου, εφόσον το προτιμήσεις. Το kick boxing επιτρέπει στον ασκούμενο να συνδυάσει μια δυναμική μέθοδο αυτοάμυνας, ενός μαχητικού σπορ και μια αυστηρή μορφή σωματικής άσκησης μαζί με αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία. Με την προπόνηση αυτή θα κάψεις πολλές θερμίδες, θα αποκτήσεις ευλυγισία συν του ότι θα αυξήσεις τα καθημερινά επίπεδα ενέργειάς σου, θα βελτιώσεις τα αντανακλαστικά σου, τη νευρομυϊκή συναρμογή και το καρδιοαναπνευστικό σου σύστημα. Και, φυσικά, θα δεις τη διάθεσή σου να αλλάζει.

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια συγκίνηση για την πρωταγωνίστρια του «Game of Thrones» Εμιλία Κλάρκ: «Λείπει μέρος του εγκεφάλου μου»

Καύσωνας: Συμβουλές και έξυπνες λύσεις για ανακούφιση από τις υψηλές θερμοκρασίες

Ευλογιά των πιθήκων: Συνεχίζεται η έξαρση στην Ευρώπη, στην Ελλάδα προς το παρόν σε χαμηλά επίπεδα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.