Ποια σημεία του σώματός σας δεν πρέπει ποτέ να αγγίζετε και γιατί

Υπάρχουν κάποια σημεία στο σώμα μας, που δεν πρέπει να τα αγγίζουμε ποτέ με τα χέρια. Και αυτό διότι, τα χέρια μας καλύπτονται από μικρόβια που εξαπλώνονται σε αυτά τα ευαίσθητα μέρη του σώματός, και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν επίσης να συγκεντρώσουν περισσότερα μικρόβια τα οποία στη συνέχεια μεταδίδονται σε άλλους ανθρώπους. Αυτές οι συνήθειες βλάπτουν την υγεία σας και την υγεία των γύρω σας, αναφέρει το thehealthy.com

Ποια σημεία του σώματός σας δεν πρέπει ποτέ να αγγίζετε και γιατί

Πρόσωπο

Σύμφωνα με τον Matthew Lee, μικροβιολόγο, “Τα χέρια σας έχουν έλαια που μπορούν να φράξουν τους πόρους σας και να επιδεινώσουν την ακμή σας. Τα μικρόβια στα δάχτυλά σας μπορούν να επιδεινώσουν αυτό το αποτέλεσμα. “Και αν βγάλετε σπυράκια, δεν πρέπει ποτέ να τα σπάσετε.

Μάτια

Τα μάτια σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητα όταν τα αγγίζετε , καθώς τα γεμίζετε με μικρόβια και διατρέχετε επίσης τον κίνδυνο τυχαίας εισαγωγής μικροσωματιδίων, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και ακόμη και γρατσουνιές στους κερατοειδείς σας. Εάν πρέπει να αγγίξετε τα μάτια σας, πλύντε καλά τα χέρια σας προτού το κάνετε. Αντισταθείτε στην επιθυμία να τρίψετε τα μάτια σας, καθώς αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει περισσότερες ρυτίδες και μαύρους κύκλους.

Αυτιά

Το εσωτερικό των αυτιών μας είναι ευαίσθητο και πολύ επιρρεπές σε βλάβες, για αυτό θα πρέπει να αντισταθείτε στην ανάγκη να αφαιρέσετε την κυψελίδα. Σύμφωνα με τον Lee, “Δεν πρέπει ποτέ να βάλετε τα δάχτυλά σας βαθιά στα αυτιά σας. Το δέρμα που καλύπτει το εσωτερικό του αυτιού είναι πολύ λεπτό. ​​”Αντί να επιχειρήσετε την αυτο-θεραπεία ή αυτοκαθαρισμό, ο Lee συνιστά να σας δει κάποιος ωτορινολαρυγγολόγος να εκτιμήσει τυχόν προβλήματα.

Νύχια

Κάτω από τα νύχια των χεριών και των ποδιών ζει μια απίστευτη ποσότητα βρωμιάς και βακτηρίων. Ακόμη και το επιμελές πλύσιμο των χεριών δεν θα εξαλείψει εντελώς αυτά τα μικρόβια, σύμφωνα με το BBC, γι’ αυτό οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες φοράνε γάντια. Κάντε μια προσπάθεια να κόψετε συνήθειες όπως του φαγώματος νυχιών, καθώς είναι ανθυγιεινές για εσάς και τους γύρω σας.

Μύτη

Το εσωτερικό της μύτης σας περιέχει τα δικά του υγιή βακτηρίδια. Τοποθετώντας τα δάχτυλά σας εκεί, εισάγετε διαφορετικά βακτήρια, τα οποία είναι πιθανώς ανεπιθύμητα και μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις. Επιπλέον, τα χέρια σας, θα μαζέψουν τα βακτήρια της μύτης και θα τα μεταδώσουν.

Στόμα

Το στόμα του μέσου ατόμου φιλοξενεί περίπου 34 έως 72 διαφορετικά στελέχη βακτηρίων. Τα περισσότερα από αυτά είναι αβλαβή – μερικά είναι ακόμα ευεργετικά για την υγεία του στόματος – αλλά προσθέτοντας επιπλέον μικρόβια από τα χέρια παρεμποδίζετε την ισορροπία στο στόμα σας με αποτέλεσμα να αρρωστήσετε. Και αν είστε ήδη άρρωστος, το να αγγίζετε το στόμα σας μπορεί να σας βοηθήσει να μεταφέρετε μικρόβια από το στόμα σας σε άλλους ανθρώπους με τους οποίους έρχεστε σε επαφή.

Γλουτοί

Πρέπει να πλένετε απαραιτήτως τα χέρια σας μετά την τουαλέτα. Το άγγιγμα της πρωκτικής περιοχής είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την εξάπλωση μικροβίων, ακόμη και επικίνδυνων όπως το βακτήριο  E.coli. Σύμφωνα με τον Glenner Richardson, MD, διευθυντή εργαστηρίων μικροβιολογίας και αναλυτικής χημείας στο Microban, πρέπει να κρατήσετε τα χέρια σας μακριά. “Η επαφή με την πρωκτική περιοχή του σώματός μπορεί να διευκολύνει τη μεταφορά ενός φυσιολογικού οργανισμού του γαστρεντερικού σωλήνα μέσω των χεριών που αγγίζουν, άμεσα ή έμμεσα, το στόμα ή τα μάτια “, λέει.

Αφαλός

Ξέρατε ότι ο αφαλός είναι το πιο βρώμικο μέρος του σώματός; “Ο αφαλός φιλοξενεί έναν υψηλό πληθυσμό βακτηρίων,” λέει ο Δρ. Richardson. “Είναι σε μεγάλο βαθμό απρόσιτος, οπότε παραμένει βρώμικος ακόμα και μετά το ντους.” Το σχήμα του αφαλού σας κάνει εύκολη τη συλλογή ακαθαρσιών. Ο Δρ. Richardson προειδοποιεί να μη αγγίζετε τον αφαλό με τα δάχτυλα σας, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές λοιμώξεις του σώματός.

Διαβάστε επίσης 

Πώς θα ”απογειώσετε” τη σεξουαλική σας ζωή στις διακοπές

Επίλεξε το μασάζ, που θα σε χαλαρώσει

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.