5 ασκήσεις που θα κάνεις μέσα στο νερό

H αντίστροφη μέτρηση για τις καλοκαιρινές διακοπές έχει ξεκινήσει για τις περισσότερες τις οποίες περιμένουμε πώς και πώς προκειμένου να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές μας βουτιές στο θαλασσινό νερό. Βέβαια, στις διακοπές το ρίχνουμε και λίγο έξω, ενώ σταματάμε και τις όποιες αθλητικές μας δραστηριότητες. Αλλά το τελευταίο δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει. Ούτε να αγχώνεστε που δεν θα μπορείτε να γυμνάζεστε.

Άλλωστε, το κολύμπι είναι η καλύτερη μορφή γυμναστικής και άθλησης, το καλοκαίρι. Αλλά μπορείτε να κάνετε και άλλες ασκήσεις μέσα στη θάλασσα, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου και μεταμορφώνοντας το σώμα σας.

Δείτε παρακάτω 5 εύκολες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μέσα στη θάλασσα.

Τρέξιμο

Σας ακούγεται περίεργο, αλλά μπορείτε να τρέξετε και μέσα στη θάλασσα και μάλιστα τα αποτελέσματα αυτή της άσκησης είναι θαυμαστά. Τι κάνετε εδώ. Πηγαίνετε στο σημείο που το νερό σάς καλύπτει μέχρι τα γόνατα και τρέχετε παράλληλα με την ακτή. Προσπαθήστε να σηκώνετε ψηλά το γόνατο, έτσι ώστε ο μηρός να είναι παράλληλος με την επιφάνεια του νερού. Αν είστε σε καλή φυσική κατάσταση 15 λεπτά είναι αρκετά. Να ξέρετε πως εδώ βοηθάει πολύ η αντίσταση του νερού που δυσκολεύει την κίνηση, οπότε γυμνάζεστε καλύτερα.

Γυμνάστε την πλάτη

Μία πολύ καλή άσκηση για την πλάτη είναι η εξής: Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά και τα χέρια τεντωμένα ευθεία μπροστά σας κρατώντας μια μπάλα, με το νερό μέχρι το λαιμό. Ωθήστε την μπάλα κάτω από το νερό προσπαθώντας να σχηματίσετε ένα νοητό οχτάρι. Αναπνεύστε ρυθμικά με εκπνοή κατά την ώθηση και εισπνοή στην άνωση. Επαναλάβετε 10 φορές.

Γυμνάστε του ώμους

Με το νερό μέχρι το λαιμό, σταθείτε σε όρθια στάση έχοντας τα χέρια κλειστά, έτσι ώστε οι παλάμες να ακουμπούν στο μηρό σας, Εκτείνετε τους ώμους, ανοίγοντας τα χέρια μέχρι να φτάσουν στο ύψος των ώμων, σαν να επιχειρείτε να πετάξετε. Επανέλθετε στην αρχική θέση και επαναλάβετε ξανά.

Jumping Gacks

Κάνετε ένα μικρό άλμα μέσα στο νερό, ανοίγοντας ταυτόχρονα τα πόδια και φέρνοντας τα χέρια σε έκταση μέχρι το ύψος των ώμων. Στη συνέχεια κατεβάζετε γρήγορα και δυνατά τα χέρια στους γοφούς και κλείστε τα πόδια στην αρχική τους θέση. Αυτή η άσκηση εκτός από αποτελεσματική, είναι και διασκεδαστική. Επανάλαβε τουλάχιστον 10 φορές

Καθίσματα

Μπείτε στο νερό μέχρι τη μέση και κάντε καθίσματα τριών τετάρτων (¾), δηλαδή μέχρι οι μηροί σας να έρχονται σχεδόν παράλληλα με τον βυθό. Στη συνέχεια πηδήξτε με το ένα πόδι όσο πιο ψηλά μπορείτε. Κάνετε μία παύση λίγων δευτερολέπτων και επαναλάβετε με το άλλο πόδι σας. Μετά κάνετε μία δεύτερη παύση και στη συνέχεια κάντε το άλμα και με τα δύο πόδια. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 10 φορές.

Διαβάστε επίσης

Η Google θα διαγράφει τα στοιχεία εντοπισμού των γυναικών που επισκέπτονται κλινικές για άμβλωση στις ΗΠΑ

Ο Χ. Κυρατσούς, από τους πιο επιδραστικούς ερευνητές διεθνώς, μιλάει για το μέλλον της COVID-19, τα μονοκλωνικά και τον καρκίνο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.