Ψηφιακή γήρανση του δέρματος : Συμβουλές προστασίας από τις οθόνες

Η ολοένα και μεγαλύτερη χρήση συσκευών που εκπέμπουν μπλε φως, όπως κινητά τηλέφωνα, tablets και υπολογιστές, οδηγεί το δέρμα σε ψηφιακή γήρανση. Αυτό το φαινόμενο, που ονομάστηκε Digital Aging, αφορά τους ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη όπου χρησιμοποιείται ευρέως η τεχνολογία και δεν κάνει διαχωρισμό στα φύλα.

Όχι μόνο το ηλιακό φως αλλά και το τεχνητό φως γερνάει το δέρμα μας. Αν και το μπλε φως έχει μια οξειδωτική δράση παρόμοια με την υπεριώδη ακτινοβολία, η σημασία της προστασίας από το μπλε φως δεν είναι ακόμα πολύ γνωστή.

Το μπλε φως μπορεί επίσης να προκαλέσει ρυτίδες αλλά και να συμβάλλει στη δημιουργία αποχρωματισμών και μαύρων στιγμάτων στο δέρμα. Ακόμη πιο ανησυχητικά είναι, τα νέα για τον… ανθρώπινο εγκέφαλο αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Όρεγκον των ΗΠΑ, η παρατεταμένη έκθεση στο μπλε φως των κινητών τηλεφώνων και των tablets, μπορεί να καταστρέψει τα κύτταρα του εγκεφάλου αλλά και του αμφιβληστροειδούς, επηρεάζοντας με αυτόν τον τρόπο αρνητικά τη μακροζωία μας!

Ψηφιακή γήρανση του δέρματος – Συμβουλές προστασίας από τις οθόνες

Είναι δύσκολο να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το κινητό σου. Ωστόσο, σίγουρα μπορείς να προσπαθήσεις να περιορίσεις τον χρόνο που περνάς πάνω από την οθόνη σε καθημερινή βάση.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η αυξημένη έκθεση στο μπλε φως προκαλεί οξειδωτικό στρες στις κυτταρικές δομές – κάτι που φαίνεται από την αυξημένη επικράτηση των ελεύθερων ριζών – και μπορεί να βλάψει τις προστατευτικές λειτουργίες του δέρματος.

Στην πραγματικότητα, το μπλε φως μπορεί να φτάσει στο χόριο μας και να συναντήσει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, προκαλώντας βλάβες όπως ρυτίδες, χαλάρωση του δέρματος και υπερμελάγχρωση. Είναι απαραίτητο να εφαρμόζετε αντηλιακή προστασία με ευρυζωνική προστασία εάν περνάτε πολύ χρόνο μπροστά στον υπολογιστή.

Χρησιμοποιούμε καλλυντικά με αντιοξειδωτικά ισχυρά συστατικά όπως η βιταμίνη C, οι πολυφαινόλες και το υαλουρονικό οξύ.

Μετά τον καθαρισμό του προσώπου επιλέγουμε έναν ορό με τα παραπάνω συστατικά. Η σύνθεση χάρη στη λεπτόρρευστη σύστασή της, απορροφάται καλύτερα από τις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας.

Εφαρμόζουμε μία αντιρυτιδική και αποτοξινωτική σύνθεση ημέρας που είναι σχεδιασμένη για να καταπολεμά την περιβαλλοντική μόλυνση και τις επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες στην επιδερμίδα.

Χρησιμοποιούμε καθημερινά αντηλιακό ευρείας προστασίας ακόμα και όταν εργαζόμαστε από το σπίτι. Η σύνθεση μπλοκάρει την ακτινοβολία που εκπέμπει το λάπτοπ. Επίσης, ρυθμίζουμε τη φωτεινότητα του ώστε να μην κουράζει τα μάτια μας. Ετσι αποφεύγουμε να κάνουμε γκριμάτσες οι οποίες προκαλούν ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ψεκάζουμε το πρόσωπό μας με ένα αντιοξειδωτικό mist, ώστε να αναζωογονηθει το δέρμα.

Πίνουμε άφθονο νερό προκειμένου να ενισχύουμε την αποτοξίνωση και την υγρασία των κυττάρων της επιδερμίδας.

Κοιμόμαστε καλά και όσο χρειάζεται ο οργανισμός μας. Ετσι δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο στο δέρμα να κάνει την απαραίτητη επανόρθωση και ανανέωση, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες.

Και βέβαια, περιορίζουμε τη χρήση των συσκευών που εκπέμπουν μπλε φως. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, καθώς πολλοί είμαστε εθισμένοι με το κινητό ή με την τηλεόραση, ωστόσο θα κάνει καλό όχι μόνο στην υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας αλλά και την ψυχολογία μας.

Διαβάστε επίσης 

Αυτό το κόλπο 1 λεπτού θα διώξει το πρήξιμο από το πρόσωπο

Τα μυστικά των ανθρώπων που το σπίτι τους μυρίζει υπέροχα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.