5 πράγματα, που πρέπει να καθαρίσετε, εκτός από το σπίτι σας

Με την θερμοκρασία να ανεβαίνει και να μυρίζει καλοκαίρι, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να πατήσετε το κουμπί ανανέωσης, όχι μόνο στο σπίτι σας, αλλά σε ότι σας ενοχλεί.

Ενώ η λίστα για τον ανοιξιάτικο καθαρισμό σας περιλαμβάνει πιθανότατα ξεσκόνισμα των κουρτινών και των ραφιών, την απολύμανση των στρωμάτων και την απολύμανση κάθε επιφάνειας στο σπίτι σας, γιατί να μην επεκτείνετε τις προσπάθειές σας στον ανοιξιάτικο καθαρισμό πέρα ​​από τους λεκέδες από χαλιά και τη βρωμιά της πόρτας του φούρνου;

5 πράγματα, που πρέπει να καθαρίσετε, εκτός από το σπίτι σας

Τώρα είναι η ώρα, σύμφωνα με το realsimple.com να ξεφορτωθείτε, να απλοποιήσετε και να καθαρίσετε άλλες πτυχές της ζωής σας που μπορεί να έχουν παραγκωνιστεί τους τελευταίους μήνες (ή χρόνια). Ακολουθούν μερικοί απίστευτα χρήσιμοι τρόποι για να καθαρίσετε τα πάντα, από τη ρουτίνα σας μέχρι τις σχέσεις σας, ώστε να ξεκινήσετε τη σεζόν με μια κενή πλάκα και έναν υγιή χώρο.

Τις συζητήσεις σας

Ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να «καθαρίσουμε» τις συνομιλίες μας, ειδικά με τα παιδιά, είναι μιλώντας για τους ανθρώπους ως άτομα και όχι ως μέρος μιας ομάδας. Μπορεί να σκεφτείτε, λέει η Katherine D. Kinzler, PhD, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και συγγραφέας του How You Say It: Why You Talk the Way You Do—And What It Says About Youότι το να λέτε στην κόρη σας ότι στα κορίτσια αρέσουν τα μαθηματικά είναι καλό γιατί αντιμετωπίζετε ένα κακόβουλο στερεότυπο.

Αλλά στην πραγματικότητα, όταν μιλάτε για τα κορίτσια ως κατηγορία, δημιουργείτε μια δομή που επιτρέπει σε άλλα στερεότυπα να εισχωρήσουν. Αποκτήστε τη συνήθεια να μιλάτε για μεμονωμένες δυνάμεις. περιγράψτε μια γυναίκα ως εξαιρετική στα μαθηματικά, μια άλλη ως εξαιρετική σε κάτι άλλο.

Το πρόγραμμά 

Αναζητήστε δεσμεύσεις στο πρόγραμμά σας που σας γεμίζουν τρόμο—αυτά τα πράγματα που κάνετε με τον ίδιο τρόπο εδώ και χρόνια, όπως μια εβδομαδιαία συνάντηση προσωπικού—και δημιουργήστε νέους, λιγότερο χρονοβόρους τρόπους για να τις χειριστείτε. Δοκιμάστε συναντήσεις περπατήματος και ομιλίας. Αντί να κάθεστε πρόσωπο με πρόσωπο, μπορείτε να κυκλώσετε το μπλοκ, το οποίο ορίζει ένα φυσικό χρονικό όριο. Θα κινείστε επίσης και στον ήλιο και η συζήτηση για δύσκολα πράγματα μπορεί να φαίνεται ευκολότερη. Λειτουργεί και με παιδιά και οικογένεια!

Η ανανέωση του τρόπου με τον οποίο εκπληρώνουμε τις ευθύνες μας, λέει ο Sam Horn είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Intrigue Agency, μπορεί να τις καταστήσει λιγότερο επαχθείς και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο για να κάνουμε πράγματα που θέλουμε να κάνουμε.

Το πορτοφόλι 

Κρατήστε το απλό. Έχω μια χρεωστική κάρτα για έναν λογαριασμό που κρατά το επίδομά μου για προαιρετικές δαπάνες (ναι, δίνω στον εαυτό μου ένα επίδομα!), μια πιστωτική κάρτα για τα έξοδα του σπιτιού, μια επαγγελματική πιστωτική κάρτα και την άδειά μου. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε το χρέος είναι να αφαιρέσετε όλες τις άλλες πιστωτικές κάρτες. Αφήστε πράγματα που είναι δύσκολο να αντικατασταθούν, όπως η κάρτα κοινωνικής ασφάλισης, στο σπίτι. Αποθηκεύω κάρτες επιβράβευσης στο πορτοφόλι iPhone μου και στέλνω φωτογραφίες από αποδείξεις επιχειρήσεων στο email μου.

Τη ρουτίνα 

Ό,τι κι αν κάνετε, ρωτήστε πώς επηρεάζει το σώμα, το μυαλό σας (όσον αφορά την ψυχική υγεία και το επίπεδο ενδιαφέροντος) και την καρδιά (από την άποψη του πάθους). Εάν δεν εξυπηρετεί τουλάχιστον δύο από αυτά τα στοιχεία, αφήστε το να πάει. Ζω εκεί που ξεκινά ο Μαραθώνιος του Λονδίνου και κάθε χρόνο είχα πυρετό στο τρέξιμο – το μόνο που μιλούσα με τους συνομηλίκους μου ήταν ώρες, διαδρομές και πόσο υπέροχο ήταν το τρέξιμο. Αλλά συνειδητοποίησα ότι το τρέξιμο προκαλούσε νάρθηκες στην κνήμη και πόνους στην πλάτη και η καρδιά μου βούλιαζε όταν ήταν ώρα να φύγω. Η γιόγκα, από την άλλη, πάντα με δίνει ενέργεια, υποστηρίζει την ψυχική μου υγεία και μου δίνει χαρά. Οπότε κρέμασα τα αθλητικά μου παπούτσια! Κάθε μυαλό, σώμα και καρδιά είναι διαφορετικό. Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε για τι να κάνετε χώρο, λέει ο  Ali Roff Farrar είναι εκπαιδευτής γιόγκα και συγγραφέας του The Wellfulness Project: A Manual for Mindful Living

Τη σχέση σας

Υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί αλλά μένεις ήσυχος για να αποφύγεις να κάνεις πάταγο; Αυτή είναι μια «σιωπηλή συμφωνία». Ίσως πηγαίνετε πάντα για κάμπινγκ επειδή το αγαπάει ο σύντροφός σας. Τώρα είναι η ώρα να αναδείξετε αυτό που θέλετε. Μπορεί να είναι άβολο, αλλά εσείς και ο σύντροφός σας θα έρθετε πιο κοντά μόλις το αναγνωρίσετε. Μην ξεκινάτε με απογοήτευση: «Ποτέ δεν κάνεις αυτό που θέλω να κάνω». Αντίθετα, εστιάστε στην εμπειρία σας: «Το κάμπινγκ δεν είναι τόσο διασκεδαστικό για μένα όσο για εσάς. Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω διακοπές περιπέτειας».

Οι περισσότεροι από εμάς, λέει η Michele L. Owens, PhD, κλινική ψυχολόγος και συν-συγγραφέας του Silent Agreements: How to Free Your Relationships of Unspoken Expectations, έχουμε συνεργάτες που θέλουν να είμαστε ευτυχισμένοι. Η σύναψη σιωπηλών συμφωνιών σας βοηθά να γνωριστείτε καλύτερα και κάνει τη ζωή πιο χαρούμενη και για τους δυο σας.

Διαβάστε επίσης

3 βασικές ασκήσεις για κάψιμο λίπους

Γιατί κάποιοι άνθρωποι ιδρώνουν περισσότερο; Τι φταίει και πώς αντιμετωπίζεται 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.