Αλόη βέρα: 4+1 φανταστικά οφέλη για την επιδερμίδα

Εδώ και αιώνες, η αλόη βέρα θεωρείται από τα πιο θαυματουργά φυτά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ό,τι είναι γνωστή και ως «το φυτό των εγκαυμάτων» και αποδεδειγμένα πλέον έχει ευεργετικές ιδιότητες στο δέρμα, σε εγκαύματα έως και ξηροδερμίες. Περιέχει πολλές βιταμίνες όπως A, B, C, E και ιχνοστοιχεία και βοηθάει στην προστασία του εντέρου. Επιπλέον, όντας ένα πολύ καλό αντιοξειδωτικό, βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος.

Είτε πρόκειται για δύσκολη περίπτωση ακμής είτε για σοβαρό ηλιακό έγκαυμα, η αλόη Βέρα είναι μια θεραπεία, στην οποία βασίζονται πολλοί επιστήμονες και πολλά προϊόντα.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, διαθέτει αντιφλεγμονώδη κι αντιμικροβιακή δράση, αυξάνει τη δημιουργία κολλαγόνου στον οργανισμό και συμβάλει στην αντιγήρανση του δέρματος.

Αποτρέπει τα πρόωρα σημάδια γήρανσης

Η αλόη βέρα ωφελεί και στα σημάδια γήρανσης! Με το πέρασμα των χρόνων, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές αρχίζουν να εμφανίζονται στο πρόσωπό σας. Η αλόη βέρα βοηθά στον περιορισμό αυτών των πρώιμων σημαδιών γήρανσης καθώς περιέχει πληθώρα αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών C και E, και Β καροτίνης που βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.

Μπορείτε να καταναλώσετε καθημερινά χυμό αλόης βέρα για πανέμορφο δέρμα! Συμπεριλάβετε τον χυμό αλόης βέρα στο καθημερινό σας πρόγραμμα για να αντιστρέψετε τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Εκτός από την αναζωογόνηση του δέρματός σας, αποτοξινώνει επίσης το πεπτικό σας σύστημα.

Δρα ως φυσικό τονωτικό του δέρματος

Εάν αναμειγνύετε νερό, πράσινο τσάι και χυμό αλόης βέρα, μπορείτε να φτιάξετε μια DIY λοσιόν δέρματος!

Η λοσιόν της αλόης βέρα βοηθά στη σύσφιξη των πόρων του δέρματος, μειώνοντας την ερυθρότητα και απομακρύνοντας από το δέρμα σας οποιαδήποτε τοξίνη. Βοηθά στη μείωση της υπερβολικής παραγωγής λιπαρότητας και καθαρίζει τους πόρους του δέρματος εις βάθος. Για μια γυναίκα που έχει λιπαρό τύπο δέρματος, αυτή η λοσιόν είναι η τέλεια επιλογή για εσάς.

Καταπραΰνει τα ηλιακά εγκαύματα

Χρησιμοποιήστε αλόη βέρα στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να μειώσετε τη φλεγμονή που δημιουργείται από τα ηλιακά εγκαύματα. Λειτουργεί ως προστατευτικό στρώμα, το οποίο μιμείται το ανώτερο στρώμα του δέρματός σας, προστατεύοντάς το από τις επιβλαβείς ακτίνες UV. Μην ξεχνάτε ότι η αλόη είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που εμποδίζουν την υγρασία να απομακρυνθεί από τα λεπτά στρώματα του δέρματός σας.

Μειώνει τις ραγάδες

Το δέρμα μας μοιάζει με ελαστική ταινία, διαστέλλεται και συστέλλεται καθώς μεγαλώνουμε. Επίσης, οι ραγάδες στο δέρμα σας προκαλούνται και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή όταν εμφανίζεται ταχεία αύξηση ή απώλεια βάρους.

Ωστόσο, μπορείτε να μειώσετε την εμφάνιση ραγάδων εφαρμόζοντας τζελ αλόης βέρα. Απλώς εφαρμόστε το πάνω από τις ραγάδες σας δύο φορές την ημέρα και δείτε τα αποτελέσματα σε ένα μήνα!

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό προϊόν για την αφαίρεση του μακιγιάζ

Δεν χρειάζεται πλέον να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε ακριβά ντεμακιγιάζ προσώπου, όταν μπορείτε να φτιάξετε ένα φυσικό στο σπίτι, αναμειγνύοντας τζελ αλόης με ελαιόλαδο.

Σε αντίθεση με τα καλλυντικά αφαίρεσης μακιγιάζ, αυτό είναι ένα φυσικό προϊόν χωρίς χημικά. Δεν θα στεγνώσει το δέρμα σας, αλλά θα το καθαρίσει και θα το κάνει λείο, ενυδατωμένο και απαλό.

Το ελαιόλαδο έχει αναζωογονητικές ιδιότητες οι οποίες αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα με αποτέλεσμα να επιβραδύνουν τον σχηματισμό ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.

Διαβάστε επίσης 

Ο λόγος που πρέπει οπωσδήποτε να πλένετε τα ολοκαίνουργια σεντόνια σας

8 φυτά που διώχνουν κουνούπια και ζωύφια

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.