Τι είναι το sex fasting; Γιατί η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν το εφαρμόζει συχνά;

Όλοι γνωρίζουμε για τη νηστεία από συγκεκριμένα τρόφιμα, αλλά ως φαίνεται δεν είναι μόνο αυτή. Υπάρχει και η νηστεία από το σεξ που στο εξωτερικό είναι γνωστή ως sex fasting και μάλιστα γνωρίζει μεγάλη… άνθιση. Από τη στιγμή, δε, που η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν παραδέχτηκε πως συχνά απέχει από το σεξ και αυτό κάνει καλό στον οργασμό της!

Εσύ γνωρίζεις τι είναι το sex fasting;

Όμως τι είναι αυτό το περίφημο “sex fasting” και πώς μπορεί να ωφελήσει τη σεξουαλική σου ζωή; Αρχικά, να πούμε πως η αποχή από το σεξ – γιατί στην πραγματικότητα περί αυτού πρόκειται – κορυφώθηκε στα χρόνια της πανδημίας και δη τον πρώτο καιρό που λόγω κορονοϊού, φόβου αλλά και καραντίνας πολλά ζευγάρια απείχαν από κάθε σεξουαλική πράξη ή χωρίστηκαν λόγω lockdown.

Μάλιστα, σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Βρετανία το 2021, το 12% του πληθυσμού της χώρας δεν είχε καμία σεξουαλική επαφή για περίπου τρία χρόνια. Και μπορεί ο αριθμός να φαίνεται παράλογος, όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, η νηστεία από το σεξ μπορεί να έχει εξαιρετικά οφέλη για την σεξουαλική σου ζωή.

Τα οφέλη της “σεξουαλικής νηστείας”

Η σεξουαλική νηστεία, μπορεί να αυξήσει την επιθυμία. Δες το όπως με το φαγητό. Όταν δεν τρως κάποιο φαγητό ή γλυκό για μέρες, δεν το επιθυμείς περισσότερο; Ε, κάπως έτσι είναι και με το σεξ. Και όχι μόνο αυτό, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς, το sex fasting μπορεί να ενισχύσει και τη σχέση του ζευγαριού.

Αυτή η περίοδος αποχής, μπορεί να σε βοηθήσει να εξετάσεις τις πιο αληθινές σου επιθυμίες. Να επαναπροσδιορίσεις τα θέλω και τις ερωτικές σου επιθυμίες και τι είναι αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι πραγματικά καλά.

Όμως, το sex fasting μπορεί να λειτουργήσει θετικά και στις σχέσεις. Να γίνουν πιο ειλικρινείς με μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των σεξουαλικών επιθυμιών και αναγκών του καθενός. Επίσης, η σεξουαλική νηστεία μπορεί να ενισχύσει τους οργασμούς σου.

«Όταν κάτι σαν αυτό γίνεται απαγορευμένο, ένας διακόπτης στον εγκέφαλο κάνει το κλικ. Με τον καιρό τα ζευγάρια ανακαλύπτουν ότι θέλουν όλο και περισσότερο αυτό που τους απαγορεύεται» τονίζει στον Indipendent, η ψυχολόγος με ειδίκευση στις σχέσεις, Dr. Madeleine Mason Roantree.

«Η τρυφερότητα μεταξύ των ζευγαριών δεν είναι το μόνο στο οποίο βοηθά. Συμβάλλει, επίσης, και στη λύση αρκετών δυσκολιών στο σεξ, όπως τα προβλήματα στύσης ή διέγερσης», συμπληρώνει η ειδικός.

Διαβάστε επίσης

Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα: 7 χρόνια καθυστέρηση στη διάγνωση

Ελληνική μελέτη: 5 φορές περισσότερες οι πιθανότητες για θρόμβωση σε ασθενείς με καρκίνο

Μαρία Θεοδωρίδου στο HS για την ηπατίτιδα στα παιδιά – Τι χρειάζεται να προσέξουν οι γονείς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.