Ώρα για εξορμήσεις. Βάλε την πεζοπορία στη ζωή σου, γνώρισε τα οφέλη της και τις ομορφιές της φύσης

Την περίοδο της πανδημίας κλειστήκαμε, νιώσαμε πολλές φορές ότι περιορίζεται η ελευθερία μας, το σώμα αδρανοποιήθηκε και αισθανθήκαμε ψυχική και σωματική μιζέρια.Τώρα, σιγά σιγά και με όλες τις προφυλάξεις που πρέπει να τηρούμε, αισθανόμαστε την ανάγκη να ενεργοποιηθούμε, να ξεκινήσουμε νέα χόμπι και δραστηριότητες, κάτι που θα μας κινητοποιήσει και θα ανοίξει τους ορίζοντές μας. Τι λέτε, λοιπόν, να ξεκινήσουμε με πεζοπορία;

Ένας τρόπος λοιπόν να βγεις από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σου, να βελτιώσεις γενικά την υγεία σου και να αλλάξεις τη ζωή σου, είναι η πεζοπορία. Και αν σου ακούγεται πολύ… κουραστικό, μαθαίνοντας τα οφέλη της, σίγουρα θα αλλάξεις γνώμη.

1. Κάνεις την καρδιά σου χαρούμενη!

Η πεζοπορία είναι μια πρώτης τάξεως άσκηση για το καρδιαγγειακό σύστημα καθώς αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και ταυτόχρονα ενδυναμώνονται οι μύες. Έτσι λοιπόν μειώνονται οι πιθανότητες να εμφανιστούν καρδιακές παθήσεις.

2. Βελτιώνεις την ισορροπία σου!

Μη έχοντας συνηθίσει να περπατάς σε πετρώδη μονοπάτια, στην αρχή μπορεί να δυσκολευτείς να διατηρήσεις την ισορροπία σου. Με τη συνεχή άσκηση όμως το σώμα ενδυναμώνεται και μαθαίνει απλά και εύκολα να κινείται με μεγαλύτερη άνεση σε απαιτητικά «τερέν».

3. Κοιμάσαι σαν πουλάκι!

Η πεζοπορία καταπολεμά την αϋπνία εφόσον μειώνει αισθητά τα επίπεδα του στρες. Έτσι λοιπόν το νευρικό σύστημα ηρεμεί, το σώμα χαλαρώνει και ο ύπνος σου γίνεται πιο ποιοτικός.

4. Αναπνέεις καθαρό οξυγόνο!

Πεζοπορώντας στα βουνά τα πνευμόνια σου θα σε ευγνωμονούν καθώς αναπνέεις καθαρό, δροσερό, φρέσκο αέρα χωρίς καυσαέρια και ρύπους.

5. Ναι, καις θερμίδες!

Με την πεζοπορία το σώμα σου θα χρειαστεί ενέργεια, γι΄αυτό και θα αξιοποιήσει τα ήδη υπάρχοντα αποθέματα καίγοντας τι άλλο… θερμίδες. Σκέψου ότι σε μια μέτρια πεζοπορία μιας ώρας περίπου, μπορείς να κάψεις έως και 300 θερμίδες.

6. Σου φτιάχνει τη διάθεση!

Σίγουρα βελτιώνεις τη διάθεσή σου καθώς με τη πεζοπορία το σώμα σου παράγει τις ορμόνες της ευτυχίας, τις γνωστές ενδορφίνες, οι οποίες σε ηρεμούν και σου δημιουργούν ένα αίσθημα ευδαιμονίας, το οποίο μπορεί να διαρκέσει έως 12 ώρες. Παράλληλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

7. Συνδέεσαι με τη φύση!

Θα ακούσεις πρωτόγνωρους ήχους, θα μυρίσεις βότανα και λουλούδια, θα δεις όμορφα τοπία, θα απολαύσεις την ησυχία, θα κατανοήσεις το μεγαλείο της φύσης. Η επαφή μαζί της θα σου φέρει γαλήνη καθώς έχει αποδειχθεί ότι ηρεμεί το νευρικό σύστημα.

8. Κάνεις φίλους!

Η πεζοπορία σίγουρα σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις νέα άτομα με τα οποία μοιράζεσαι την αγάπη σου για τη φύση και την άσκηση. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε πεζοπορώντας μόνος σου είτε με κάποια οργανωμένη ομάδα που μπορείς να γίνεις μέλος.

Ανακάλυψε τις ομορφιές της ελληνικής φύσης με τους «Περιπατητές»

Αν λοιπόν το σκέφτεσαι ή έχεις πεισθεί και θέλεις να δοκιμάσεις τον εαυτό σου και να βελτιώσεις σε κάθε επίπεδο τη ζωή σου, οι «Περιπατητές» είναι εδώ για σένα. Με ιδρυτή τον Τάσο Ηλιάδη, πιστοποιημένο εμψυχωτή υπαίθριων δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η ομάδα των «Περιπατητών» σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις την Ελλάδα και τις ομορφιές της φύσης της, μέσα από δραστηριότητες που σου ταιριάζουν όπως πεζοπορία, ορειβασία, canyoning και rafting.

Μπες στο site, ενημερώσου και επίλεξε την επόμενη εξόρμηση της αρεσκείας σου. Γίνε μέλος των «Περιπατητών», γνώρισε νέους φίλους και ξεκίνησε ένα ατελείωτο ταξίδι μαζί τους γιατί όπως και οι ίδιοι λένε… the journey never… ends!

Πληροφορίες

+30 6977 423 738 – Περιπατητές

[email protected]

https://www.facebook.com/peripatites.gr

https://www.instagram.com/peripatites.gr/

Διαβάστε επίσης

Απόστολος Βαλτάς στο healthstories: «Το φαρμακείο της γειτονιάς είναι έτοιμο να μετεξελιχθεί σε Φαρμακείο Εξειδικευμένων Υπηρεσιών Υγείας”

Ξανθός: Ισχυρές δημόσιες δομές ΠΦΥ, το «κλειδί» της ισότιμης και ποιοτικής φροντίδας υγείας 

ΕΟΔΥ: Ο μύκητας Candida auris, δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια Υγεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.