Πώς να καθαρίσετε ένα σφουγγάρι και να απαλλαγείτε από τα βακτήρια

Πώς να καθαρίσετε ένα σφουγγάρι και να απαλλαγείτε από τα βακτήρια. Σε κανέναν δεν αρέσει η ιδέα του καθαρισμού των πιάτων με ένα βρώμικο σφουγγάρι, γεμάτο μικρόβια, γι’ αυτό όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να τα καθαρίζουμε τακτικά.

Αλλά ποια μέθοδος είναι η καλύτερη; Το Good Housekeeping Institute συνεργάστηκε με το Εργαστήριο Αναλυτικών Δοκιμών EMSL στο Westmont του Νιου Τζέρσεϊ για να ανακαλύψει εάν η χρήση του πλυντηρίου πιάτων, του φούρνου μικροκυμάτων, του πλυντηρίου ρούχων, της χλωρίνης ή του ξιδιού, αφαίρεσε τα περισσότερα βακτήρια.

Ανεξάρτητα από το πόσο επιμελής είστε στο καθάρισμα, τα σφουγγάρια της κουζίνας σας δεν θα διαρκέσουν για πάντα. Πρέπει να τα καθαρίζετε μία φορά την εβδομάδα και να πετάτε τα άθλια κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες, ανάλογα με τη χρήση.

Πώς να καθαρίσετε ένα σφουγγάρι και να απαλλαγείτε από τα βακτήρια

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε ένα σφουγγάρι

Δείτε την καλύτερη μέθοδο καθαρισμού σφουγγαριού βήμα προς βήμα.

  • Αναμείξτε 1 καπάκι χλωρίνης σε ένα λίτρο νερό.
  • Μουλιάστε το σφουγγάρι στο μείγμα για πέντε λεπτά και μετά ξεπλύνετε – και αυτό είναι!

Στις δοκιμές, το διάλυμα χλωρίνης σκότωσε το 99,9% των τριών στελεχών βακτηρίων από τα σφουγγάρια δοκιμής (πράσινη επιφάνεια τριβής και κίτρινη επιφάνεια), που είναι το σημείο αναφοράς που βασίζεται στην απαίτηση της EPA για απολύμανση επιφανειών που δεν έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

3 εναλλακτικοί τρόποι για να καθαρίσετε ένα σφουγγάρι

Παρόλο που η χλωρίνη είναι ο πιο αποτελεσματικός δολοφόνος βακτηρίων, αυτές οι μέθοδοι είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή σας. Παρατίθενται με σειρά από τα περισσότερα έως τα λιγότερο αποτελεσματικά, γι’ αυτό επιλέξτε με σύνεση.

Φούρνος μικροκυμάτων: Ο φούρνος μικροκυμάτων ήταν ένας από τους επόμενους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε ένα σφουγγάρι, εξαλείφοντας το 99,9% των μικροβίων. Κάνετε αυτό βάζοντας το υγρό σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων, στη συνέχεια ζεστάνετε το σε υψηλή θερμοκρασία για ένα λεπτό (τριβή) ή δύο λεπτά (κυτταρίνη) .

Πλυντήριο πιάτων: Το πλυντήριο πιάτων σκότωσε επίσης το 99,9% των μικροβίων. Για να το χρησιμοποιήσετε, προσθέστε το σφουγγάρι σας σε ένα κανονικό φορτίο πλυντηρίου πιάτων,

Ξίδι: Αυτή η μέθοδος εξάλειψε το 99,6% των βακτηρίων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μουλιάσετε το σφουγγάρι σας σε ξύδι για πέντε λεπτά και μετά να το ξεπλύνετε.

Διαβάστε επίσης

5 διασημότητες που ζουν με τη νόσο του Crohn

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παρουσίασε το μέλλον της υγείας στο 7ο Φόρουμ των Δελφών

Οι 5 καλύτερες διατροφικές συνήθειες για πιο δυνατούς μύες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.