Μπορώ να κάνω αποτρίχωση με λέιζερ το καλοκαίρι – Τι απαντά η ειδικός

Πόσο ενδείκνυται η αποτρίχωση με λέιζερ το καλοκαίρι που μαυρίζουμε; Αυτό είναι το θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες την περίοδο αυτή που αγχώνονται για να κάνουν λέιζερ πριν μαυρίσουμε πολύ!

Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα; Εμείς μιλήσαμε με την ιατρική σύμβουλο από το Elite Plastic Surgery, Κατερίνα Γαλάνη, και πήραμε πολύτιμες συμβουλές για το λέιζερ και τον ήλιο προκειμένου να αποφευχθούν οι πανάδες και οι διχρωμίες!

Μη φωτοεκτιθέμενες περιοχές: μασχάλες- μπικίνι- γραμμή στρινγκ

Η κ . Γαλάνη αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι μη φωτοεκτιθέμενες περιοχές του σώματός μας, όπως οι μασχάλες, το μπικίνι και η γραμμή στρινγκ μπορούν να αποτριχώνονται χειμώνα καλοκαίρι άφοβα με θεραπείες λέιζερ, αρκεί, πέντε ημέρες πριν και μετά τη θεραπεία, να μην έχουμε εκτεθεί στον ήλιο, στο θαλασσινό νερό ή σε νερό με χλώριο (πισίνα).

Φωτοεκτιθέμενες περιοχές: Χέρια- πόδια- πρόσωπο

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα, οπότε δώστε προσοχή στα κάτωθι:

Πρέπει να εφαρμόζετε όλη τη διάρκεια του χρόνου 50άρι αντηλιακό στις περιοχές που κάνετε θεραπεία με λέιζερ και να το ανανεώνετε συχνά. Προσοχή: Αυτό αφορά και στον ήλιο πόλης, όχι μόνο τον ήλιο στους εξωτερικούς χώρους.

Η θεραπεία πρέπει να απέχει τουλάχιστον 5 μέρες από έκθεσή σας στο θαλασσινό νερό και στον ήλιο.

Αν έχετε μαυρίσει και το χρώμα της επιδερμίδας σας έχει αλλάξει, τότε το λέιζερ καθίσταται απαγορευτικό. Μπορείτε ωστόσο για δύο εβδομάδες να κάνετε ένα ελαφρύ scrub στα σημεία που η επιδερμίδα έχει πάρει ένα ελαφρύ χρώμα και στη συνέχεια να κάνετε κανονικά τη θεραπεία σας.

Διαβάστε επίσης

Μόνο μετά την τρίτη δόση εμβολίου μειώνεται το ιικό φορτίο της Όμικρον, σύμφωνα με μελέτη

Εξαφανίστε με φυσικούς τρόπους την ψαλίδα από τα μαλλιά σας

Τηλεργασία και διατροφή: Τα λάθη που προσθέτουν βάρος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.