Θαυματουργή η μπανανόφλουδα για το δέρμα: Δερματολόγος μοιράζεται στο TikTok, τα οφέλη και γίνεται viral

Έχετε ακούσει για χημικές φλούδες για το δέρμα σας, αλλά τι γίνεται με την μπανανόφλουδα; Η δερματολόγος Mamina Turegano, χρήστης του TikTok @dr.mamina, έχει αποκτήσει 862.500 οπαδούς χάρη στο viral πρόγραμμα περιποίησης της μητέρας της Michiko, το οποίο περιλαμβάνει τη θεραπεία του δέρματός της με φλούδες μπανάνας.

Στο βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 758.000 προβολές, η Michiko φαίνεται να τρίβει μια μπανανόφλουδα στο πρόσωπο, το λαιμό, τα χέρια και τα χέρια της.

Μπορεί η μπανανόφλουδα που συνήθως πετάτε να είναι ένα ευεργετικό μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας;

@dr.mamina

More skin tips! My mom was so embarrassed. Send her some love! #learnontiktok #dermatologist #tiktokpartner #edutok #skincareroutine #fyp #foryoupage

♬ original sound – Mamina Turegano, MD

Όχι τόσο γρήγορα, λέει στο USAtoday.com ο Δρ Samer Jaber, δερματολόγος στο Washington Square Dermatology στη Νέα Υόρκη.

«Δεν υπάρχει επιστήμη ότι το τρίψιμο της μπανανόφλουδας στο δέρμα σας μπορεί να ωφελήσει το δέρμα σας», λέει ο Jaber. «Τούτου λεχθέντος, οι μπανάνες περιέχουν αντιοξειδωτικά και οι μπανάνες που τρίβονται είναι απίθανο να βλάψουν το δέρμα σας».

Στο βίντεο, ο Turegano λέει ότι οι μπανάνες περιέχουν επίσης άλλες ιδιότητες που είναι δημοφιλείς στις οικιακές μάσκες προσώπου, όπως κάλιο, βιταμίνες, ψευδάργυρο και αμινοξέα.

Λέει ότι τα πιθανά οφέλη περιλαμβάνουν ενυδάτωση, ήπια απολέπιση, αντιοξειδωτικά αποτελέσματα και μείωση των ρυτίδων.

Η Δρ Caroline Robinson, δερματολόγος και ιδρύτρια της Tone Dermatology, είπε ότι εντυπωσιάστηκε από τον συνδυασμό παραδοσιακών πρακτικών περιποίησης του δέρματος με τη σύγχρονη περιποίηση δέρματος από την κόρη του δερματολόγου. Η Robinson σημείωσε ότι πιθανότατα δεν υπάρχουν μελέτες σχετικά με τη χρήση φλούδας μπανάνας ως θεραπεία δέρματος.

“Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πολλές από τις τρέχουσες πρακτικές περιποίησης της επιδερμίδας μας γεννήθηκαν από παραδόσεις που τελικά δοκιμάστηκαν με την επιστημονική μέθοδο. Αυτό για το οποίο εκπαιδεύουμε ως δερματολόγος τους ασθενείς μας είναι τα συστατικά και οι τεχνικές που έχουν αντέξει σε αυτό το αυστηρό τεστ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει θέση στην ατομική ρουτίνα περιποίησης κάθε ατόμου για τις παραδόσεις».

Ως κόρη Νιγηριανών μεταναστών, η Robinson λέει ότι υπάρχουν πρακτικές ευεξίας που ενσωματώνει στη ρουτίνα της που προέρχονται από τον πολιτισμό της.

«Υπάρχουν πρακτικές περιποίησης δέρματος με ενυδάτωση και αρώματα που η μαμά μου με δίδαξε ότι εξακολουθώ να εφαρμόζω σήμερα γιατί με βοηθούν να νιώθω πιο κοντά σε αυτήν και στην κουλτούρα μου», λέει.

Στο βίντεο, η Turegano λέει ότι παίρνει την «αγάπη της για υγιές δέρμα» από την Γιαπωνέζα μητέρα της, η οποία είναι «72 ετών».

Σε άλλα βίντεο, η Turegano εξηγεί πολλά περισσότερα από τις μπανάνες στη ρουτίνα περιποίησης της μαμάς της. Η καθημερινή ρουτίνα της Michiko περιλαμβάνει επίσης αντηλιακό, ρετινόλη και ενυδατική κρέμα. Κάνει επίσης μασάζ προσώπου και διατηρεί το σώμα της ενεργό με γιόγκα, κηπουρική και άλλες ασκήσεις.

Παρά τα όσα μπορεί να δείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Jaber λέει, δυστυχώς, δεν υπάρχει ένα μοναδικό «μαγικό» συστατικό περιποίησης δέρματος για την αντιγήρανση – ακόμη και οι μπανάνες.

«Νομίζω ότι η μαμά της είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα του πώς ένας υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσει θετικά το δέρμα σου», λέει. “Πιστεύω πολύ στο να διατηρείς το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σου απλό. Να προστατεύεις τον εαυτό σου από τον ήλιο, να τρως υγιεινά, να κοιμάσαι αρκετά, να κινείσαι καθημερινά και να διατηρείς θετική στάση.”

Διαβάστε επίσης 

Πώς να καθαρίσετε, όταν κάποιος στο σπίτι έχει κορωνοϊό ή αναρρώνει από COVID-19

10 μαγικές ιδιότητες του λεμονιού για ομορφιά και αδυνάτισμα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.