Μία οπτική ψευδαίσθηση έχει γίνει viral καθώς ένα απλό κουίζ θέτει σε δοκιμή το μυαλό και την όρασή σας. Περιέχει στροβιλιζόμενες ασπρόμαυρες εικόνες με μια σειρά από κρυμμένους αριθμούς. Μπορείτε να πείτε ποιον αριθμό βλέπετε;
Πώς λειτουργεί μία οπτική ψευδαίσθηση;
Έχετε δυσκολευτεί ποτέ να βρείτε ένα κρυμμένο αντικείμενο σε μια εικονογράφηση; Αυτό δείχνει πόσο ενδιαφέρουσες είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα τεστ με τέτοιες ψευδαισθήσεις συχνά προκαλούν σύγχυση, αλλά είναι διασκεδαστικά.
Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι δεν έχουν όλοι την ίδια αντίδραση σε μία οπτική ψευδαίσθηση. Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε κάποιες ψευδαισθήσεις, αλλά για άλλες, η απάντηση είναι μόνο θέμα δευτερολέπτων.
Παρόλο που αυτά τα τεστ είναι διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα, αποκαλύπτουν το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος .
Αυτή η νέα οπτική ψευδαίσθηση, σύμφωνα με το themindsjournal.com έχει σαρώσει το διαδίκτυο, πυροδοτώντας μια συζήτηση για τη σωστή απάντηση, καθώς διαφέρει από άτομο σε άτομο.
Αν αυτό το κουίζ οπτικής ψευδαίσθησης δεν ξεγελάει τα μάτια ή τον εγκέφαλό σας, έχετε ένα από τα πιο κοφτερά μυαλά στον κόσμο.
Συμβουλές για το τεστ οπτικής ψευδαίσθησης
Το κόλπο είναι να αυξήσετε την αντίθεση της συσκευής σας για μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των αριθμών σε αυτό το κουίζ οπτικής ψευδαίσθησης. Μπορείτε ακόμη να κρατήσετε την οθόνη του τηλεφώνου σας επίπεδη και να ελέγξετε για κρυφούς αριθμούς.
Η απάντηση στην οπτική ψευδαίσθηση
Και αν ακόμα δεν μπορέσατε να βρείτε τον κρυφό αριθμό, τότε η σωστή απάντηση είναι ένας επταψήφιος αριθμός: 3452839.
Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι ένα μέτρο της ευαισθησίας αντίθεσης, το οποίο μας επιτρέπει να διακρίνουμε τα αντικείμενα στο περιβάλλον τους.
Αυτό είναι χρήσιμο σε καταστάσεις όπως η οδήγηση σε ελλειπή φωτισμό ή σε ομίχλη όπου η αντίθεση μεταξύ των αντικειμένων και του φόντου είναι μειωμένη.
Ομοίως, σε αυτό το παζλ, οι αριθμοί ευθυγραμμίζονται σε ένα επίπεδο και οι ασπρόμαυροι στροβιλισμοί βρίσκονται σε άλλο.
Έτσι, όσοι έχουν υψηλότερα επίπεδα ευαισθησίας αντίθεσης είναι πιο πιθανό να δουν και τα επτά ψηφία αμέσως σε σύγκριση με εκείνους χαμηλότερη ευαισθησία αντίθεσης.
Διαβάστε επίσης
Πόλεμος και πανδημία, ένας τοξικός συνδυασμός
Χαρταετός χωρίς μάσκες – Τι συνέβαλε στην άρση του μέτρου
Τεστ: Τα δάκτυλα των ποδιών δείχνουν πόσο Έλληνας είσαι και αν είναι ευχαριστημένος ο σύντροφός σου