Αυτές είναι οι 3 πιο απλές ασκήσεις γιόγκα για τους πόνους περιόδου

Αυτό το ιδιαίτερο διάστημα του μήνα έφτασε μαζί με τους πόνους της περιόδου.

Οι επώδυνες κράμπες της περιόδου, το φούσκωμα και η κούραση, οι ορμονικές εκρήξεις, το ευαίσθητο στήθος, οι πονοκέφαλοι είναι μερικά από τα συμπτώματα που βιώνουν πολλές γυναίκες κάθε μήνα.

Άσκηση για τους πόνους περιόδου

Ωστόσο, πολλές είναι και οι γυναίκες που διαχειρίζονται αυτές τις ενοχλήσεις, ειδικά τους πόνους της περιόδου με ασκήσεις και συγκεκριμένα με κάποιες κινήσεις γιόγκα που προσφέρουν ανακούφιση .

H Thara Prashad, πιστοποιημένh δασκάλα γιόγκα και προπονήτρια υγείας από το Institute of Integrative Nutrition μίλησε στο eatthis.com για τις καλύτερες κινήσεις γιόγκα για τις κράμπες περιόδου.

«Η κάθε γυναίκα βιώνει τα πράγματα διαφορετικά, αλλά αν αισθάνεστε αυτό το σφίξιμο και την ένταση στη μέση και τους γοφούς, καθώς και κράμπες στην κοιλιακή περιοχή, αυτές οι στάσεις μπορούν να σας βοηθήσουν», λέει η Prashad.

Child’s Pose

Εάν είστε γιόγκι, ή ακόμα και αν είστε αρκετά νέος στην πρακτική, πιθανότατα έχετε εξοικείωση με τη στάση του παιδιού. Η κίνηση αυτή δίνει στο κάτω μέρος της πλάτης και στους γοφούς ένα μεγάλο τέντωμα, καθώς αυτά τα μέρη του σώματος συνήθως είναι εξαιρετικά σφιχτά κατά τη διάρκεια της περιόδου.

“Προσπαθήστε να κρατήσετε τα γόνατα τόσο κοντά μεταξύ τους όσο κατεβαίνετε στη στάση του παιδιού, στριμώχνοντας την κοιλιά πάνω από τους μηρούς. Αυτό θα βοηθήσει στην τόνωση των κοιλιακών οργάνων”, λέει η Prashad.

Wind Relieving Pose

Αυτή η στάση προσφέρει άμεση ανακούφιση και η Prashad δίνει οδηγίες: “Χρησιμοποιώντας την αναπνοή και τη δύναμη του χεριού σας, μπορείτε να αποφασίσετε πόσο βαθιά θα πάτε. Επίσης, θα κάνετε μασάζ σε όλα τα μέρη του παχέος εντέρου μέσω αυτής της στάσης. Ξεκινήστε με τη δεξιά πλευρά, τραβώντας το γόνατο μέσα και μετά έξω και γύρω από τα πλευρά. Εισπνεύστε και φέρτε το δεξί σας γόνατο κοντά στο στήθος. Εκπνέοντας συνεχίστε να κρατάτε τεντωμένο το αριστερό σας πόδι.
Συνεχίστε να αναπνέετε μαλακά κρατώντας και τις δύο πλευρές της λεκάνης στο έδαφος
Μετά από 8-10 αναπνοές αλλάξτε πλευρά και επαναλάβετε. Στη συνέχεια, τραβήξτε και τα δύο γόνατα στο στήθος και αγκαλιάστε σφιχτά. Προσπαθήστε να κρατήσετε το κεφάλι, τον λαιμό και τη μέση σου πιεσμένα στο πάτωμα. Κρατήστε μερικές αναπνοές και χαλαρώστε”.

Reclined Bound Angle Pose

Αυτή η κίνηση γιόγκα θα χαλαρώσει τους γοφούς και τους κοιλιακούς μύες σας και θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από τις κράμπες. Φέρτε το ένα χέρι στην καρδιά και το άλλο στην κοιλιά, και νιώστε την αναπνοή σας και την καρδιά σας που χτυπάει. Αυτό θα είναι το επίκεντρό σας όσο χαλαρώνετε και δημιουργήστε με τα πόδια σας ένα ρόμβο με ενωμένες τις πατούσες. Θα μπορούσατε ακόμη και να τοποθετήσετε μαξιλάρια κάτω από κάθε γόνατο. Κρατήστε για τουλάχιστον 5 έως 8 αναπνοές.

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα αγγίζει τα 2 εκατ. κρούσματα – «Βράζουν» οι Κυκλάδες

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Ο θάνατος της αδερφής της από καρκίνο, την ώθησε να σπουδάσει ιατρική

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.