Να κάνουμε παιδιά ή όχι; Η κατάλληλη στιγμή για να συζητήσετε με τον σύντροφό σας

«Να κάνουμε παιδιά ή όχι;». Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να συζητήσετε με τον σύντροφό σας;

Μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα πάρει ποτέ ένας ενήλικας είναι αν θα κάνει παιδιά ή όχι. Η απόκτηση ενός μωρού αλλάζει όλα όσα έχετε συνηθίσει, από τη σεξουαλική σας ζωή έως την κοινωνικοποίηση και το πρόγραμμα ύπνου σας.

Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να συγκρίνεται με τη γέννηση ενός άλλου ανθρώπου, τον οποίο θα αγαπήσεις τόσο πολύ που μπορεί να σοκαριστείς.

Σε τελική ανάλυση, αυτή είναι μια προσωπική απόφαση, αλλά είναι σημαντικό να είστε στην ίδια λογική με τον σύντροφό σας —ή τουλάχιστον να είστε ξεκάθαροι σχετικά με την προοπτική σας— αρκετά νωρίς στη σχέση σας ώστε και τα δύο μέρη να έχουν χρόνο να επεξεργαστούν και να καταλάβουν πώς νιώθουν.

Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να θέσετε το ερώτημα «να κάνουμε παιδιά;»

Εάν βρίσκεστε σε μια σχέση που γίνεται σοβαρή, θα έπρεπε να έχετε κάνει αυτήν τη συζήτηση ή, αν όχι, να την κάνετε το συντομότερο δυνατό—είναι σημαντικό να γνωρίζετε και οι δύο εάν συμφωνείτε ή όχι. Εάν ο ένας από εσάς θέλει παιδιά και ο άλλος θέλει απλώς γάτες, αυτό θα είναι πρόβλημα.

Ακούστε ο ένας τον άλλον

Σε κάθε σχέση, η ακρόαση είναι το κλειδί για την επιτυχία. Συζητήστε ο ένας τις απόψεις του άλλου για τη γονεϊκότητα και να είστε όσο το δυνατόν πιο ειλικρινείς. Βάλτε τα όλα στο τραπέζι – ερωτήσεις, φόβους, οικονομικά.

Πιστέψτε αυτό που λέει ο σύντροφός σας

Εάν κάποιος από εσάς δεν θέλει παιδιά και το λέει κατηγορηματικά, υπολογίστε πολύ σοβαρά τα λόγια του. Εάν πιστεύετε ότι μπορείτε να αλλάξετε γνώμη κάποιου, είναι πιθανό να απογοητευτείτε.

Μιλήστε για τυχόν εμπόδια

Εάν λέτε ότι και οι δύο θέλετε παιδιά, μιλήστε για μερικές από τις δυσκολίες που προβλέπετε ότι θα έχετε. Μπορεί η φροντίδα του μωρού να είναι εύκολη με τη γονική άδεια, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει κάποιος να φροντίζει το παιδί όταν εσείς θα εργάζεστε. Πόσο καιρό κάποιος από τους δύο μπορεί να πάρει μεγαλύτερη άδεια από την εργασία του; Υπάρχει περίπτωση παραίτησης και τι θα κάνετε για το χαμένο εισόδημα; Αυτά είναι σημαντικά θέματα που πρέπει να συζητήσετε, γι’ αυτό προγραμματίστε να μιλάτε γι αυτά περιοδικά καθώς η σχέση σας προχωράει.

Διαβάστε επίσης

10 γεύματα για να λιώσετε το λίπος της κοιλιάς

Αυτή η 29χρονη influencer έχει το πιο αστείο σύμπτωμα κορονοϊού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.