Ζούμπα : Ο χορός που καίει το λίπος

Η Ζούμπα, είναι ένα διεθνές πρόγραμμα γυμναστικής. Δημιουργήθηκε από έναν Κολομβιανό χορευτή, Alberto Perez. Συνδυάζει λάτιν και διεθνή μουσική με χορευτικές κινήσεις. Ενσωματώνει γρήγορους και αργούς ρυθμούς, διαλειμματική προπόνηση για να βοηθήσει στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας. Η Ζούμπα είναι μια αερόβια δραστηριότητα.

Οι γενικές οδηγίες συνιστούν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας αερόβιας δραστηριότητας έως 75 λεπτά έντονης αερόβιας δραστηριότητας.

Η αερόβια δραστηριότητα μπορεί να διατηρήσει ένα υγιές βάρος, να ενισχύσει την καρδιά και να τονώσει το μυαλό. Τα τελευταία χρόνια είναι η πρώτη στις προτιμήσεις των γυναικών αλλά και των αντρών και φυσικά όχι άδικα!

Ένας συνδυασμός διάφορων χορευτικών κινήσεων που θα σας ανεβάσουν την διάθεση και ταυτόχρονα θα σας βοηθήσουν στην απομάκρυνση των περιττών κιλών. Λατρεύεται από πολύ κόσμο και κερδίζει όλο και περισσότερο φανατικούς του είδους. Αν λοιπόν ανατριχιάζετε στην λέξη “γυμναστήριο” μπορείτε να αφεθείτε στους ρυθμούς τηςzumba και γρήγορα θα αποκτήσετε το σώμα που επιθυμείτε.

Χορογραφίες που θα σας φτιάξουν την διάθεση και που σε καμία περίπτωση δεν θα βαρεθείτε! Αυτό είναι και το πρόβλημα κάποιων γυναικών στο γυμναστήριο. Ξεχάστε ότι ξέρατε μέχρι τώρα με ασκήσεις, σετ και μετρήσεις! Ξεκινήστε τον χορό και θα ενθουσιαστείτε με τα ευχάριστα συναισθήματα που θα σας δημιουργήσει αλλά και με την μείωση του βάρους σας και την σύσφιξη του σώματος!

Ο χορός για κάψιμο λίπους εκτός από κέφι και ζωντάνια προσφέρει ευεξία και τέλεια φυσική κατάσταση! Συνδυάστε τον χορό με μία ισορροπημένη διατροφή για να κάψετε το περιττό λίπος και να επωφεληθείτε γενικότερα από έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Η μουσική θα μας παρασύρει σε κινήσεις που αρχικά μπορεί να μην καταλαβαίνουμε πόσο μας βοηθάει αλλά σύντομα θα το καταλάβουμε κοιτώντας το σώμα μας στον καθρέφτη και φορώντας τα ρούχα που είχαμε αφήσει στην άκρη.

Εκμεταλλευτείτε τα θετικά που σας προσφέρει ο χορός για κάψιμο λίπους, επιλέξτε το είδος που σας αντιπροσωπεύει και αφήστε το σώμα σας να λικνιστεί στους ρυθμούς απελευθερώνοντας ενέργεια και γεμίζοντας αισιοδοξία και καλή διάθεση

Αυξάνει την αντοχή 

Η προπόνηση που βασίζεται σε συνεχείς, επαναλαμβανόμενες κινήσεις μπορεί να είναι απαιτητική. Από την άλλη πλευρά, οι συχνές παύσεις δεν βοηθούν πολύ αν προσπαθείτε να αυξήσετε την αντοχή σας. Η παρατεταμένη άσκηση, όπως αυτή σε ένα μάθημα ζούμπα, αυξάνει την αντοχή του σώματός σας μέσα σ σύντομο χρονικό διάστημα. Μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες θα αρχίσετε να προσέχετε την διαφορά.

Βελτιώνει τη στάση του σώματός και εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευλυγισία

Η Ζούμπα περιλαμβάνει επαναλήψεις κινήσεων που συναντώνται σπάνια σε άλλες μορφές άσκησης. Επιπλέον μαθαίνετε έναν συνδυασμό κινήσεων από τη σάμπα, τη σάλσα, τη μερένγκε και το μάμπο.

Ο συνδυασμός αυτός σημαίνει ότι γυμνάζετε διαφορετικές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα. Και ενώ συμβαίνει αυτό, οι αρθρώσεις σας προσαρμόζονται καλύτερα στις συνηθισμένες κινήσεις και διατάσεις, κάτι που σας βοηθάει να μειώσετε την ένταση και να αυξήσετε το εύρος των κινήσεών σας.

Ενισχύει την αυτοπεποίθησή

Ένα από τα όχι γνωστά οφέλη της Ζούμπα είναι ότι, συγκριτικά με άλλες προπονήσεις, ενισχύει περισσότερο την αυτοπεποίθησή σας σε κοινωνικές περιστάσεις. Αυτό χάρη στο γεγονός ότι, εφόσον συνεχίζετε να εξασκείστε, βελτιώνετε εντυπωσιακά τον συντονισμό σας αλλά και τις χορευτικές σας κινήσεις!

Κάθε φορά που εξασκείστε, αισθάνεστε ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά μέσα στο σώμα σας και ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό για το επόμενο μάθημα.
Και δεν είναι μόνο αυτά: η αίσθηση της ενισχυμένης αυτοπεποίθησης μένει μαζί σας και έχετε μεγαλύτερη ευκολία στις κοινωνικές επαφές με τους γύρω σας.

Διαβάστε επίσης 

64χρονη γυμνάστρια με κοιλιακούς φέτες δίνει συμβουλές για να μην πάρουμε κιλά στις γιορτές

Σεξουαλική ζωή στις γιορτές: Χρήσιμες συμβουλές

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.