Συμβουλές για αξέχαστα Χριστούγεννα

-

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία κάθε χρόνο. Μεγάλοι και παιδιά δεν βλέπουν την ώρα να βρεθούν με τους δικούς τους ανθρώπους, να ανταλλάξουν ευχές και δώρα.

Φέτος, λοιπόν, μπορείς να κάνεις την διαφορά! Και αν δεν ξέρεις πώς, εμείς είμαστε εδώ! Ακολούθησε τις συμβουλές που ακολουθούν.

Γλυκά με μέτρο

Μπορεί να είναι δύσκολο να πείσετε τα παιδιά να αποφύγουν την κατανάλωση γλυκών, ωστόσο υπάρχουν διάφορες πρακτικές για να ελέγξετε με ενδεδειγμένο τρόπο την κατανάλωσή τους.

Μπορείτε, για παράδειγμα, να βάλετε ένα όριο στον αριθμό των γλυκών που θα καταναλώσουν ή να φροντίσετε να καταναλώνουν κάποιο γλυκό ως μέρος του απογευματινού σνακ, και όχι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ή επιπρόσθετα με το γεύμα ή το δείπνο.

Ασκηθείτε διασκεδάζοντας

Υπάρχει πλήθος δραστηριοτήτων που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας, ιδιαιτέρως τις ημέρες των γιορτών. Κάντε τις Χριστουγεννιάτικες  σας αγορές περπατώντας και περιπλανηθείτε όλοι μαζί στους στολισμένους δρόμους της πόλης ή κάντε όμορφους περιπάτους στη φύση. Μπορείτε επίσης να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας κάποιο χειμερινό άθλημα, όπως πατινάζ ή σκι.

Βγες έξω

Βγες όσο πιο πολύ μπορείς έξω από το σπίτι σου, έστω και για τρέξιμο ή περπάτημα για να αποσυμφορήσεις το μυαλό σου και να γεμίσεις τις “μπαταρίες” σου. Βγες μόνος ή με παρέα και θα δεις πόσο πιο ευχάριστα θα νιώθεις και θα απολαμβάνεις τον χρόνο που διαθέτεις στον εαυτό σου.

Φρόντισε τις μικρές λεπτομέρειες

Το χριστουγεννιάτικο καράβι, το προβατάκι της φάτνης πάνω στο δέντρο, ένα πλεχτό αστέρι, ένα μικρό κουκουνάρι στο στεφάνι, όλα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Από τη λεπτομέρεια θα έρθουν τα μπράβο και θα δώσεις την εντύπωση ότι έχεις αφιερώσει χρόνο και φροντίδα στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

 Βάλε κεριά παντού

Για στιλ, για φωτισμό, για να αρωματίσουν τον χώρο. Διάλεξε κεριά που να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση (π.χ. μίνιμαλ, ρουστίκ) και γέμισε το χώρο σου. Μπορείς μάλιστα να επιλέξεις χριστουγεννιάτικους προβολείς.

Το κλασσικό πάντα κερδίζει

Δεν χρειάζεται να στολίσεις το πιο avant-garde δέντρο, τα παιδιά θα λατρέψουν το κλασσικό πράσινο με τις κόκινες και ασημί μπάλες.

Βάλε παντού φρέσκα λουλούδια

Γιατί δίνουν άρωμα και μια πιο φυσική όψη στη διακόσμησή σου. Συνδύασέ τα με κεριά.

Χριστουγεννιάτικα δώρα

Μην αφήσεις τα δώρα με τη τσάντα ή το περιτύλιγμα του καταστήματος από όπου τα αγόρασες. Τύλιξέ τα όλα με το ίδιο χαρτί περιτυλίγματος. Βάλε ετικέτες πάνω στα δώρα με το όνομα του παραλήπτη. Για να τις κάνεις πιο γιορτινές μπορείς να κολλήσεις και χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα.

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά: φρόντισε να ταιριάζει το αυτοκόλλητο με τον παραλήπτη, π.χ. στον παππού της οικογένειας να μπει αυτοκόλλητο του Άγιου Βασίλη.

Προσοχή! ώστε να μην είναι ορατά από τον δρόμο τα δώρα που αφήνουμε κάτω από το στολισμένο δέντρο για να ανοιχτούν ανήμερα των Χριστουγέννων. Επιλέγουμε λιγότερο φανερά μέρη του σπιτιού για να τα φυλάξουμε μέχρι να ανοιχτούν.

Διαβάστε επίσης 

Προσοχή στα χριστουγεννιάτικα φωτάκια – Οδηγίες από την Πυροσβεστική

Μυστικά ομορφιάς για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων

Τα κιλά των Χριστουγέννων: 8 εύκολα και απλά tips για να μην πάρετε βάρος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.