Θεραπείες ομορφιάς κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής

Θεραπείες ομορφιάς κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής για λαμπερό και όμορφο δέρμα τα Χριστούγεννα

Οι δερματολογικές θεραπείες που έχουμε στη διάθεση μας είναι πολλές, αλλά θα διαλέξουμε αυτές που προσφέρουν λάμψη, ενυδάτωση και αναζωογόνηση χωρίς να απαιτούν χρόνο αποθεραπείας.

Ο δερματολόγος είναι ο ειδικός που θα μας κατευθύνει προς την καταλληλότερη θεραπεία, ανάλογα και με τις ατομικές μας ανάγκες

Θεραπείες ομορφιάς της τελευταίας στιγμής

Ενέσιμα

Οι ενέσιμες θεραπείες με fillers υαλουρονικού οξέος έχουν άμεσο αποτέλεσμα, γεμίζουν ρυτίδες, βελτιώνουν το περίγραμμα προσώπου, βελτιώνουν ή και αλλάζουν το μέγεθος των χειλιών και αποκαθιστούν τα πεσμένα ζυγωματικά αντιμετωπίζοντας τη χαλάρωση.
Με κατάλληλη επιλογή υαλουρονικού οξέος μπορούμε να «σβήσουμε» τους μαύρους κύκλους και την κούραση κάτω από τα μάτια και να αποκτήσουμε πιο φωτεινό και ανανεωμένο βλέμμα.

Με την τεχνική της μικροκάνουλας, αποφεύγουμε τραυματισμούς και σημάδια ενώ το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα. Συνήθως δεν δημιουργείται οίδημα στις εφαρμογές fillers υαλουρονικού οξέος. Οίδημα μπορεί να προκύψει στις εφαρμογές στα χείλη το οποίο υποχωρεί σε 1-2 ημέρες.

Άλλη προσφιλής θεραπεία είναι η εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης (Botox/ dysport) που ξεκουράζει το πρόσωπο, σβήνει τις ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο και την περιοχή γύρω από τα μάτια και χαρίζει πιο νεανική όψη. Από τη στιγμή της εφαρμογής χρειάζονται περίπου 10 μέρες για να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα, άρα θα πρέπει να υπολογιστεί ο χρόνος για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα μέσα στις γιορτές. Σίγουρα δεν πρόκειται για θεραπεία της τελευταίας στιγμής.

Θεραπείες ομορφιάς της τελευταίας στιγμής χωρίς τσιμπήματα

Για όσους και όσες δεν επιθυμούν ενέσιμες θεραπείες, υπάρχουν θεραπείες εξπρές για τη βελτίωση της επιδερμίδας που δίνουν φωτεινότητα και λάμψη χωρίς τσιμπήματα.

Η μικροδερμοαπόξεση και η οξυγονοθεραπεία είναι οι αγαπημένες θεραπείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό πριν από σημαντικές κοινωνικές εκδηλώσεις. Συνδυάζονται με όλες τις άλλες θεραπείες (μπότοξ , fillers κλπ) και ανανεώνουν την επιδερμίδα σε άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας.

Είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους δέρματος και για όλες τις εποχές.

Η μικροδερμοαπόξεση είναι μία μέθοδος καθαρισμού κατά την οποία μια κεφαλή από διαμάντι περιστρέφεται με ρυθμιζόμενη ένταση, παρασύροντας τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και την περίσσεια του σμήγματος. Πρόκειται για μία μορφή μηχανικού scrub, πολύ πιο ισχυρού και πολύ λιγότερο ερεθιστικού από αυτά που μπορεί μόνος του να εφαρμόσει στο σπίτι, είναι ομοιογενής και προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε δέρματος. Ένα πιο τραχύ και λιπαρό δέρμα απαιτεί μεγαλύτερη ένταση θεραπείας από ένα με λεπτότερη επιδερμίδα. Επίσης ανάλογα με τις περιοχές του προσώπου αυξομειώνεται και η ένταση.

Τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα με ένα πιο φωτεινό, λαμπερό και καθαρό πρόσωπο χωρίς καθόλου ερεθισμό. Ακολουθούν ειδικές μάσκες ενυδάτωσης/ καταπράυνσης/ σύσφιξης. Η απολέπιση που προκαλείται είναι ήπια, ομοιόμορφη και μη ορατή. Μετά τη θεραπεία μπορεί κανείς να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του ενώ επιτρέπεται και το μακιγιάζ.

Η οξυγονοθεραπεία είναι 3 σε 1 θεραπεία καθώς προσφέρει ταυτόχρονα ήπια και ελεγχόμενη απολέπιση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας, διεγείρει την οξυγόνωση των ιστών, ενώ θρέφει και αναζωογονεί το δέρμα προσφέροντας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, λευκαντικές ουσίες και πλούσια ενυδάτωση.

Σαν διαδικασία, μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ, εφαρμόζεται το ειδικό θεραπευτικό μείγμα-τζελ στο πρόσωπο με δύο επιλογές 1.λευκανση- αναζωογόνηση (NeoBright) είτε 2. ανάπλαση- ενυδάτωση (NeoRevive).

Στην κεφαλή του μηχανήματος εφαρμόζεται ειδικό άκρο που κάνει ήπια κι ελεγχόμενη απολέπιση ενώ στη συνέχεια γίνεται εντατική ενυδάτωση και οξυγόνωση. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής μπορεί να επιμείνουμε σε περιοχές με τραχύτητα ή έντονους πόρους, ενώ φροντίζουμε ιδιαίτερα τις περιοχές με δυσχρωμίες στις οποίες βοηθά πάρα πολύ αυτή η διαδικασία. Ολοκληρώνουμε ανάλογα με την περίπτωση με θεραπεία με LED φως ή θρεπτική μάσκα.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά:
• Οι πόροι μειώνονται.
● Επανέρχεται η χρωματική ομοιογένεια και ελαττώνονται οι δυσχρωμίες.
● Η επιδερμίδα γίνεται λεία και απαλή. Οι λεπτές ρυτίδες μειώνονται. Αυξάνεται η ελαστικότητα, η σφριγηλότητα και ο τόνος του δέρματος
● Ανανεώνεται και οξυγονώνεται το δέρμα.
● Το μακιγιάζ «στρώνει» καλύτερα και διαρκεί πολύ περισσότερο.
● Η καθημερινή φροντίδα αντιγήρανσης γίνεται πιο αποτελεσματική γιατί τα συστατικά των κρεμών διεισδύουν καλύτερα.

Συνεπώς, πριν τις γιορτές, συμβουλευόμαστε το δερματολόγο μας ή απευθυνόμαστε σε ειδικό δερματολογικό κέντρο, για να επιλέξουμε τις θεραπείες που καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες και απαιτήσεις Είναι θεραπείες που εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα που προσφέρουν, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση, την καλή διάθεση και βελτιώνουν την ψυχολογία μας, κάτι που σίγουρα το έχουμε ανάγκη.

Βασιλική Μουσάτου, MD, PhD, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Υπεύθυνη, Δερματολογικού Κέντρου, Bioiatriki+ Derma, Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

Ασθενείς δημόσιων νοσοκομείων θα χειρουργούνται από γιατρούς του ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές – Δήλωση του Θάνου Πλεύρη στο Healthstories

Σιδέρωμα: Εύκολοι και γρήγοροι τρόποι που θα σας λύσουν τα χέρια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.