Απαλαγείτε εύκολα και άμεσα από τα ενοχλητικά πετσάκια στα νύχια

Τα πετσάκια στα νύχια, δεν καταστρέφουν μόνο την εικόνα του μανικιούρ σας, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα.

Ποια είναι αυτά; Μπορεί να δημιουργήσουν φλεγμονή αν δεν έχουν την σωστή φροντίδα. Αυτό εν συνεχεία θα οδηγήσει σε ένα δάχτυλο πρησμένο, που μπορεί να συνοδεύεται από πύον και βέβαια να προκαλεί πόνο.

Όλα αυτά συμβαίνουν διότι το πετσάκι που δημιουργείται στη βάση του νυχιού καθώς αυτό μεγαλώνει, παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των νυχιών. Δημιουργεί ένα προστατευτικό κάλυμμα που εμποδίζει την εισχώρηση βακτηριδίων, ιών και μυκήτων, ενώ παράλληλα προστατεύει τα νέα κύτταρα του νυχιού που το κάνουν να μεγαλώνει.

Ο ειδικός στην οικογενειακή ιατρική Neha Vyas, MD, μιλάει για το πώς να αφαιρέσετε τα πετσάκια, τι δεν πρέπει να κάνετε και πώς να αποτρέψετε την εμφάνιση των ονύχων.

Αίτια που προκαλούν παρωνυχίδες – πετσάκια

Η δημιουργία παρωνυχίδων μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως καθημερινές συνήθειες ή λάθος περιποίηση των νυχιών. Δείτε τις βασικές αιτίες που προκαλούν παρανυχίδες και προσπαθήστε να τις αποφύγετε, διατηρώντας τα νύχια και τα χέρια σας όμορφα, υγιή και περιποιημένα για περισσότερο καιρό.

1. Ξηρότητα και αφυδάτωση των χεριών
2. Πλύσιμο στο χέρι
3. Υπερβολική χρήση απολυμαντικού χεριών
4. Ασετόν
5. Έντονες καιρικές συνθήκες
6. Έκζεμα
7. Κακή διατροφή
8. Συγκεκριμένα φάρμακα, όπως αυτά της χημειοθεραπείας
9. Φάγωμα νυχιών / ελλιπής φροντίδα νυχιών
10. Το να τρώτε τα πετσάκια

Πώς θα αποφύγετε τα πετσάκια στα νύχια

Διατηρείτε υγιές και ενυδατωμένο το δέρμα γύρω από τα νύχια.

Κόβετε τετράγωνα τα νύχια σας, ειδικά στα πόδια.

Μην τραβάτε ή κόβετε τυχόν πετσάκια.

Όταν κάνετε επαγγελματικό μανικιούρ ή πεντικιούρ βεβαιωθείτε πως τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται αποστειρώνονται σχολαστικά.

Φοράτε πλαστικά γάντια ή γάντια μιας χρήσης όταν έρχεστε σε επαφή με ισχυρά καθαριστικά ή χημικές ουσίες.

Σημαντικό είναι επίσης να εφαρμόζετε στα πετσάκια ένα λαδάκι, κάνοντας τους παράλληλα απαλό μασάζ για να εισχωρήσει βαθύτερα και να ενυδατώσει πιο βαθιά το δέρμα στο σημείο αυτό. Το λαδάκι αυτό μπορεί να είναι απλό ελαιόλαδο ελαφρώς ζεσταμένο στον φούρνο μικροκυμάτων, έλαιο καρύδας ή κάποιο ειδικό λάδι για πετσάκια που θα βρείτε στο εμπόριο.

Εναλλακτικά δοκιμάστε να εφαρμόσετε λίγη βαζελίνη στα χέρια σας και ιδιαίτερα στα πετσάκια πριν πάτε για ύπνο. Ή κάποιο αιθέριο έλαιο που έχει υπέροχο άρωμα και θα ενυδατώσει τα πετσάκια σας προλαβαίνοντας την εμφάνιση παρανυχίδων.

Πηγή: health.org

Διαβάστε επίσης 

Βλεφαρίδες και εξτένσιον: Πως θα μεγαλώσουν πιο γρήγορα με φυσικό τρόπο

Το μυστικό της νεότητας κρύβεται σε αυτό το φρούτο

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.