5 διατάσεις που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα… για το καλό σου

Οι διατάσεις βοηθούν στην ευελιξία, την κινητικότητα και το εύρος κίνησης. Επιπλέον, σε προστατεύουν και από τυχόν τραυματισμούς. Ίσως κάνεις ήδη διατάσεις πριν και μετά την άσκηση, ανάλογα με την προπόνηση που ακολουθείς, αλλά το “τέντωμα” είναι κάτι που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα, είτε αθλείσαι είτε όχι.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος. Αυτές οι πέντε ασκήσεις μπορούν να γίνουν σε μόλις πέντε λεπτά σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Είτε προτιμάς να ξυπνάς και να τεντώνεσαι, είτε να χαλαρώνεις με μερικές μεσημεριανές διατάσεις, τα οφέλη αυτής της ρουτίνας θα βοηθήσουν τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σου!

Οι 5 διατάσεις που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα

Ξεκίνησε τεντώνοντας τα χέρια και τα γόνατά σου. Πίεσε τα δάχτυλα των ποδιών σου και ανασήκωσε τους γοφούς σου σε ανάποδο σχήμα V.

Πίεσε τις φτέρνες σου προς τα κάτω, αλλά όχι απαραίτητα αγγίζοντας το χαλάκι εάν δεν έχεις την ευελιξία. Μια ελαφριά κάμψη στα γόνατα θα σε βοηθήσει.

Κράτησε το βλέμμα σου μεταξύ των αστραγάλων προς το πίσω μέρος του χαλιού. Κάνε πέντε εισπνοές και εξέπνευσε.

Ξεκίνησε με τα χέρια σου κάτω από τους ώμους και τα γόνατα κάτω από τους γοφούς σου. Εισέπνευσε καθώς σηκώνεις το κεφάλι και την ουρά. Αυτή είναι η στάση αγελάδας.

Εξέπνευσε καθώς περιστρέφεις την πλάτη σου και τραβάς τους κοιλιακούς σου προς τη σπονδυλική στήλη, πιέζοντας το πηγούνι στο στήθος σου για να βρεις ένα τέντωμα μεταξύ των ώμων σου. Αυτή είναι η στάση γάτας.

Άλλαξε μεταξύ γάτας και αγελάδας για τρεις γύρους από κάθε στάση.

Κάθισε με τα πόδια σου τεντωμένα προς τα εμπρός.

Κατά την εισπνοή, κοίταξε ψηλά στον ουρανό και, στη συνέχεια, καθώς εκπνέεις, φτάσε προς τα εμπρός τεντώνοντας τη σπονδυλική στήλη. Εάν αυτό είναι πολύ δύσκολο για την πλάτη ή στα πόδια σου, λύγισε ελαφρώς τα γόνατά σου. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μια πετσέτα κάτω από τα πόδια σου για να έχεις μια πληρέστερη έκταση.

Φτάσε στην καλύτερη εκδοχή αυτής της στάσης και μείνε για πέντε γύρους.

Ξάπλωσε στην πλάτη σου, με τα γόνατα λυγισμένα και τις φτέρνες στο πάτωμα. Τα γόνατά σου πρέπει να απέχουν μεταξύ τους. κράτησε τα χέρια σου στο πλάι.

Πίεσε προς τα κάτω τα πόδια και σήκωσε τους γοφούς προς τα πάνω. Καθώς εισπνέεις, επεκτείνεις την αναπνοή στο στήθος σου και καθώς εκπνέεις, πίεσε προς τα κάτω τις φτέρνες και σηκώστε τους γοφούς σου. Μείνε για πέντε γύρους αναπνοής.

Τέντωσε τα πόδια σου προς τα εμπρός. Κράτησε το δεξί πόδι τεντωμένο στο χαλί και τοποθέτησε το αριστερό πόδι στο εξωτερικό του δεξιού μηρού σου.

Τοποθέτησε το δεξί χέρι πίσω από το γοφό σου. Καθώς εισπνέεις, τέντωσε τα δάχτυλά των ποδιών σου προς την οροφή.

Καθώς εκπνέεις, στρέψε τον κορμό σου προς τα αριστερά και τοποθέτησε τον αγκώνα σου στο εξωτερικό του αριστερού μηρού.

Κοόταξε τον αριστερό σου ώμο.

Μείνε για πέντε αναπνοές. Καθώς εισπνέεις, επιμήκυνε τη σπονδυλική σου στήλη και καθώς εκπνέις, στρίψε λίγο βαθύτερα.

Επανάλαβε από την άλλη πλευρά.

Πηγή: Healthline.com

Διαβάστε επίσης

Ποιες είναι οι τροφές που ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος

Μελέτη Σορβόνης-ΕΚΠΑ: Τα mRNA εμβόλια δεν προκαλούν θρόμβωση ακόμη και σε ογκολογικούς ασθενείς

Τι να ξέρουμε για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα – Θα χρειαστεί και 4η δόση εμβολίου;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.