Ασκήσεις με βάρη για μεταβολισμό που θα δουλεύει ακόμα κι όταν θα ξεκουράζεσαι

Άλλοι γυμνάζονται από ευχαρίστηση, αλλοί το κάνουν λίγο καταναγκαστικά, για να κερδίσουν όμως τα οφέλη της άσκησης. Σε αυτή την περίπτωση γεννάται το ερώτημα “Ποιο είδος άσκησης να κάνω για να έχω τα περισσότερα δυνατά οφέλη;” Λοιπόν, σήμερα εμείς θα σου πούμε τι θα κερδίσεις από την προπόνηση με βάρη, κάτι που προφανώς θέλεις κι εσύ να μάθεις με ακρίβεια και εγκυρότητα, αφού γίνεται πολύ λόγος για τη συγκεκριμένη άσκηση.

“Μπορώ εγώ να σηκώσω βάρη;”

Πρώτα απ’ όλα μην αφήσεις να παρασυρθείς από το πρώτο συναίσθημα “Πώς μπορώ εγώ να σηκώσω βάρη;”. Μπορείς. Όπως και καθένας από εμάς. Διότι τα βάρη θέλουν αφενός σταδαικό ανέβασμα και φυσικά τεχνική. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους. Αυτή, λοιπόν, είναι η άσκηση που θα σε βοηθήσει να δεις διαφορά στη σιλουέτα σου και στο μεταβολισμό σου πάρα πολύ γρήγορα και πάμε να τη δούμε.

Πολλά τα οφέλη

Πρόσφατες μελέτες σχετικά με τα οφέλη που προκύπτουν από αυτό το είδος άσκησης δείχνουν ότι λίγοι μήνες προπόνησης με βάρη θα βελτιώσουν τον καρδιακό σου ρυθμό, την πίεσή σου και τη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου, ενώ θα αυξήσουν σημαντικά το μεταβολικό σου ρυθμό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως σε κυτταρικό επίπεδο, ο μυϊκός ιστός είναι πυκνότερος από τον λιπώδη και για τη διατήρησή του ο οργανισμός σου «καίει» περισσότερες θερμίδες. Παρ’ όλα αυτά, μην περιμένεις να κάψεις περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι με το τρέξιμο, για παράδειγμα, αλλά ο μεταβολισμός σου θα ενεργοποιηθεί και αυτό θα διαρκέσει πολύ.

Γιατί αρέσει όλο και πιο πολύ;

Είναι η γυμναστική που κερδίζει έδαφος τον τελευταίο καιρό ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, καθώς δημιουργεί μυϊκή μάζα. «Όταν αυξάνεται η μυϊκή σου μάζα, αυξάνεται ο μεταβολισμό σου – και αυτό κάνει το σώμα σου να καίει περισσότερες θερμίδες», μας λέει ο Θωμάς Καλαθάς, προνητής άρσης βαρών.

«Γι’ αυτό σου προτείνω να προσθέσεις προπόνηση βάρους σε όποιο πρόγραμμα άσκησης ακολουθείς», συμπληρώνει. «Η δημοτικότητα της προπόνησης με αντιστάσεις τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς, διότι αποτελεί μέσο ανάπτυξης μυϊκο-σκελετικής αντοχής, ενώ προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία και τη φυσική κατάσταση», συνεχίζει.

Πρ’ όλα αυτά, πάντα να έχεις κατά νου ότι το γυναικείο σώμα δεν έχει τις ίδιες ανάγκες με το αντρικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η προπόνηση των γυναικών πρέπει να στερείται έντασης και αντίστασης.

Διότι, άπαξ και αρχίσεις προπόνηση με βάρη, πρέπει να ξέρεις, πως θα ρίχνεις πολύ ιδρώτα. Οι γυναίκες, όσα βάρη και να κάνουν, δεν πρόκειται ποτέ να φουσκώσουν ή να έχουν υπερβολική γράμμωση, κυρίως εξαιτίας του ορμονικού τους συστήματος. Υπάρχουν, βέβαια, και εξαιρέσεις αλλά αυτός είναι ο κανόνας», μάς λέει ο κ. Καλαθάς.

Ένα συστηματικό πρόγραμμα εκγύμνασης με βάρη, θα σε οδηγήσει σε διαρκή αύξηση του μεταβολικού σου ρυθμού, που μπορεί να διαρκέσει για 48 ώρες. Όπως καταλαβαίνεις, ο μεταβολισμός σου θα συνεχίσει να… εργάζεται ακόμα κι όταν εσύ θα ξεκουράζεσαι ή όταν πλέον θα κοιμάσαι. Επίσης, θα σε βοηθήσει στον έλεγχο βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης

Γκάγκα: “Να ενημερώσουμε για τα εμβόλια, να λύσουμε τους φόβους των ανθρώπων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν”

“Πότε θα μπαίνω στον Δακτύλιο;” Δείτε ποια οχήματα εξαιρούνται

Βοηθήστε τα παιδιά να διαχειριστούν το άγχος τους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.