Διατηρήστε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό το φθινόπωρο και το χειμώνα

Με το χειμώνα προ των πυλών, η ανάγκη για επιπλέον φροντίδα και θρέψη για το δέρμα γίνεται κορυφαία προτεραιότητα, μαζί με την ανάγκη για ένα επιπλέον ρούχο και ζεστό φαγητο.

Το δέρμα είναι το πρώτο όργανο που έρχεται σε επαφή με τον σκληρό, ψυχρό και ξηρό αέρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Mayo Clinic, η πτώση της θερμοκρασίας και η χαμηλή υγρασία κάνουν το δέρμα ξηρό, γεγονός που μπορεί να θέσει το δέρμα σε κίνδυνο.

Αντηλιακή προστασία

Το δέρμα σας εκτίθεται στον ήλιο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής σας και το κάνει πιο επιρρεπές στη γήρανση. τις ρυτίδες και τις κηλίδες. Το ηλιακό φως μπορεί να είναι επιβλαβές και μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα ή ακόμη και καρκίνο του δέρματος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντηλιακό τουλάχιστον 15 SPF, να το επαναλάβετε κάθε 2 ώρες και να μείνετε στη σκιά. Για επιπλέον προστασία, μπορείτε να φορέσετε ρούχα με μακριά μανίκια για να αποφύγετε την έκθεση του δέρματος στις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες.

Ενυδάτωση

Το φθνόπωρο και ο χειμώνας κάνουν το δέρμα σας ξηρό. Όταν πλένετε το πρόσωπο, τα χέρια ή τα πόδια σας, τείνουν να γίνονται πιο φαγούρα και ξηρά λόγω έλλειψης ενυδάτωσης. Εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα ενυδατικής κρέμας μετά το ντους.

Φτιάξτε μια ρουτίνα περιποίησης του δέρματος

Ο χειμώνας τείνει να κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο και αρωματικά ή αλκοολούχα προϊόντα που χρησιμοποιούσατε το καλοκαίρι μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας.

Επιπλέον, οποιοσδήποτε ορός, τόνερ ή προϊόντα ομορφιάς δεν θα λειτουργήσουν εάν το δέρμα σας δεν είναι υγιές από μέσα. Προσπαθήστε να το κάνετε υγιή με μια απλή ρουτίνα περιποίησης δέρματος με ενυδατική κρέμα, αντηλιακό και ένα απαλό καθαριστικό πλύσιμο προσώπου.

Τρώτε υγιεινά

Σύμφωνα με το NIH των ΗΠΑ, τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 επιδρούν ευεργετικά. Προστατεύουν από τις βλάβες του ήλιου, βοηθούν στην επούλωση των ρωγμών και αποτρέπουν τα εξανθήματα ή την ξηρότητα.

Τροφές όπως το καρύδι, οι σπόροι chia, οι λιναρόσποροι, τα λιπαρά ψάρια και τα θαλασσινά είναι μερικές από τις επιλογές που μπορούν να σας βοηθήσουν. να αποκτήσετε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.

Προτιμήστε θεραπείες νύχτας

Κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, το δέρμα χρειάζεται επιπλέον φροντίδα και θρέψη. Υπάρχουν κρέμες και προϊόντα διαθέσιμα στην αγορά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλη τη νύχτα για καλύτερα αποτελέσματα.

Επιπλέον, τα χέρια και τα πόδια σας μπορούν επίσης να φροντιστούν. Μπορείτε να επιλέξετε παχιές κρέμες και ορούς που χρειάζονται χρόνο για να απορροφηθούν από το δέρμα το βράδυ για να αποκτήσετε αναζωογονημένο το πρωί.

Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό

Το ζεστό ντους είναι πάντα καταπραϋντικό και χαλαρωτικό μετά από μια κουραστική μέρα.

Σύμφωνα με το Baylore College of Medicine, το ζεστό νερό αφαιρεί το δέρμα από τα φυσικά έλαια και την υγρασία του. Έτσι, καλό είναι να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό όταν κάνετε ντους. Θα πρέπει επίσης απλώς να στεγνώσετε το δέρμα σας αντί να το τρίψετε με μια πετσέτα. Θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας στα εξωτερικά στρώματα.

Επιλέξτε μη ερεθιστικά ρούχα

Τα ρούχα σας μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας με αποτέλεσμα  να βγάλετε εξανθήματα. Είναι σημαντικό να φοράτε ρούχα καλής ποιότητας μαλλί και να τα πλένετε τακτικά.

Μπορείτε να επιλέξετε απαλά απορρυπαντικά που προορίζονται για μάλλινα ρούχα και να τα στεγνώσετε στον ήλιο πριν τα φορέσετε αμέσως αφού τα βγάλετε από τα κλειστά ντουλάπια μετά από τόσο καιρό.

Απολέπιση με μέτρο

Η απολέπιση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το ανώτερο στρώμα του σώματος και να βοηθήσετε στη διατήρηση της λάμψης .Η υπερβολική απολέπιση και με λάθος προϊόντα μπορεί να είναι επιβλαβής για το δέρμα.

Χρησιμοποιήστε υγραντήρες

Γνωρίζουμε ότι η υγρασία είναι χαμηλή το χειμώνα και αυτό κάνει το δέρμα μας πιο ξηρό. Ένας υγραντήρας είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλουμε να ελέγξουμε τα επίπεδα υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με το Harvard Health Publishing, ο υγραντήρας που χρησιμοποιείται στο 60% μέσα στα σπίτια μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε υγιές δέρμα.

Πηγή: fit.thequint.com

Διαβάστε επίσης 

Η Θεανώ ζήτησε, αλλά δεν πήρε, ο Κάτσος χαιρετά την ΠΕΦ κι ο Φιλίππου τρέχει νέες τιμές

Ρινοπλαστική: Το πριν, το μετά και ο νάρθηκας

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.