Η γυμναστική φέρνει οργασμό; Η νέα μόδα στο Tik Tok

Θραύση κάνουν το τελευταίο διάστημα στο Tik Tok βίντεο με ασκήσεις γυμναστικής που υπόσχονται …μοναδικούς και ανεπανάληπτους οργασμούς.

Η εμπειρία κατά την οποία κάνεις ασκήσεις γυμναστικής και ταυτόχρονα βιώνεις οργασμό, ονομάζεται coregasm και έχει μεγάλη απήχηση, στο νεανικό κυρίως κοινό.

Η Δρ. Debby Herbenick, καθηγήτρια στη σχολή Δημόσιας Υγείας της Ιντιάνα και συγγραφέας του βιβλίου «Τhe Coregasm Workout», που ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα, δίνει στην συγκεκριμένη εμπειρία το όνομα «coregasm», από τις λέξεις «core» (κορμός) και «orgasm» (οργασμός).

Coregasm, σημαίνει ουσιαστικά μια οποιαδήποτε μορφή γυμναστικής που συνοδεύεται με οργασμό. Είναι μια κατάσταση που μπορεί να συμβεί τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες και προκαλείται όταν γίνεται κάποιας έντονης μορφής άσκηση, συνήθως στους κοιλιακούς.

Όπως λέει η Δρ. Debby Hebernick, όποιος θέλει να βιώσει έναν coregasm πρέπει να έχει πολύ δυνατούς κοιλιακούς.

Όπως εξηγεί, το φαινόμενο περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1953 από τον «πατέρα» της σύγχρονης σεξολογίας δρ Άλφρεντ Τσαρλς Κίνσεϊ. Εκείνος τότε είχε αποκαλύψει πως το 5% των γυναικών νιώθουν ερωτική διέγερση και φτάνουν στην κορύφωση όταν κάνουν γυμναστική.

Ποιες είναι οι πιο hot ασκήσεις

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται μια μεγάλη γκάμα ασκήσεων που ενεργοποιούν τους κοιλιακούς.

κοιλιακοίΚοιλιακοί σε ρόδα

Γυμνάζει ταυτόχρονα κοιλιακούς και ραχιαίους. Κράτα μία ρόδα κοιλιακών κάτω από το στήθος και τσούλησε προς τα εμπρός μέχρι το σημείο όπου μπορείς να κρατήσεις το βάρος του σώματός σου. Συνέχισε με 3 σετ από 15 επαναλήψεις.

 

ροκανισματα-σε-μπαλα.jpgΡοκανίσματα σε μπάλα

Γυμνάζει πολύ καλύτερα τους κοιλιακούς μύες, από τις αντίστοιχες ασκήσεις σε πάγκο ενώ δεν καταπονεί τη μέση, καθώς το σώμα εφαρμόζει επάνω στη μπάλα. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις για ροκανίσματα πάνω σε μπάλα οι οποίες στοχεύουν στους κοιλιακούς και τους πλάγιους.

αρσεις ποδιωνΆρσεις ποδιών

Η άσκηση στοχεύει στο κάτω μέρος των κοιλιακών μυών. Έχοντας σταθερό τον κορμό σου, σήκωσε αργά τα γόνατα προς το μέρος του στήθους σου. Συνέχισε με 3 σετ από 15 επαναλήψεις.

Pole dancingPole dancing

Είναι τέλεια και σέξι άσκηση για τις γυναίκες αλλά και σέξι συνειρμός για κάθε άντρα. Εκτός του ότι γυμνάζει όλο το σώμα, τονώνει τη σεξουαλική αυτοπεποίθηση των γυναικών ενώ η τριβή μπορεί να προκαλέσει ηδονή και πιθανότατα οργασμό κατά την προπόνηση.

Αρση βαρών Bάρη

Η άρση βαρών δυναμώνει τον κορμό. Και όσο πιο δυνατός και γυμνασμένος είναι ο κορμός τόσο πιο κοντά φτάνεις στον οργασμό.

γιόγκαΓιόγκα

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine διαπίστωσε πως η γιόγκα βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών, τόσο σε επίπεδο ερωτικής επιθυμίας όσο και σε επίπεδο ευκολίας διέγερσης, δυνατότητας επίτευξης οργασμού, αλλά και γενικότερης ικανοποίησης από τη σεξουαλική ζωή. Η γιόγκα έχει αναπτύξει πολλές μεθόδους. Μία από αυτές είναι και η yogasm! Πρόκειται για τη σεξουαλική κορύφωση που επιτυγχάνεται μέσω συγκεκριμένων στάσεων γιόγκα.

ποδηλασιαΠοδηλασία

Ένα μάθημα spinning μπορεί να σε κάνει να ιδρώσεις και να κάψεις λίπος αλλά και να σε οδηγήσει στην ηδονή και την ευχαρίστηση. Ο λόγος; Η τριβή στις ερωτογενείς περιοχές (χείλη, κλειτορίδα)

 

Πηγή: insider.com

Διαβάστε επίσης 

Τα 9 βήματα για ένα δυνατό ανοσοποιητικό – Φέτος κρατήστε ιούς και μικρόβια μακριά

Σε πρώτο πρόσωπο ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.