Καθαρό σπίτι: Οι 9 απλές συνήθειες της καλής νοικοκυράς

Αποκτήστε τις 9 απλές συνήθειες της καλής νοικοκυράς για ένα καθαρο και τακτοποιημένο σπίτι κάθε μέρα.

Όλοι θέλουμε να μπορούμε να υποδεχθούμε ξαφνικά επισκέπτες στο καθαρό μας σπίτι. Και όχι μόνο. Στους περισσότερους αρέσει η αίσθηση να επιστρέφουμε στο σπίτι και όλα να είναι καθαρά και τακτοποιημένα.

Αν και το πρότυπο της μαμάς κρύβει ώρες καθαρισμού και οργάνωσης, οι σύγχρονες γυναίκες έχουν βρει τρόπους να ενσωματώσουν μικρές συνήθειες στην καθημερινή τους ζωή για μεγαλύτερη ευκολία.

Λοιπόν, ποιο είναι το μυστικό για να διατηρείτε τα πράγματα καθαρά; Προσθέστε αυτές τις 9 καθημερινές συνήθειες καθαρισμού του σπιτιού στο πρόγραμμά σας:

1. Ξεκινήστε τη μέρα σας στρώνοντας το κρεβάτι.

Εάν υπάρχει κάτι που μπορείτε να ελέγξετε στο χάος της ημέρας που ξεκινά, είναι το κρεβάτι σας. Δεν χρειάζονται παρά μόνο ελάχιστα λεπτά. Ακόμα κι αν πρόκειται απλώς για ένα βιαστικό στρώσιμο θα ξεκινήσετε παραγωγικά την ημέρα σας.

2. Τακτοποιήστε καθώς προχωράτε.

Δοκιμάσατε δύο ή τρία ρούχα πριν διαλέξετε τι θα φορέσετε; Χρησιμοποιήσατε μερικά σκεύη για το πρωινό; Τακτοποιήστε τα ρούχα και καθαρίστε ότι χρησιμοποιήσατε στην κουζίνα. Αν αποκτήσετε αυτή τη συνήθεια, θα επιστρέψετε από τη δουλειά και δεν θα τα δείτε μπροστά σας.

3. Σκουπίστε πριν φύγετε.

Ένα γρήγορο σκούπισμα μπορεί να κάνει θαύματα. Εάν σκουπίζετε την επιφάνεια που έχετε χρησιμοποιήσει μετά από κάθε χρήση, θα διατηρείτε τους πάγκους και τις γυάλινες επιφάνειες καθαρές και έτοιμες για χρήση κάθε φορά. Σκουπίζετε τη γυάλινη πόρτα του ντους ή το νεροχύτη σας μετά το πλύσιμο των πιάτων. Αυτός ο γρήγορος καθαρισμός μπορεί να αποτρέψει τη συσσώρευση βρωμιάς και να διατηρήσει τις επιφάνειές σας πεντακάθαρες.

4. Μαζέψτε και πλύντε τα ρούχα.

Μην αφήνετε το πλυντήριο για το Σαββατοκύριακο. Ξεχωρίστε τα άπλυτα, ανάλογα με το χρώμα και το είδος υφάσματος και βάλτε πλυντήριο τις καθημερινές.

5. Τοποθετήστε έγγραφα και λογαριασμούς στη σωστή θέση.

Αλληλογραφία, λογαριασμοί, σημειώσεις για το σχολείο, μενού… Κρατήστε τους πάγκους και το γραφείο σας τακτοποιημένο από τα πολλά χαρτιά, δημιουργώντας καθορισμένες θέσεις για κάθε τι στο σπίτι σας. Φτιάξτε φακέλους για λογαριασμούς, τις σχολικές υποχρεώσεις και άλλες σημαντικές εργασίες. Τακτοποιήστε τα αμέσως και μην δημιουργείται στοίβες και ντάνες.

6. Δώστε και ανακυκλώστε ό, τι δεν χρειάζεστε.

Τα πολλά πράγματα βυθίζουν στο χάος τα σπίτια.  Πιθανότατα ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από αυτό το πουκάμισο που δεν κάνει πια στον γιο σας ή δεν έχετε ανάγκη 58 τάπερ.

Είναι πολύ πιο εύκολο να κρατήσετε ένα σπίτι οργανωμένο όταν υπάρχει λιγότερη ακαταστασία σε αυτό. Φυλάξτε αντικείμενα με νόημα, αλλά μην συλλέγετε περιττά πράγματα. Αντί να χάνετε χρόνο προσπαθώντας να κρατήσετε υπό έλεγχο πράγματα που δεν χρειάζεστε, αφιερώστε λίγο χρόνο και καθαρίστε ορισμένα από αυτά που δεν χρειάζεστε σε τακτική βάση.

7. Καθαρίζετε το ψυγείο σας σε εβδομαδιαία βάση.

Ανανεώστε σε εβδομαδιαία βάση το ψυγείο σας. Ο καθαρισμός του ψυγείου θα σας βοηθήσει επίσης να δημιουργήσετε μια ακριβή λίστα με αυτά που χρειάζεστε.

8. Καθαρίζετε πάντα μετά το μαγείρεμα.

Αντισταθείτε στην επιθυμία να ανοίξετε την τηλεόραση και να λιώσετε στον καναπέ σας μετά το δείπνο. Όσο περισσότερο αφήνετε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας βρώμικα, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να καθαριστούν. Αν ξεπλύνετε γρήγορα τα πιάτα και βάλετε πλυντήριο πιάτων αμέσως μετά το φαγητό, ο νεροχύτης θα είναι καθαρός πριν το καταλάβετε.

9. Τακτοποιήστε λίγο το βράδυ και ετοιμαστείτε για την επόμενη μέρα.

Κάντε έναν γρήγορο έλεγχο στα δωμάτια σας πριν ξαπλώσετε. Απομακρύνετε τυχόν παιχνίδια ή παπούτσια και βεβαιωθείτε ότι τα σακίδια και οι τσάντες είναι έτοιμα για την επόμενη μέρα. Θα ευχαριστήσετε τον εαυτό σας το πρωί.

Ξεκινήστε να ενσωματώνετε αυτές τις καθαρές συνήθειες στο σπίτι στο πρόγραμμά σας λίγο -λίγο και θα έχετε ένα τακτοποιημένο σπίτι κάθε μέρα.

Πηγή:southernliving.com

Διαβάστε επίσης

Οι 8 καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης για τους vegan

Σε πρώτο πρόσωπο: Η ζωή με τη νόσο Αταξία του Φρίντριχ

Με αυτά τα 5 πράγματα φέρνετε τους κοριούς στο σπίτι σας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.