Προσπερματικά υγρά – Το μυστικό για να μειώσετε την πιθανότητα εγκυμοσύνης

Τα προσπερματικά υγρά του άνδρα μπορεί να περιέχουν σπέρμα άρα μπορεί να προκληθεί εγκυμοσύνη με πιθανότητα που κυμαίνεται γύρω στο 20%.

Η προ-εκσπερμάτιση χωρίς προφυλακτικό πριν την ολοκλήρωση της ερωτικής επαφής με σκοπό την αποφυγή της εγκυμοσύνης, μπορεί τελικά να οδηγήσει σε σύλληψη από τα προσπερματικά υγρά.

Πιθανή εγκυμοσύνη πριν την εκσπερμάτιση από τα προσπερματικά υγρά

«Περίπου το 20% των γυναικών μπορεί να μείνει έγκυος από τη μέθοδο απόσυρσης κατά τη διάρκεια του σεξ – όταν ο άντρας τραβιέται λίγο πριν εκσπερματώσει.

Είναι πιθανό οι γυναίκες να μείνουν έγκυες και από τα προσπερματικά υγρά», αναφέρει ο δρ. Mike Hsieh, ουρολόγος και διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ανδρών στο UC San Diego Health.

Η πιθανότητα εγκυμοσύνης από προσπερματικά υγρά είναι 22% εάν δεν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό.

Τι είναι τα προσπερματικά υγρά

«Το υγρό της προεκσπερμάτισης παράγεται από αδένες του πέους για να διευκολύνει τη σεξουαλική επαφή», λέει ο δρ. Hsieh.

«Οι αδένες του πέους που παράγουν υγρά πριν την εκσπερμάτιση δεν παράγουν σπέρμα, το οποίο παράγεται από τους όρχεις.

Το σπέρμα που βρίσκεται στα προσπερματικά υγρά έχει απομείνει στην ουρήθρα από προηγούμενη εκσπερμάτιση».

Αυτό το υγρό αποτελείται κυρίως από βλέννα, πρωτεΐνες και ένζυμα με σκοπό να εξισορροπήσουν το pH του και να καταστήσουν την ουρήθρα του άνδρα λιγότερο όξινη για να δώσει στο σπέρμα μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης στον όξινο κόλπο της γυναίκας.

Τα προσπερματικά υγρά βγαίνουν ακούσια πριν ο άνδρας αισθανθεί ότι φτάνει σε οργασμό. Μπορεί να εισέλθουν στον κόλπο της γυναίκας πριν την κανονική εκσπερμάτιση.

Παλιότερη μελέτη σε 27 άνδρες βρήκε ότι το 41% των ανδρών είχε σπέρμα στα προσπερματικά υγρά τους. Από αυτούς, το 37% είχαν κινητικό σπέρμα!

Μείωση πιθανότητας εγκυμοσύνης από τα προσπερματικά υγρά

Δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος αποφυγής των προσπερματικών υγρών.

«Η ποσότητα του υγρού προ-εκσπερμάτισης μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το επίπεδο διέγερσης ενός άνδρα, την ορμονική του κατάσταση και τυχόν φάρμακα που παίρνει».

«Ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε τα προσπερματικά υγρά είναι μέσω του προφυλακτικού. Κάποιοι πιστεύουν ότι αν ο άνδρας ουρήσει πριν από το σεξ, μπορεί να ξεπλύνει το σπέρμα από την ουρήθρα, αλλά αυτό δεν είναι αποδεδειγμένο», λέει ο δρ Hsieh.

Διαβάστε επίσης

Το εμβόλιο της Pfizer εμφανίζει μειωμένη προστασία μετά από 5 μήνες

Κορονοϊός: Πόσο διαρκούν τα αντισώματα μετά τη σοβαρή λοίμωξη;

Σπέρμα: Το επηρεάζουν ή όχι τα εμβόλια mRNA;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.