Πώς είναι να είσαι ερωτευμένος – Τα 8 σημάδια

Ο έρωτας μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους – ή σε διαφορετικά σημεία της ζωής τους.

Εάν έχετε ερωτευτεί μία ή δύο φορές, έχετε γνώση από πρώτο χέρι για την πολυπλοκότητα του συναισθήματος. Μπορεί ακόμη και να το θεωρείτε ολισθηρό πράγμα, ανεξάρτητα από το πόσες φορές το έχετε βιώσει.

Ρομαντικά μυθιστορήματα ή κωμωδίες βασίζονται στη μαγεία των τυχαίων συναντήσεων, ενώ η επιστήμη προτείνει μια εναλλακτική εξήγηση: την έλξη με την πρώτη ματιά.

Κατά την πρώτη συνάντηση με κάποιον, πιθανότατα δεν γνωρίζετε τίποτα για τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, την ικανότητα δέσμευσης ή τη τυπική συμπεριφορά σε μία σχέση. Έχετε μόνο την εξωτερική εμφάνιση και αρκετές μελέτες στο παρελθόν υποστηρίζουν την ιδέα ότι οι περισσότερες αναφορές στο «έρωτας με την πρώτη ματιά» πηγάζουν από την πρώτη λάμψη έλξης.

Πάντως, οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι η αίσθηση του να είμαστε ερωτευμένοι συνήθως περιλαμβάνει μερικά από τα ακόλουθα:

  • Μια έκρηξη ενέργειας και ενθουσιασμού. Μπορείτε να την περιγράψετε ως την αίσθηση πως πατάτε «στην κορυφή του κόσμου».
  • Μια αίσθηση καινοτομίας. Η καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να φαίνεται αναζωογονημένη, πιο φωτεινή ή πιο ενδιαφέρουσα.
  • Δυσκολία εστίασης σε οτιδήποτε άλλο. Οι περισσότερες από τις στιγμές αφύπνισης, καθώς και πολλές από αυτές που ονειρεύεστε, επικεντρώνονται σε αναμνήσεις από τις προηγούμενες συναντήσεις σας και σε σχέδια για μελλοντικές συναντήσεις.
  • Επιθυμία για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί. Οι ερωτευμένοι δεν νοιάζονται για το τι θα κάνουν, αρκεί να είναι μαζί.
  • Ενδιαφέρον για τα πάντα που σχετίζονται με τον έρωτά μας. Θέλετε να μάθετε ό, τι μπορείτε – αγαπημένα τρόφιμα, σειρές και ταινίες, όνειρα και στόχους, μυστικούς φόβους, αλλά και οτιδήποτε κοινό μπορεί να έχετε.
  • Αισθήματα προσκόλλησης. Ο δεσμός σας δεν είναι μόνο φυσικός, αν και η μεγάλη χημεία μπορεί να συμβάλει. Νιώθετε επίσης μια ισχυρή συναισθηματική σύνδεση.
  • Αίσθημα ασφάλειας. Δεν νιώθετε μόνο σωματικά ασφαλής όταν είστε μαζί. Γνωρίζετε επίσης ότι μπορείτε να ανοίξετε τις βαθύτερες, πιο ιδιωτικές σκέψεις και τα συναισθήματα σας. Να τους εμπιστευτείτε για να κατανοήσουν και να σεβαστούν αυτά τα συναισθήματα.

Πηγή: healthline.com

Διαβάστε επίσης

Σεξουαλικός εθισμός – Πώς θα τον αναγνωρίσουμε;

Ψυχολογία και σχέσεις: Αυτούς τους άνδρες καλό είναι τους αποφεύγεις

Καθυστέρησα τη 2η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό. Δεν θα έχω ανοσία;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.