Καθαρίστε το μπάνιο σας κάθε μέρα σε λιγότερο από 5 λεπτά

Όλοι γνωρίζουμε ότι το μπάνιο είναι ένας χώρος όπου τα μικρόβια κάνουν… πάρτι. Για το λόγο αυτό πρέπει και να τον καθαρίζουμε κάθε μέρα. Είναι ένας χώρος, όμως, που συνήθως αφήνουμε τελευταίο όταν καθαρίζουμε γιατί το καθάρισμά του είναι μεγάλος μπελάς.

Πώς θα σας φαινόταν αν μαθαίνατε ότι υπάρχει τρόπος να το κρατάτε πεντακάθαρο μόνο με 5 λεπτά ενασχόλησης την ημέρα;

Πάμε να δούμε τον τρόπο

Κάντε κάτι ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας. Ο περισσότερος κόσμος όταν βουρτσίζει τα δόντια του συνηθίζει να αφαιρείται και να σκέφτεται διάφορα πράγματα που τον απασχολούν. Εκμεταλλευτείτε εκείνα τα 2 λεπτά (το ξέρετε ότι πρέπει να τα βουρτσίζετε για τουλάχιστον 2 λεπτά, έτσι;) για να βάλετε τάξη στο μπάνιο σας. Άλλωστε χρειάζεται μόνο ένα χέρι για να κρατάτε την οδοντόβουρτσα. Μαζέψτε με το άλλο χέρι τα άπλυτα και ρίξτε τα στο καλάθι, τακτοποιήστε τα σύνεργα του μακιγιάζ σας ή βάλτε πλυντήριο.

Κάθε φορά που επισκέπτεστε το μπάνιο μέσα στη μέρα, φροντίστε να φτιάχνετε κι από ένα πραγματάκι.

Δεν χρειάζεται να καθαρίζετε πάνω από 5 λεπτά

Όσο μεγάλο ή μικρό είναι ένα μπάνιο, θα πρέπει να ξέρετε πως δεν χρειάζεται πάνω από 5 λεπτά καθημερινά για να το κρατάτε σε τέλεια κατάσταση. Απλά οργανωθείτε και βρείτε ποιες δουλειές πρέπει να γίνονται κάθε μέρα.

Φροντίστε να αποθηκεύετε τα καθαριστικά στο μπάνιο για να μην χρειάζεται να μετακινηθείτε στο σπίτι ώστε να βρείτε το κατάλληλο απορρυπαντικό. Επίσης φροντίστε να έχετε ένα μπουκάλι ξίδι και αρκετά σφουγγάρια στα ντουλάπια σας για να απολυμαίνετε εύκολα το μπάνιο. Καθαρίστε μια φορά την εβδομάδα την ντουζιέρα με ξίδι ή κάποιο απορρυπαντικό και τους τοίχους μια φορά κάθε 2 μήνες.

Τακτοποιείτε κάθε φορά που μπαίνετε στο μπάνιο και κάτι

Μην αφήνετε τίποτα που δεν χρειάζεστε στο μπάνιο σας. Όλα τα άχρηστα αντικείμενα μαζεύουν σκόνη και αυτό είναι πολύ κακό για τη υγιεινή σας. Πετάξτε όλα όσα δεν έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και αρκετούς μήνες.

Κάθε υγιής άνθρωπος πηγαίνει στο μπάνιο κατά μέσο όρο 6-7 φορές την ημέρα. Εκμεταλλευτείτε την κάθε φορά για να φτιάξετε ένα πραγματάκι. Κάνοντας αυτό το κόλπο θα διαπιστώσετε πως από ένα σημείο και μετά δε θα υπάρχει τίποτα άλλο να τακτοποιήσετε.

Διαβάστε επίσης

ΕΔΕ για εικονικούς εμβολιασμούς στην Καρδίτσα – Τι λέει ο Θάνος Πλεύρης για το σκάνδαλο

Δείτε τα σημεία δωρεάν ελέγχου για covid-19 σήμερα Κυριακή

Να γιατί πρέπει να… πετάξεις την πετσέτα της κουζίνας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.