Kαύσωνας: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζομένους προανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, αναφορικά με τον καύσωνα που σαρώνει τη χώρα.

Αναφορικά με το κύμα καύσωνα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για ορθή χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ σχετικά με την προστασία των εργαζομένων, τόνισε πως θα ακολουθήσουν δηλώσεις από το υπουργείο Εργασίας.

Αναφερόμενος στην πρόληψη των πυρκαγιών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως στην «μάχη» ρίχνεται και η ΕΛΑΣ, η οποία θα κάνει περιπολίες, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν εστίες πυρκαγιάς.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοΐδης απεύθυνε έκκληση να μην χρησιμοποιείται η λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. «Η ΛΕΑ σώζει ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι μια μάχη που θα δώσουμε όλοι μαζί, με συνεργασία και αλληλεγγύη».

«Η κορύφωση του κύματος καύσωνα είναι η Δευτέρα-Τρίτη. Ακολούθως, από Τετάρτη το κύμα θα υποχωρήσει, αλλά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδα», σημείωσε ο κ. Κολυδάς.

ΠΗΓΗ mononews

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.