Διάρκεια στο σεξ: Πόσα λεπτά μπορεί να κρατήσει

Αν και οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει επίσημος κανόνας για το πόσο διαρκεί η ερωτική επαφή, οι έρευνες αποκαλύπτουν τον μέσο όρο διάρκειας του σεξ.

Σύμφωνα με την Διεθνή Εταιρεία για τη Σεξουαλική Υγεία η διάρκεια ποικίλλει από ζευγάρι σε ζευγάρι και μπορεί να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως:

• Οι προτιμήσεις τους καθώς μερικά ζευγάρια θέλουν το σεξ να είναι γρήγορο, ενώ άλλοι προτιμούν πιο αργούς ρυθμούς.

• Οι περιστάσεις, π.χ. οι νέοι, πολυάσχολοι γονείς μπορεί να έχουν σύντομες ερωτικές συναντήσεις όταν έχουν χρόνο. Τα ζευγάρια που χαλαρώνουν το Σαββατοκύριακο μπορούν να περάσουν όλη την ημέρα στο κρεβάτι.

• Η ηλικία και η υγεία τους. Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, μερικές φορές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στον οργασμό.

• Ο ορισμός τους για την ερωτική επαφή. Εάν τα ζευγάρια ορίσουν το σεξ ως το χρόνο που αφιερώνεται στη σεξουαλική επαφή, τότε το σεξ μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά. Αλλά αν περιλαμβάνουν ερωτικά παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες, θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Επιστημονικά, η διάρκεια του σεξ συχνά σχετίζεται με τον χρόνο καθυστέρησης της ενδοκολπικής εκσπερμάτισης. Αυτή η μέτρηση ξεκινά όταν το πέος εισέρχεται στον κόλπο και τελειώνει όταν ο άντρας εκσπερματώνει.

Μία παλιότερη μελέτη σε 500 ζευγάρια από πέντε διαφορετικές χώρες διαπίστωσε ότι η διάμεση τιμή είναι 5,4 λεπτά.

Αλλά αυτό προϋποθέτει τον ορισμό του σεξ ως ετεροφυλόφιλης επαφής. Τα ζευγάρια – τόσο ετεροφυλόφιλα όσο και ομοφυλόφιλα – μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις.

Πρόωρη εκσπερμάτιση

Για ορισμένα ζευγάρια, η διάρκεια του σεξ δεν είναι επιλογή. Άνδρες με πρόωρη εκσπερμάτιση τελειώνουν πιο γρήγορα από ό, τι θέλουν. Όσοι έχουν καθυστερημένη εκσπερμάτιση χρειάζονται περισσότερο χρόνο για την κορύφωση ή μπορεί να μην φτάσουν καθόλου στον οργασμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η συζήτηση με έναν γιατρό ή έναν εξειδικευμένο θεραπευτή μπορεί να βοηθήσει.

Σε γενικές γραμμές, η πρόωρη εκσπερμάτιση (ΠE) συμβαίνει όταν ένας άντρας εκσπερματώνει νωρίτερα από ό, τι σκοπεύει. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται τρία κριτήρια για τον ορισμό της πρόωρης εκσπερμάτισης:

  • Η χρονική περίοδος μεταξύ διείσδυσης και εκσπερμάτισης (ονομάζεται επίσης περίοδος λανθάνουσας κατάστασης) είναι μικρότερη από την επιθυμητή.
  • Οι άνδρες αισθάνονται ότι δεν έχουν τον έλεγχο όταν εκσπερματώνουν.
  • Οι άντρες αισθάνονται στενοχωρημένοι για την κατάστασή τους.

Σε γενικές γραμμές, ο κανονικός χρόνος για την εκσπερμάτιση είναι μεταξύ 5 και 7 λεπτών.

Πηγή:issm.info

Διαβάστε επίσης

Οι 12 δολοφόνοι του σεξ

Οσφυαλγία και ερωτικές επαφές – τι δείχνουν οι μελέτες

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.