Η Daiichi Sankyo ήρθε στην Ελλάδα για να συμβάλει στο ελληνικό οικοσύστημα υγείας

Την έναρξη της νέας θυγατρικής εταιρείας της στην Ελλάδα, με έδρα την Αθήνα και δραστηριοποίηση στην ογκολογία, ανακοίνωσε η Daiichi Sankyo.  Η λειτουργία της εταιρείας στην Ελλάδα αναδεικνύει την ισχυρή δέσμευσή της να ανταποκρίνεται σε ανεκπλήρωτες ανάγκες της ογκολογίας στην Ευρώπη.

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την έναρξη της δραστηριότητάς μας στην Ελλάδα, με στόχο να παρέχουμε καινοτόμα φάρμακα σε ασθενείς που μπορούν να ωφεληθούν από αυτά. Το να έχουμε φυσική παρουσία σε μια χώρα είναι ο καλύτερος δυνατό τρόπος για να το πετύχουμε αυτό», δήλωσε η κα. Θωμαΐς Κωνσταντοπούλου.

Thomais Konstantopoulou_Country Manager Daiichi Sankyo Greece

«Η απόφασή μας να είμαστε παρόντες στην Ελλάδα απορρέει από την βαθιά  δέσμευσή μας να υπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς με καρκίνο μέσω του καινοτόμου χαρτοφυλακίου μας,  για τη βελτίωση των εκβάσεων της νόσου και της ποιότητας ζωής τους. Συνδέεται επίσης, με μια συνεχή προσπάθεια όλων των εταίρων του οικοσυστήματος υγείας να αναδείξουν την ογκολογία  στον δημόσιο διάλογο. Η Daiichi Sankyo επενδύει στην Ελλάδα, γεγονός που ευθυγραμμίζεται με το σχέδιο της χώρας να δημιουργήσει συνθήκες που ευνοούν την καινοτομία, τη διατήρηση των ταλέντων της, την τεχνολογική πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη. Εστιάζουμε στην προώθηση της ουσιαστικής καινοτομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας με βιώσιμο τρόπο».

Daiichi Sankyo

Η Daiichi Sankyo διαθέτει θυγατρικές εταιρείες σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με αντιπροσώπευση στη Νορβηγία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία και το Λουξεμβούργο. Η Ευρώπη αποτελούσε ανέκαθεν επίκεντρο για τον οργανισμό, καθώς και βασική περιοχή για συνεχείς επενδύσεις. Με 20 εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης σε 12 χώρες, η Daiichi Sankyo αξιοποιεί ένα παγκόσμιο δίκτυο για την ανάδειξη της καινοτομίας. Επί του παρόντος, στον τομέα της ογκολογίας, η Daiichi Sankyo επικεντρώνεται στα συζευγμένα με φάρμακο αντισώματα (ADCs), τα οποία είναι στοχευτικά αντικαρκινικά φάρμακα που συνδυάζουν την εξειδικευμένη στόχευση και την αντικαρκινική δράση σε ένα μόνο μόριο.

O κ. Δημήτριος Κρικέλης, Επικεφαλής του Τμήματος Ιατρικών Υποθέσεων Daiichi Sankyo Greece, σημείωσε: «Σε όλες τις εκφάνσεις των δράσεών μας, προτεραιότητα είναι η καινοτομία. Από την αναζήτηση νέων φαρμάκων, νέων μεθόδων ανακάλυψης και χορήγησής τους, μέχρι την επίτευξη αριστείας σε ολόκληρο τον οργανισμό μας, εξετάζουμε συνεχώς νέες ιδέες. Ακόμα και πριν την έναρξη της δραστηριότητάς μας στη χώρα μας, η Daiichi Sankyo είχε ήδη ξεκινήσει συνεργασία με την ελληνική ογκολογική κοινότητα, μέσω προγραμμάτων κλινικών δοκιμών. Είμαστε τυχεροί που διαθέτουμε ιατρούς με πλούσια κλινική εμπειρία και μια δραστήρια ερευνητική κοινότητα».

Στόχος 

Στόχος της Daiichi Sankyo Greece, είναι να συμβάλει ενεργά στο ελληνικό οικοσύστημα υγείας, συνεργαζόμενη με την επιστημονική κοινότητα, τους θεσμικούς φορείς και τις ενώσεις ασθενών, προκειμένου να προσφέρει αξία στους ασθενείς, τους επαγγελματίες υγείας και το σύστημα υγείας.

Διαβάστε επίσης 

SFEE Executive Briefing: Συνάντηση με την Τράπεζα της Ελλάδος

Ερρίκος Ντυνάν: Μνημόνιο συνεργασίας με το ιστορικό Πανεπιστήμιο του Καρόλου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.