Η Kavita Patel νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της Roche Ελλάς Α.Ε. για Ελλάδα και Κύπρο

Η Kavita Patel είναι η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της Roche Ελλάς Α.Ε. για την Ελλάδα και την Κύπρο, από την 1η Ιουνίου 2024, διαδεχόμενη τον Ezat Azem, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην εταιρεία ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Pharma Κορέας.

Στο ρόλο της στη Roche Ελλάς, η Kavita Patel είναι υπεύθυνη για το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας και στις δύο αγορές, με έμφαση στη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας, την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και την προώθηση λύσεων προστιθέμενης αξίας σε όλους τους τομείς του κλάδου φαρμάκου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

“Η Kavita Patel έρχεται στη Roche Ελλάς με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη φαρμακευτική βιομηχανία. Εντάχθηκε στην Hoffmann – La Roche το 2002 και έκτοτε έχει εργαστεί σε διάφορους διεθνείς ρόλους στα κεντρικά γραφεία της Roche, στη Βασιλεία της Ελβετίας, ενώ έχει επίσης εργαστεί στις Η.Π.Α., στη θυγατρική εταιρεία του ομίλου της Roche, Genentech. Έχει εκτεταμένη εμπειρία στην διασφάλιση πρόσβασης στις θεραπευτικές επιλογές της Roche για τους ασθενείς σε όλον τον κόσμο, ενώ έχει ηγηθεί της διαχείρισης του κύκλου ζωής (από την ανάπτυξη έως την εμπορική διάθεση) διαφόρων προϊόντων της Roche για μολυσματικές ασθένειες, και πιο πρόσφατα για την Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία. Διαθέτει επίσης 13 χρόνια εμπειρίας στις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και την πρόσβαση σε νέες θεραπευτικές επιλογές στις Η.Π.Α., και έχει διοικήσει με επιτυχία διάφορες ομάδες, προάγοντας έναν πιο ενδυναμωμένο τρόπο εργασίας με ασθενοκεντρική εστίαση. Η Kavita Patel είναι κάτοχος PharmD και MBA από το Πανεπιστήμιο Drake στις Η.Π.Α. και έχει ολοκληρώσει τη μεταδιδακτορική της έρευνα στη φαρμακοοικονομία και την έρευνα εκβάσεων (Pharmacoeconomics and Outcomes Research) στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. Είναι επίσης μέλος της Ομάδας Γυναικών Επαγγελματιών της Roche, καθώς και της διεθνούς Ένωσης Γυναικών Επιχειρηματιών Υγείας (Healthcare Businesswomen’s Association)”, σημειώνεται.

Η Kavita Patel κατά την ανάληψη των νέων της καθηκόντων δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα η ευκαιρία να ενταχθώ στην οικογένεια της Roche Ελλάδας και Κύπρου. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που θα συμβάλλω στην επιτυχία των ανθρώπων και της εταιρείας μας, ώστε μαζί να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τους ασθενείς. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι χώρες στρατηγικής σημασίας για τη Roche και η δέσμευση του οργανισμού μας – και η δική μου προσωπικά – είναι να προσπαθούμε διαρκώς να συμβάλλουμε στην προαγωγή της φροντίδας υγείας μέσω καινοτόμων λύσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων των ασθενών που λαμβάνουν τα φάρμακά μας. Προσβλέπουμε όλοι στο να συνεχίσουμε να δίνουμε τη δυνατότητα στους ασθενείς, στην Ελλάδα και την Κύπρο, να ζουν περισσότερο και καλύτερα!»

Η Kavita Patel αναμένεται να εγκατασταθεί στην Ελλάδα και να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά της μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων νομικών διαδικασιών.

Διαβάστε επίσης

Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου στις γυναίκες κατά 23%

Τα 4 καλύτερα χρώματα για το πρώτο ραντεβού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.