Η Bristol Myers Squibb υποδέχεται την πρώτη Ελληνίδα ορειβάτισσα που κατέκτησε τις επτά υψηλότερες βουνοκορφές 

Η Bristol Myers Squibb Ελλάδας, τίμησε τις γυναίκες σε εσωτερική εταιρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Bristol Network of Women για την Ελλάδα (B-NOW), σε συνεργασία με το Τμήμα Εταιρικών Υποθέσεων της BMS Ελλάδας, στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων για την ενθάρρυνση της κουλτούρας ισότιμης ενσωμάτωσης των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον και στην κοινωνία.

Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι της BMS είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ιστορία αποφασιστικότητας, μία εμψυχωτική ομιλία για τη δύναμη της υπέρβασης των στερεοτύπων από τη Χριστίνα Φλαμπούρη, την πρώτη Ελληνίδα γυναίκα ορειβάτισσα, η οποία κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ αλλά και τις υπόλοιπες έξι υψηλότερες βουνοκορφές του κόσμου, στο πλαίσιο του παγκόσμιου «7 Summits» project. Ένα επίτευγμα το οποίο έχουν καταφέρει περίπου 400 άνθρωποι στον κόσμο, εκ των οποίων 71 γυναίκες.

Η Χριστίνα Φλαμπούρη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκε το βίωμά της με την ομάδα της BMS και αναφερόμενη στις εμπειρίες της τόνισε τη σημασία της χάραξης στόχων, της υπέρβασης εαυτού και την αντιμετώπιση των προκλήσεων με θάρρος, σημειώνοντας: «Μέσα από το ταξίδι μου συνειδητοποίησα πόσο ζωογόνο είναι να προσπαθούμε, χωρίς αναστολές, να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας, ακόμα κι αν φαντάζουν απλησίαστα. Είναι εξίσου σημαντικό στη διαδρομή μας να αναζητούμε συνοδοιπόρους εμπιστοσύνης και να εξελισσόμαστε μέσα από τη συνεργασία. Η επιμονή, η πίστη, η αγάπη και η σκληρή δουλειά μάς φέρνουν πιο κοντά στους στόχους και στα όνειρά μας».

Η κα Φλαμπούρη στο πλαίσιο της ισότητας των δύο φύλων ενθάρρυνε την ομάδα της BMS να επιβραβεύει ο ένας τον άλλον, και σημείωσε προς τις γυναίκες της BMS: «Κάθε βήμα σας αποκαλύπτει τη δύναμη και την ανθεκτικότητα που κρύβεται μέσα σας. Τολμήστε, αναθεωρήστε τη ‘ζώνη ασφάλειας και άνεσης’, ανακαλύψτε όλες τις πτυχές του εαυτού σας και με αυτοπεποίθηση κατακτήστε τα ‘ύψη’ που επιθυμείτε».

Ενδυνάμωση των γυναικών

Η Ελισάβετ Προδρόμου, γενική διευθύντρια της Bristol Myers Squibb Ελλάδας, ευχαρίστησε την κα Φλαμπούρη για το παράδειγμα ζωής που μοιράστηκε, υπογραμμίζοντας ότι «ο ορειβατικός στίβος της Χριστίνας αποτελεί έμπνευση και για τον επαγγελματικό στίβο. Το ελεύθερο πνεύμα και η αποφασιστικότητά της αποδεικνύουν το απεριόριστο δυναμικό που διαθέτουν οι γυναίκες».

Η κα Προδρόμου αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες της BMS Ελλάδας για την ενδυνάμωση των γυναικών και για τη δημιουργία μίας κουλτούρας έμπρακτου σεβασμού και ισότητας πρόσθεσε ότι: «Κάθε ημέρα τιμούμε τις γυναίκες, τις δυνατότητες, τα επιτεύγματά τους. Επαναβεβαιώνουμε, με κάθε αφορμή, τη δέσμευσή μας να ενδυναμώνουμε τις γυναίκες να πιστεύουν στον εαυτό τους και να διεκδικούν τις επαγγελματικές και προσωπικές επιλογές τους. Η ιστορία της Χριστίνας μας γεμίζει με δύναμη για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε μία ημέρα να μη χρειάζεται να προσδιορίζουμε το φύλο ως μέσο επιτυχίας ή ανέλιξης στο εργασιακό περιβάλλον».

Προώθηση αξιών

Τονίζοντας τη διαχρονική συνεισφορά της Bristol Myers Squibb στην προώθηση αξιών, όπως η συμπερίληψη, η ισότητα, η αλληλεγγύη, η Ζέφη Βλαχοπιώτη, Executive sponsor B-NOW Greek chapter και διευθύντρια Market Access της BMS Ελλάδας, σημείωσε ότι: «Στη BMS αναλαμβάνουμε συνειδητά και με μεθοδικότητα, ποικίλες πρωτοβουλίες που προωθούν και αγκαλιάζουν την ενδυνάμωση των γυναικών. Η θέληση της Χριστίνας είναι παράδειγμα προς μίμηση και αποτελεί πρότυπο αποφασιστικότητας, τόλμης και αφοσίωσης αποδεικνύοντας ότι κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, μπορεί να υπερβεί οποιαδήποτε πρόκληση αρκεί να το βάλει στόχο να μην φοβηθεί να προσπαθήσει».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, η πρέσβειρα του B-NOW για την Ελλάδα και συντονίστρια της εκδήλωσης, Φωτεινή Χρίστη, Events and Meetings Senior Specialist, παρακίνησε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της BMS, ορμώμενες/οι από την ιστορία της κας Φλαμπούρη, να οραματιστούν και να μοιραστούν τον επόμενο στόχο και επιδίωξή τους, και δήλωσε ότι: «Ως πρέσβειρα του B-NOW Ελλάδας νιώθω περήφανη για όλα όσα προσπαθούμε να πετύχουμε και να εδραιώσουμε στη BMS, για την ισότητα και την ορατότητα των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον. Τόσο μέσω των ενεργειών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας, με τις δυνατές ιστορίες γυναικών όπως, φέτος, της Χριστίνας Φλαμπούρη, όσο, κυρίως, μέσω των καθημερινών ενεργειών που αναλαμβάνουμε, αθόρυβα, για να επιτύχουμε ένα συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον».

Διαβάστε επίσης 

Η Bristol Myers Squibb υποδέχεται μαθητές στο «Ταξίδι του φαρμάκου»

ΟΗΕ: Σημαντική υποχώρηση της παιδικής θνησιμότητας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.