Η BioNTech μεταφέρει την έρευνα για τον καρκίνο στη Βρετανία

Τη μεταφορά της έρευνας για τον καρκίνο στη Βρετανία ανακοίνωσε η γερμανική φαρμακοβιομηχανία BioNTech, η εταιρία που κατασκεύασε το πρώτο εμβόλιο τεχνολογίας mRNA κατά της COVID-19.

Η εταιρία, σύμφωνα με τους συνιδρυτές της, θεωρεί τις συνθήκες στη Βρετανία ευνοϊκότερες για τη φαρμακευτική έρευνα. «Οι εταιρίες συνεργάζονται στενά με τις αρχές και η ανάπτυξη φαρμάκων είναι ταχύτερη. Η BioNTech βασίζεται στα δυνατά σημεία κάθε χώρας για τα θέματα έρευνας και ανάπτυξης φαρμάκων», δήλωσε στην BILD η εκ των ιδρυτών της εταιρίας Εζλέμ Τουρετζί και πρόσθεσε ότι στο εξής θα είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν οικοσυστήματα ευνοϊκά για την έρευνα. «Αυτό ισχύει μεταξύ άλλων για τη χρηματοδότηση της έρευνας και την ταχύτερη μετατροπή της σε εφαρμογή, την προώθηση των βιοτεχνολογικών οικοσυστημάτων στην Ευρώπη και τους αντίστοιχους κανονισμούς και κατευθυντήριες γραμμές», δήλωσε.

Πιο ευνοϊκές συνθήκες 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η BioNTech έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γερμανικών εταιριών υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες εγκαταλείπουν όχι μόνο τη Γερμανία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αναζήτηση ευνοϊκότερων συνθηκών. Ενδεικτικά η Bayer σκοπεύει να μεταφέρει μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς της στην Κίνα και τις ΗΠΑ, διότι «η Ευρώπη δεν είναι φιλική προς την καινοτομία». Η βιομηχανία χημικών BASF κατασκευάζει εργοστάσιο στην Κίνα, γεγονός που συνεπάγεται άμεσο κίνδυνο για τις 39.000 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο του Λουντβιχσχάφεν. Η εταιρία επικαλείται για τη μετακίνησή της τις ακριβές τιμές ενέργειας, τη γραφειοκρατία και το υψηλό κόστος κοινωνικής ασφάλισης στη Γερμανία.

Ενδεικτική της επιδείνωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι και η, σύμφωνα με μελέτη του Ιδρύματος Οικογενειακών Επιχειρήσεων, κατάταξη της Γερμανίας στην 18η θέση σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα, μεταξύ των 21 ισχυρότερων οικονομιών παγκοσμίως. Το 2020 η Γερμανία βρισκόταν στη 14η θέση.

Το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  απασχολεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ιδιαίτερα, κυρίως μετά την εφαρμογή των αντιπληθωριστικών μέτρων από τις ΗΠΑ, τα οποία καθιστούν ελκυστικότερη την αποχώρηση επιχειρήσεων από την Ευρώπη και την εγκατάστασή τους στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

UNI-PHARMA και InterMed, κορυφαίοι εργοδότες για το 2023 στην Ελλάδα

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Η Αθήνα διεθνής προορισμός αισθητικής και πλαστικής χειρουργικής

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.