H Ιουλία Τσέτη στο Table for Two – Δείτε το βίντεο

Γυναίκα δυναμική και αεικίνητη, αντιπροσωπεύει επάξια το ελληνικό επιχειρείν εντός και εκτός συνόρων. Η επίτιμη Διδάκτωρ Φαρμακευτικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, CEO του ΟΦΕΤ, Ιουλία Τσέτη, μιλά στο «Table for two» για τις επενδύσεις του Ομίλου, για τη σημασία του ηθικού επιχειρείν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, για το ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο ηγέτης της νέας εποχής, αλλά και για τη Μύκονο, το κολύμπι και το ψάρεμα.

Ιουλία Τσέτη: Τρίτη γενιά φαρμακοποιών

Η κα Τσέτη γαλουχήθηκα σε ένα περιβάλλον, το οποίο νομοτελειακά, όπως λέει, την οδήγησε στη σημερινή της θέση. Με δύο γονείς αλλά και με παππούδες φαρμακοποιούς και, μάλιστα, με έντονα ερευνητικά ενδιαφέροντα, ο κύβος είχε ριφθεί προτού, καν, ενηλικιωθεί.
Μεγάλωσε στο φαρμακείο της μητέρας της Σόνιας στην Άρτα, που ήταν από τα  μεγαλύτερα της Ηπείρου, μελετώντας τα μαθήματά της στο πατάρι του. Παράλληλα παρατηρούσε τον πάγκο του φαρμακείου, θαυμάζοντας την δουλειά του φαρμακοποιού, για τον επιστημονικό του ρόλο και για την αλληλέγγυα διάστασή του προς την κοινωνία. Μεγάλωσε με τις μυρωδιές του οινοπνεύματος, των φαρμακευτικών δρογών, της βανίλιας και της αμμωνίας, που τότε εμπορεύονταν τα φαρμακεία, για τα πασχαλινά κουλουράκια των νοικοκυριών.

ΟΦΕΤ: Έντονη εξωστρέφεια

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά. Μόνο την τελευταία δεκαετία ο ΟΦΕΤ έχει επενδύσει περισσότερα πάνω από  120 εκατ. ευρώ. Την τριετία 2019-2021 οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ, με την ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης του πρώτου και ιστορικού εργοστασίου της UNI-PHARMA επί της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας και της νεοσύστατης UniHerbo. Επίσης αγοράστηκε νέα αποθήκη στην Κάτω Κηφισιά, για την κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων του Ομίλου, ενώ ξεκίνησαν και νέες γραμμές παραγωγής στην InterMed.
Ο Όμιλος σημειώνει έντονη εξωστρέφεια σε πάνω από 70 χώρες, με τα brandnames by UNI-PHARMA & by InterMed.
Η κα Τσέτη δηλώνει αισιόδοξη και για το παρόν και για το μέλλον. Όπως αναφέρει, η εξέλιξη και η τεχνολογία πάνε μαζί και στον Όμιλο έρχονται νέα προϊόντα, πιο καινοτόμα, βασισμένα σε νέες τεχνολογίες.

Η ηθική και τα προσόντα ενός ηγέτη

Η επίτιμη Διδάκτωρ Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ εξηγεί ότι το ηθικό επιχειρείν «πάει πακέτο» με τη βιώσιμη ανάπτυξη, προκειμένου να υπάρχει ευημερία στην κοινωνία.
Όσο για τα χαρακτηριστικά του ηγέτη της νέας εποχής, επισημαίνει ότι πρέπει να είναι συναισθηματικός, διορατικός και να συμμετέχει στην κοινωνία, με έμφαση στις αξίες που είναι βασισμένες στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
«Να μην σκεφτόμαστε μονάχα τις αντιξοότητες, από την πλευρά του επιχειρείν πρέπει να τολμάς», τονίζει.
Αγαπάει την πατρίδα της την Άρτα, αλλά ομολογεί ότι απολαμβάνει περισσότερο τη Μύκονο, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία, καθώς λατρεύει το κολύμπι και το ψάρεμα.
Πηγή: mononews.gr

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.