Κέντρο Γυναικολογικής Ογκολογίας, ιδρύει ο Όμιλος HHG

Ο Όμιλος HHG, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, ιδρύει στο ΜΗΤΕΡΑ, το νοσοκομείο με την πιο μακρά και επιτυχή παράδοση στη φροντίδα της γυναικολογικής υγείας στη χώρα μας, «Κέντρο Γυναικολογικής Ογκολογίας»,με στόχο την άριστη φροντίδα των γυναικών που πάσχουν από γυναικολογικές κακοήθειες.

Επιστημονικοί Διευθυντές του Κέντρου Γυναικολογικής Ογκολογίας θα είναι οι κ.κ. Νικόλαος Ακρίβος και Βασίλειος Σιούλας, αμφότεροι πιστοποιημένοι Γυναικολόγοι Ογκολόγοι από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO).

Πρώτη νοσοκομειακή δομή στο χώρο της ιδιωτικής υγείας 

Το Κέντρο Γυναικολογικής Ογκολογίας του Ομίλου HHG αποτελεί  την πρώτη νοσοκομειακή δομή στο χώρο της ιδιωτικής υγείας , με απόλυτη αφοσίωση και εξειδίκευση στην αντιμετώπιση των γυναικολογικών καρκίνων. Ανάμεσα στις πρωτοποριακές τεχνικές που οι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση περιλαμβάνονται η λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική, η τεχνική του λεμφαδένα-φρουρού για λεμφαδενική σταδιοποίηση της νόσου, οι κυτταρομειωτικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προχωρημένου καρκίνου των ωοθηκών και οι χειρουργικές στρατηγικές για τη διατήρηση της γονιμότητας σε νέες ασθενείς με γυναικολογικούς καρκίνους.

Πρωταρχικός στόχος του Κέντρου είναι η ολοκληρωμένη ογκολογική φροντίδα με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε ασθενούς, η οποία θα εκτείνεται από την πρώιμη διάγνωση και σταδιοποίηση της νόσου μέχρι την αποτελεσματική θεραπευτική της αντιμετώπιση. Για την επίτευξη αυτού, θα συνεργάζεται στενά μια μεγάλη ομάδα ιατρών όμορων ειδικοτήτων με πολυετή εμπειρία  στη διαχείριση των γυναικολογικών καρκίνων, όπως Παθολόγοι-Ογκολόγοι, Ακτινοθεραπευτές-Ογκολόγοι, Χειρουργοί-Ογκολόγοι, Παθολογοανατόμοι, Κυτταρολόγοικαι Ακτινολόγοι. Επιπλέον, εξειδικευμένοι Ψυχολόγοι, Διατροφολόγοι και Φυσικοθεραπευτές θα διασφαλίζουν τη συνολική υποστήριξη των ασθενών αυτών.

Κέντρο Γυναικολογικής Ογκολογίας
Από αριστερά:
Ο κ. Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος ΔΣ ΜΗΤΕΡΑ
Ο κ. Βασίλειος Σιούλας, Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Γυναικολογικής Ογκολογίας ΜΗΤΕΡΑ
Ο κ. Νικόλαος Ακρίβος, Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Γυναικολογικής Ογκολογίας ΜΗΤΕΡΑ
Ο κ. Σταύρος Σουγιουλτζής, Επιχειρησιακός Διευθυντής ΜΗΤΕΡΑ

 

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου, θα παρέχεται:

Αναλυτική ενημέρωση για τη νόσο, συμβουλευτική για την αντιμετώπισή της και ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς με διάγνωση γυναικολογικού καρκίνου.

Χειρουργική αντιμετώπιση της νόσου από Γυναικολόγους εξειδικευμένους και πιστοποιημένους στη Γυναικολογική Ογκολογία.

Διεξοδική συζήτηση για την κάθε ασθενή στο Γυναικολογικό Ογκολογικό Συμβούλιο, όπου ομάδα ιατρών όμορων ειδικοτήτων θα διαμορφώνει το κατάλληλο πλάνο θεραπείας και παρακολούθησης.

Πρόσβαση στο Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ, που διαθέτει τέσσερις (4) τελευταίας γενιάς Γραμμικούς Επιταχυντές.

Πρόσβαση στη σύγχρονη Μονάδα Ημερήσιας Θεραπείας στο ΜΗΤΕΡΑ, για τις ασθενείς που ενδείκνυται η χορήγηση συστηματικής θεραπείας (χημειοθεραπείας, ανοσοθεραπείας, στοχευμένων θεραπειών).

Πλήρης διαγνωστική προσέγγιση και απεικονιστικό έλεγχο με εξοπλισμό τελευταίας γενιάς.

Υψηλού επιπέδου νοσηλευτική φροντίδα.

Γενετική συμβουλευτική και έλεγχος για γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό γυναικολογικού καρκίνου.

Μια μάχη που μπρεί να κερδηθεί

“Ως Όμιλος HHG, είμαστε αποφασισμένοι να αποτελέσουμε τον πιο ισχυρό σύμμαχο στις ασθενείς με γυναικολογικούς καρκίνους σε μια μάχη που μπορεί και πρέπει να κερδηθεί”

Ο κ. Νικόλαος Ακρίβος εξειδικεύτηκε στη Γυναικολογική Ογκολογία στη Γερμανία (Charite) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (St. Bartholomew’s Hospital – Barts, Royal Surrey County Hospital, Norfolk and Norwich University Hospital) και είναι Διευθυντής της Γ΄ Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας στο ΥΓΕΙΑ από το 2019 και Υπεύθυνος του Τμήματος Διατήρησης Γονιμότητας σε ασθενείς με γυναικολογική και άλλη νεοπλασία στο ΜΗΤΕΡΑ από το 2021.

Ο κ. Βασίλειος Σιούλας εξειδικεύτηκε στη Γυναικολογική Ογκολογία στις ΗΠΑ (Memorial Sloan Kettering Cancer Center) και είναι Διευθυντής της Α΄ Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας του ΜΗΤΕΡΑ και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΜΗΤΕΡΑ από το 2021.

Οι κ.κ. Ακρίβος και Σιούλας είναι Διδάκτορες της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχουν δημοσιεύσει πολυάριθμες μελέτες σε έγκριτα, διεθνή επιστημονικά περιοδικά, και έχουν συμμετάσχει ως ομιλητές ή εκπαιδευτές σε μεγάλο αριθμό ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.

Διαβάστε επίσης

Τα ΕΛΤΑ στέλνουν και φέτος τα γράμματα των παιδιών στον Άγιο Βασίλη

Θετική Φωνή για Παγκόσμια Ημέρα AIDS: “Δεν είμαστε όλοι εδώ, αλλά είμαστε ακόμη εδώ”

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.